Jak je vysoká Čechrava?

Jak je vysoká Čechrava?

Jak vypadá Čechrava

Čechrava neboli tavolín (Astilbe) je trvalka, patřící mezi lomikamenovité. Má dvojčetně až trojčetně dělené, zpeřené listy. Kvete dlouhými latami květů, převážně v létě. Zkombinujeme-li více odrůd, lze docílit plynulého kvetení od poloviny června až do září.
Archiv

Jak se pěstuje Čechrava

Čechravy vysazujeme na polostinná, až stinná místa, s humózní, dobře propustnou, ale vlhčí půdou, bohatou na živiny, a s mírně kyselou reakcí. Přílišné horko čechravám nesvědčí. Zálivka: Čechravm udržujeme stanoviště neustále mírně vlhké, ale nepřemokřené.

Čím hnojit čechravy

Přihnojujeme je kompostem a při výsadbě je ukládáme do rašeliny. Vysazujeme-li čechravy do méně kyselých půd, dodáváme do jejich okolí rašelinu pravidelně. Aby čechravy vydatně kvetly, jedenkrát vždy za 4 až 5 let rostliny zmlazujeme, a to tak, že dělíme jejich trsy, buďto na jaře nebo na podzim.
Archiv

Jak rychle roste Cechrava

Jde o německou odrůdu vyšlechtěnou v roce 1930. Tato vděčná opadavá trvalka s étericky krásnými soukvětími je vhodná do vlhčích stinných míst. Roste středně rychle, přičemž formuje tmavě zelené listy.

Kdy se sází čechravy

Rostlinu vysazujeme na záhon od dubna do září. Zemina: Astilbe se daří v humózní dobře propustné půdě. Suchá a písčitá půda není pro tuto rostlinu ideální.

Jak dlouho kvete Cechrava

Jedním z hlavních lákadel čechravy je její schopnost kvést v období, kdy jiné rostliny již vykvetly. Většina druhů čechravy kvete od června do srpna, čímž do zahrady přináší novou vlnu barev a vitalitu.

Kdy stříhat Čechravu

Nejen trávy, jejichž suchá stébla a květenství zahradu zdobí přes zimu, se stříhají až na jaře. Platí to také pro trvalky, které kvetou na podzim a stonky tak chrání citlivé srdéčko. K takovým druhům patří například rozchodníky, podzimní sasanky, chryzantémy, ale také třapatky, sápy a čechravy.

Kdy se sází Čechrava

Rostlinu vysazujeme na záhon od dubna do září. Zemina: Astilbe se daří v humózní dobře propustné půdě. Suchá a písčitá půda není pro tuto rostlinu ideální.

Jaké trvalky do stínu

Mezi další trvalky, které krásně pokvetou ve stínu patří bergénie, brambořík, dlužicha, dymnivka, hluchavka, jarmanka, jaterník, konvalinka, mitrovnička, plicník, pomněnkovec, pupkovec, škornice, udatna, zběhovec.

Jak daleko od sebe sázet trvalky

Pokud se vám nepodaří zjistit šířku dané trvalky, můžete se řídit obecným pravidlem výsadby trvalek, které říká, že větší trvalky se sází ve vzdálenosti 80 až 120 cm, středně velké trvalky na vzdálenost 40 až 60 cm a trvalky menší na vzdálenost 20 až 40 cm.

Proč nekvete Čechrava

Stín jí svědčí

Nemusíte se trápit se správným Ph půdy nebo pravidelným přihnojováním. Čechrava ke svému úspěšnému růstu potřebuje jediné – stín. Minimálně 6 hodin zastínění je nutnou podmínkou. Polostín nebo dokonce přímé slunce totiž rostlinu příliš vysiluje, a ta poté neprospívá a samozřejmě ani nekvete.

Co do truhlíků do stínu

Mezi balkonové rostliny dobře snášející stín řadíme například:Balkonové rostliny: begónie, africká kopřiva, popenec, netýkavka, fuchsie.Sezonní rostliny: zvonky, primule, dlužicha.Bylinky: kozlík lékařský, převislé a lesní jahody, máta, pažitka, mařinka vonná

Jaké květiny sázet v červnu

Jde především o cibule krokusů, tulipánů a narcisů. Vysazujeme nové výhonky popínavých růží a rovněž je přihnojujeme. Skalky mírně zavlažujeme, odstraníme plevel a příliš rozrostlé rostlinky zmenšujeme. Také nastává výsadba rododendronů, azalek, jiřin a mečíků.

