Jaké koření do prejtu?

Jaké koření do prejtu?

Co se dává do prejtu

Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut.
Archiv

Jak správně připravit prejt

Teflonovou pánev lehce vymázneme sádlem a přidáme malou cibuli nakrájenou na drobné kostičky a osmažíme ji. Potom přidáme jitrnicový prejt a také ho osmažíme, stále mícháme, aby se směs nepřipalovala. Dusíme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Jak dlouho se vaří prejt

Hotový prejt rozložíme do pekáče vymazaného sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 40 minut. Podáváme ho s vařenými bramborami a kysaným zelím nebo s pečivem.
Archiv

Jak ohřát prejt

Opečený prejt přendáme do pekáčku a vložíme do rozpálené trouby na 180 °C a zapečeme dozlatova. Podáváme s bramborami a kysaným zelím.

Jak dochutit Jelitový prejt

Ještě teplé ale ne horké okořeníme majoránkou, prolisovaným česnekem i solí. Vmícháme do nich procezenou krev a umleté maso. Pokud nám jelitový prejt připadá příliš hustý, můžeme ho ještě mírně naředit zbylým vývarem z vaření vepřového masa.

Jak dlouho péct prejt v troubě

Dobře promícháme, vložíme do vymazaného pekáče sádlem a pečeme při 120 °C asi 1,5 hodiny, ke konci teplotu zvýšíme, aby se nám vytvořila křupavá zlatá kůrčička. Podáváme s kysaným zelím a chlebem nebo brambory.

Jak vylepšit prejt

Koupený prejt vyjmeme z obalu, nakrájíme a vložíme do pekáčku. Můžeme opepřit a přidat majoránku a lisovaný česnek. Podlejeme a dáme do trouby péci. Jakmile se prejt rozpeče zamícháme.

Jak zahustit prejt

Karbanátky z prejtu recept

Smícháme prejt s vejcem, zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky.

Jak dlouho se peče Jelitový prejt

Jitrnicový prejt

Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.