Jaké auto je nejlepší pro začátečníky?

Jaké auto je nejlepší pro začátečníky?

Co je nejlepší jako první auto

Podle statistik si u nás 95 % řidičů volí první auto s manuální převodovkou. Ze značek to vyhrává Škoda, Volkswagen a Ford. Dívky volí Fabii, kluci Octavii.

Jaké auto si mám koupit

Jaké auto koupit podle Driver Power 2021

1 Hyundai Kona 92.35%
2 Kia Rio 92.16%
3 Mazda CX-5 91.65%
4 Toyota C-HR 91.07%
5 Škoda Karoq 91.00%

Kde koupit první auto

Toužíte-li po novém voze, máte v podstatě dvě základní možnosti. Můžete jít ke specializovanému prodejci určité značky auta nebo do autosalonu, který prodává více značek a třeba i ojeté vozy. Obě místa mají své výhody. K prodejci určité značky se vyplatí zajít, pokud máte jasno, jaký vůz potřebujete.

Jaké malé auto s automatem

Miniauta

Model Verze Typ převodovky
Kia Picanto 1.0 DPI 49 kW AMT robotizovaná, 5°
Hyundai i10 1.0i 49 kW AT robotizovaná, 5°
Fiat 500 1.2 51 kW robotizovaná, 5°
Škoda Citigo-e 61 kW jednostupňová

Jak auto koupit pro zacatecniky

Ford Focus či VW Golf jsou velikostně pro začátečníka ideální. Velice dobrou a také spolehlivou volbou jsou modely Suzuki Swift a SX4 či Toyota Yaris. Možností je hodně a spíše hledejte vůz s menším nájezdem a slušnou bezpečnostní výbavou, ale hlavně úplnou historií.

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Jaké levné auto koupit

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Kdy je nejlepší koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak dlouho vydrží automatická převodovka

"U většiny aut je hranice životnosti skutečně kolem 250 tisíc km, ale třeba mercedesy zvládnou i dvojnásobek. Pozor ale na variátory, s těmi bývají problémy už třeba ve 120 tisících, nejčastěji jim odcházejí namáhaná ložiska, což časem způsobí destrukci celé převodovky.

Jak vyzkoušet automatickou převodovku

Pusťte brzdový pedál bez přidání plynu. Vůz se rozjede a automaticky aniž by vůz škubl, musí převodovka sama přeřadit na dvojku. Pokud ke změně převodových stupňů dojde v pořádku bez škubnutí, znamená to, že dvouspojka by měla být v pořádku.

Kdy si koupit první auto

Obecně platným pravidlem je, že první auto už nejpozději za pět let nemáte, protože buď doslouží nebo jej nabouráte a jeho oprava se nevyplatí, protože za tu cenu můžete mít nové. Doporučovanou značkou pro začátečníky často bývá například Mazda, která je i po dlouhém životě a několika majitelích stále spolehlivá.

Jaké auto do 70000

Související obsahToyota Yaris. Navzdory svému věku vypadá Toyota Yaris stále neotřele.Honda Jazz. Honda Jazz je jedním z nejspolehlivějších malých vozů.Nissan Micra.Volkswagen Polo.Mazda 2.Ford Fiesta.Seat Ibiza.Škoda Fabia.

Jaké auta končí v roce 2023

V roce 2023 se s námi rozloučí několik sportovních aut – R8, Fiesta ST, Stinger a spousta dalších – WikiCars.

Jaké SUV do 500 000 Kč

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Kamiq.Mitsubishi ASX.Mitsubishi Outlander.VW Tiguan.Peugeot 2008.Mazda CX-5.Opel Crossland X.KIA Sportage.

Jaká jsou nejlepší ojetá auta

Z dat bazarových společností vyplývá, že mezi top pět nejžádanějších vozů patří Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf, Škoda Superb a Volkswagen Passat. To jsou obecně nejoblíbenější vozy u nás, takže se není co divit. Co je ale dobré podotknout je, že za tyto vozy dostanete mnohem více, než třeba před rokem.

Které SUV je nejlepší

Deset nejspolehlivějších SUV na trhu. Na vrcholu jsou i české a slovenské modelyCo rozhoduje.Suzuki Grand Vitara – celkové skóre 91,88 %Volvo XC60 – celkové skóre 92,30 %Kia Sportage – celkové skóre 92,57 %Škoda Yeti – celkové skóre 92,80 %Toyota RAV4 – celkové skóre 94,68 %Lexus NX – celkové skóre 94,72 %

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Jak drahé auto si koupit

Experti na osobní finance radí, aby lidé za auto dali maximálně 5-7 % hrubých příjmů domácnosti za dobu jeho předpokládaného užívání. Češi by tak měli ve dvou při průměrné mzdě lehce nad 33 000 Kč a koupi auta na 10 let vybírat mezi modely s cenovkou do 600 000 Kč.

Jak se pozná špatný automat

To, že je s automatickou převodovkou něco v nepořádku může vnímavý řidič rozpoznat i při jízdě. Nečistotami zanesená automatická převodovka během jízdy kvůli netěsnostem prokluzuje nebo řadí s nadměrnými rázy, případně škube. Při jízdě se špatně fungující automatickou převodovkou můžete slyšet i nadměrný hluk.

Co je rychlejsi automat nebo manuál

Řidič nemusí nic dalšího řešit a zbývá mu více času i pozornosti na samotné řízení. I zastánci manuálního řazení si zkrátka musejí přiznat, že dnešní špičkové automaty jsou v nejsportovnějších nastaveních rychlejší než člověk, a když už řadí pomaleji, bývá to jen s ohledem na pohodlí cestujících.

Jaká je životnost automatické převodovky

"Obecně se dá říci, že automat vydrží zhruba tak 250 tisíc kilometrů, pak potřebuje repasi nebo se musí vyměnit.

Kdy budou auta 4

Faktem zůstává, že tvůrci jsou otevření dalšímu dílu a Pixar aktuálně pracuje celkem na šesti filmech, z nichž čtyři dosud nebyly oznámeny. Na vzestup Bleska McQueena ve snímku Auta se můžete podívat v neděli 24. března od 10:00 na TV Nova nebo v repríze ve středu 27. března od 15:50 na Nova Cinema.

Jaké auto do půl milionu

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Kamiq.Mitsubishi ASX.Mitsubishi Outlander.VW Tiguan.Peugeot 2008.Mazda CX-5.Opel Crossland X.KIA Sportage.

Jaké auto koupit v roce 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Proč si koupit SUV

SUV mají vyšší podlahu a nižší střechu. Pokud si vezete metr, zjistíte, že uvnitř je stejně místa, jako v klasickém hatchbacku, ze kterého často crossovery vychází. Také variabilita vnitřního prostoru není v SUV lepší a zdaleka se nevyrovná vychytaným vozům kategorie MPV.