Jakou zeminu na trvalky

humusovitá půda, hluboká a bohatá na živiny.povrch zeminy udržujte rytím a mulčováním v provzdušněném stavu.kombinace hlavních a doplňkových trvalek ve skupinkách.slunné místo.

Jak často zalévat trvalky

Po výsadbě jim proto dopřejte zálivku jednou až dvakrát týdně, vždy je lepší méně často, ale větší dávkou vody – nejlépe 10-20 litrů na metr čtvereční. Voda se při tomto způsobu zalévání dostane hlouběji a rostliny, které se za ní vydají, vytvoří hlubší kořeny a budou obecně odolnější.

Kdy dát ven truhlíky

Během dubna a května můžete sazeničky přesadit již do venkovních truhlíků. V případě, že by venku ještě hrozily mrazíky, muškáty raději schovejte nebo s jejich přemístěním ven vyčkejte, než se teplota ustálí. Pro truhlíky s muškáty volte světlé a slunné místo. Mají teplo velice rády.

Co vyséváme v červnu

Co můžeme v zahradě vysévat ještě v červnuHlávkový salát.Špenát.Pekingské a čínské zelíMangold.Keříčkové fazole.BrukvovitéI řepa salátová je cennou zeleninou s vysokým obsahem organických kyselin a pektinů.Ředkvičky můžeme vysévat kontinuálně od předjaří až do srpna a postupně sklízet chutné bulvičky.

Co se sklízí v červenci

V červenci si užíváme bohatou úrodu – sklízíme třešně a višně, meruňky, mirabelky, maliny, rybíz, angrešt, letní jablka a další ovoce. Jahodníky po sklizni seřízneme nebo alespoň zbavíme starých listů, můžeme také od starších rostlin odstřihnout zakořeněné šlahounové odnože a s kořenovým balem je přesadit.

Kdy nejlépe sázet trvalky

Trvalky je nejlépe vysazovat časně zjara (nejpozději do poloviny května) nebo na začátku podzimu. K pozdější výsadbě u stálezelených trvalek používáme sazenice s dostatečně velkým kořenovým balem nebo sazenice v kontejnerech (hrnkové), které lze sázet po celou dobu vegetace.

Kdy nejlépe zalévat zahradu

Při teplotách a počasí, jaké je nyní, je nejlepší zalévat večer nebo brzy ráno. A rozhodně ke kořenům. Zalévat na listy jednak zvyšuje spotřebu vody, protože voda se rychleji odpaří, a především to škodí rostlinám samotným.

Kdy je lepší zalévat ráno nebo večer

Ranní zalévání je to nejlepší, co můžete vašim plodinám dopřát. Je to tak. Dopoledne se voda dobře vsakuje do půdy a rostliny čerpají vláhu, která jim vydrží po celý den. Zalévání v brzkých ranních hodinách je maximálně efektivní přístup.

Jakou nejnižší teplotu snesou muškáty

Muškáty dokážou přežít i v místnosti bez světla, budou mít sice stonky vytažené a bílé, ale na jaře se rychle vzpamatují. Teplota při přezimování by neměla klesat do minusových teplot. V pohodě snesou 10 °C až 0 °C.

Kdy dát na okno muškáty

Všechny druhy si můžeme zakoupit v jarních měsících, ven je však umístíme až začátkem května. Jako první můžeme vysadit ven (často už ke konci dubna) muškáty štítnaté, jimž chladné noci neublíží.

Co se dá sázet v červenci

V červenci můžeme vysít mrkev, především odrůdy s kratším či kulatým kořenem, černou ředkev, červenou řepu, kedluben, zeleninový fenykl, brokolici, endivii, keříčkové fazolky, mangold i špenát. Je také čas pro výsev zimní zeleniny: růžičkové kapusty, kadeřávku, póru.

Co lze sázet v červenci

V červenci můžeme vysít mrkev, především odrůdy s kratším či kulatým kořenem, černou ředkev, červenou řepu, kedluben, zeleninový fenykl, brokolici, endivii, keříčkové fazolky, mangold i špenát. Je také čas pro výsev zimní zeleniny: růžičkové kapusty, kadeřávku, póru.