Kam patří pytlík od chipsů?

Kam patří pytlík od chipsů?

Kam patří mikrotenové sáčky

ANO: Sešlápnuté PET láhve od nápojů , sáčky, fólie, výrobky a obaly z plastů – aviváže, tekutá mýdla apod. NE: Novodurové trubky, mikroténové sáčky, obaly od nebezpečných látek (motorové oleje, chemikálie, barvy apod.), kelímky, polystyrén (směsný odpad), velké plastové kusy – plastový nábytek, palubky z aut apod.

Kam patří celofán

Celofánové sáčky

Většina z vás určitě považuje celofán za plast, že V tom případě vás budeme muset vyvést z omylu, protože celofánové sáčky do kontejneru na plast rozhodně nepatří. Nezbývá tedy nic jiného než sáček z tohoto materiálu vyhodit do směsného odpadu.

Kam patří sáčky od Bramburek

Sáčky od potravin, jako jsou například brambůrky, sušenky, ale třeba i koření, nejčastěji patří do směsného odpadu.
Archiv

Kam patří fixy

Koš na plastový odpadky se rozhodně v kanceláři vyplatí i proto, že takovýho odpadu vyprodukujem tak či tak celkem dost, co si budem povídat! Patří tam třebas kelímky od jogurtů a spousty dalších dobrot, PET láhve, různý prázdný plastový obaly od tiskovin, sponek, fixů, lepítek apod.

Kam se starou pánví

HOUBIČKY A ŽÍNKY Směsný odpad. HRNCE, KASTROLY A PÁNVE Sběrný dvůr. Popřípadě směsný odpad. CHROMOVANÉ A POCHROMOVANÉ PŘEDMĚTY Sběrný dvůr.

Kam patří obal od Praciho gelu

Plastové obaly od pracích gelů nebo aviváží patří do sběrných nádob na tříděný plast (musíme dbát na to, aby neobsahovaly zbytky pracích prostředků). Papírové obaly od pracích prášků by měly být suché a čisté a bez zbytků obsahu patří do sběrných nádob na tříděný papír.

Kam se hází krabice od pizzy

Krabice od pizzy a grilovací marinády

Krabice od pizzy patří do běžné popelnice na směsný odpad. „Je to z toho důvodu, že papír nasákne omastkem a pro další recyklaci není vhodný. Stejně by spotřebitelé měli postupovat i v případě znečistěných polystyrenových obalů na jídla rozvážená z restaurací.

Kam se hází krabice od mléka

Kam tedy krabice od mléka správně vyhodit Je to velmi jednoduché. Na kartony od nápojů dnes již běžně fungují speciální oranžové kontejnery, do kterých patří všechny krabice od mléka, džusů, vína nebo jogurtů. Patří sem veškeré nápojové obaly označené jako C/PAP, 81 nebo 84.

Kam s obaly od léků

Prošlé léky patří do lékárny, stejně jako použité injekční stříkačky. Ty totiž patří do kategorie infekčních odpadů. Prázdné obaly od léků můžete třídit podle materiálu: platíčko od pilulek je kombinovaným obalem a proto patří do směsného komunálního odpadu, plastová tuba do plastu a skleněná do skla.

Kam s obaly od oleje

Obaly s technickými oleji, barvami nebo ředidly proto vždy odnášejte na místa určená ke sběru nebezpečných látek, většinou do sběrného dvora. Oleje můžete odevzdat také na místech zpětného odběru, třeba na čerpací stanici nebo v autoservisu. Vůbec nejjednodušší je nechat olej vyměnit přímo v servisu.

Kam patří skelná vata

A kam skelnou vatu vytřídit Vzhledem k vlastnostem tohoto materiálu je dobré zabalit skelnou vatu do igelitu a odnést ji do sběrného dvora. Pokud máme na vyhození větší množství skelné vaty, je lepší, aby se o její likvidaci postarala specializovaná firma.

Kam patří plata od léků

Prošlé léky patří do lékárny, stejně jako použité injekční stříkačky. Ty totiž patří do kategorie infekčních odpadů. Prázdné obaly od léků můžete třídit podle materiálu: platíčko od pilulek je kombinovaným obalem a proto patří do směsného komunálního odpadu, plastová tuba do plastu a skleněná do skla.

Kam patří plato od léků

Jsou kombinovaným obalem. Nejčastěji z plastu a hliníku, které od sebe v běžném recyklačním procesu nelze oddělit. Nepatří proto do kontejneru na plast ani na kovy, ale do směsného odpadu. Pozor, ta, která ještě obsahují léky, patří samozřejmě do lékárny!

Kam vyhodit láhev od Domestosu

Prázdnou lahvičku vyhoďte do skla, plastové víčko do plastů či kovové do kontejneru na kov. Při dotřídění budou jiné než skleněné části z lahvičky odstraněny. Máte doma zbytky kosmetiky, kterou již nevyužijete Vytřete jejich obsah či slijte obal do pytlíčku.

Kam se třídí alobal

Jak třídit alobal Alobal patří do stejné kategorie jako kovy, ale můžete ho odnést i na sběrný dvůr. Lze je také vyhodit do popelnic na plast, ale to pouze v případě, že jsou tyto nádoby označeny jako kontejnery určené pro sběr kovů.

Kam s platy od vajec

Namísto do kontejneru na papír patří do směsného odpadu," upozorňuje Petr Havelka, ředitel České asociace odpadového hospodářství. Oboje lze také vyhodit do nádoby na bioodpady, protože plato i rulička jsou kompostovatelné nebo využitelné v bioplynové stanici.

Kam patří kelímek od jogurtů

Kelímek od jogurtu bývá nejčastěji vyroben z plastu. Ani v případě plastového obalu na jogurt nejde o žádnou výjimku a je nejlepší řídit se recyklačními symboly. Pokud má na sobě obal recyklační značku „PP“, jedná se o polypropylen a tento vyprázdněný obal bychom měli vytřídit do sběrné nádoby na plastový odpad.

Kam se třídí popel

Doporučujeme popel skladovat v kovové nádobě (např. starý kastrol, kýbl) a do popelnic vkládat až po několika dnech. Nemáme-li takovou možnost, je lépe popel před vsypáním do popelnice zchladit, například kropenou vodou.

Kam patří víčko od piva

Kovové obaly a hliníková víčka odhazujte, do sběrných nádob nebo pytlů určených pro sběr kovů. Větší množství můžete odnést do sběrného dvora nebo výkupny kovů.

Kam vyhodit duši od kola

Nakonec je vhoďte do speciálního kontejneru na kovový odpad v nejbližším recyklačním centru, nebo je odneste do obchodu s kovovým šrotem.