Jak se dělá Bruschetta s rajčaty?

Jak se dělá Bruschetta s rajčaty?

Jak se dělá Bruschetta

Krajíčky bílého chleba opečeme z obou stran na grilu dozlatova a potřeme česnekem. Rajčata nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, posypeme oreganem, osolíme, zakápneme olivovým olejem a zamícháme. Takto připravená rajčata upravíme na opečený chléb.

Co se dává na Bruschetty

Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem.
ArchivPodobné

Co je to Bruschetta

Bruschetta [brus'keta] je zapečený nebo opečený chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek.

Jak se jí Bruschetta

nahřejte si dopředu talíř, na kterém budete servírovat (důležité!) plochou stranou nože rozplácněte několik stroužkl česneku a oloupejte. nakrájejte si pátky rajčat tak akorát na bruschettky. česnek i bruschetty přidejte na talíř, k němu připravte mlýnek na pepř a solničku.

Jak se vyslovuje Bruschetta

Začneme-li rovnou od předkrmu, dejte si pozor u slova bruschetta. Často můžeme slyšet brušeta, správná výslovnost je brusketa!

Jak spravne rict gnocchi

Málokdo ale při objednávání v restauraci umí tento pokrm správně vyslovit. Správně se totiž neříká "gnoči", ale "ňoky".

Jak se čte stracciatella

Smetanová zmrzlina s kousky čokolády, tedy stracciatella, se vyslovuje jednoduše „stračatela“.

Jak se správně vyslovuje Bruschetta

Začneme-li rovnou od předkrmu, dejte si pozor u slova bruschetta. Často můžeme slyšet brušeta, správná výslovnost je brusketa!

Jak se vyslovuje Louis Vuitton

Louis Vuitton

Rozšířená je především výslovnost "Lujs Vyton". Správně by se značka měla ale vyslovovat "Luí Vytón".

Jak vyslovit latte macchiato

Macchiato může být také ozdobeno latte artem, tedy obrázkem na povrchu pěny. „Častým prohřeškem je výslovnost tohoto nápoje. Nejde o 'mačáto' či 'machiáto', nýbrž o 'makjáto'," upřesňuje Luboš Martínek, šéfbarista českého řetězce kaváren CrossCafe.

Jak se vyslovuje Quesadillas

Placka zapečená se sýrem, původem z mexické kuchyně, se jmenuje quesadilla, ale pozor na q na začátku. Čte se kesadíja. U masových fajitas pak objednáváte fachitas.

Jak se vyslovuje Poke

Řeč je o tradičním havajském pokrmu s názvem poke (čte se poukej), který tak trochu připomíná rozmotané sushi – základními ingrediencemi je totiž syrová ryba a rýže.

Jak se vyslovuje Lacoste

Výslovnost parfémů

Výrobce parfému Výslovnost parfému
Joop jop
Kenzo kenzo
Lacoste lacoste
Lancome lankom

Jak se vyslovuje Zara

Španělská módní značka Zara svůj název odvozuje od chorvatského města Zadar, kterým byl na svých cestách okouzlen zakladatel značky Amancio Ortega. Outdoorová značka Timberland odkazuje k citoslovci Timbeeeeeeeeeeeer, který křičí američtí dřevorubci ve chvíli, kdy padá kácený strom.

Jak vyslovit Flat White

Hladké bílé, to je flat white

Základem flat white [čteme flet vajt] jsou dvě espressa – tedy Doppio, které se doleje teplým mlékem s pěnou. Celkový objem nápoje je podobný jako u cappuccina.

Jak se vyslovuje mohito

Název je rovněž velice často špatně vyslovován. I přesto, že se španělsky čte „j“ jako „ch“, na Kubě, odkud mojito pochází, se „j“ vyslovuje jako „h“. Správně je tedy [mohito]!

Jakou rýži na poke

Základem poke bowl je kvalitní sushi nebo jasmínová rýže, případně podobné druhy, které mají po uvaření lepivou konzistenci. Skvělou alternativou k rýži jsou soba nudle, quinoa nebo listový salát, pokud preferujete low-carb verzi.

Jak uvařit rýži na poke

Uvařenou rýži ochutíme rýžovým octem. Pokud použijeme ochucený ocet, máme jistotu ideálního poměru chutí. Rýži ochutíme stejným způsobem, jako bychom připravovali sushi – na 1 kg rýže se používá cca 1 dcl octu sushisu. Zeleninu máme nakrájenou, rýži ochucenou, tuňáka marinovaného – můžeme začít aranžovat do misky!

Jak se vyslovuje Dior

Výslovnost parfémů

Druhy parfémů Výslovnosti parfémů
Miss Dior mis dior
Mitsouko mitzuko
Mon Parfum mon parfem
Moschino mozkíno

Co je to Latte Macchiato

Latte macchiato znamená italsky „skvrnité mléko“. Na rozdíl od caffè latte se espresso přidává do mléka, nikoli mléko do espressa. Pravé latte macchiato se pozná jednoduše, má totiž typické tři vrstvy, které krásně vyniknou ve vysoké sklenici.

Jak se vyslovuje Latte Macchiato

Macchiato může být také ozdobeno latte artem, tedy obrázkem na povrchu pěny. „Častým prohřeškem je výslovnost tohoto nápoje. Nejde o 'mačáto' či 'machiáto', nýbrž o 'makjáto'," upřesňuje Luboš Martínek, šéfbarista českého řetězce kaváren CrossCafe.

Jak se vyslovuje tacos

Jak se to hraje Hráč po levici rozdávajícího hráče vyloží doprostřed stolu lícem nahoru kartu a současně řekne „taco“ (vyslovuje se to „tako“ a je to moc dobré jídlo).

Jak ochutit rýži na poke

Jak ochutit rýži na Poke Bowl Uvařenou rýži smíchejte se 3 lžícemi rýžového octa, 1 lžičkou cukru a 1/2 lžičky soli. Díky rýžovému octu bude rýže lepivější, vydrží déle čerstvá a navíc skvěle doplní chuť ryby.

Co je poke omáčka

Poke znamená trend pokrmů inspirovaný havajským pokrmem, kde jsou všechny ingredience čerstvé – čerstvá zelenina, čerstvé syrové ryby, čerstvé ovoce. Tato pikantní omáčka je složená z kvalitní sójové omáčky s opečeným sezamovým olejem s nádechem citrónové šťávy.

Co se dává do poke

Co se dává do poke bowlSyrová a na kousky nasekaná ryba, která je nejčastěji marinovaná v sójové omáčce a sezamovém oleji.Kvalitní jasmínová nebo sushi rýže.Spousta nakládané zeleniny.Kapka delikátní omáčky.Špetka chilli.Mořská řasa nori.Pořádná hrst koriandru nebo jiných bylinek.