Co se nesmí vyvážet z Austrálie?

Co se nesmí vyvážet z Austrálie?

Co se nesmí dovážet do Austrálie

Co je zakázáno dovážet do AustrálieHotovost.Tabákové výrobky a alkohol.Spotřební zbožíJídlo.Léky.Dovoz živých zvířat a rostlin.
Archiv

Co si přivézt z Austrálie

Přečtěte si nový příspěvek z blogu o AustráliiPlánujete cestu do Austrálie a kromě známých míst a atrakcí, přemýšlíte nad tím, co si odtud přivézt Máme pro vás několik tipů:Australský opál.Boomerang.Umění původních obyvatel Austrálie.Trička a mikiny.Oříšky.Sušenky Tim Tam.Vegemite.

Co se vyváží z Austrálie

Je to uhlí, ropa, železná ruda, nemonetární zlato a hliník. Mezi hlavní položky zemědělského vývozu patří hovězí maso, ovčí vlna, mléko, mléčné výrobky, pšenice a bavlna.
ArchivPodobné

Co je typické pro Austrálii

Austrálie je země mnoha tváří. Okouzlí vás svojí rozmanitostí a nespoutanou přírodou. Na pobřeží vás uchvátí nekonečné pláže, dechberoucí útesy a největší bariérový útes na světě, nespočet národních párků a deštných pralesů.

Na co si dát pozor Austrálie

Austrálie je ale zemí s vysokým výskytem rakoviny kůže, proto se doporučuje zvýšená ochrana pokožky a očí před slunečním zářením. Při cestách mimo velká města se doporučuje pít pouze balenou vodu. Při cestách do volné přírody hrozí nebezpečí uštknutí jedovatými hady a pavouky.

Co si vzít s sebou do Austrálie

Do příručního zavazadla si sbalte mobilní telefon, fotoaparát, kameru, knihu o Austrálii, doklady, peníze, základní hygienické potřeby (nesmí přesáhnout 100ml). V žádném případě do příručního zavazadla nedávejte kapesní nožík, nůžky a jiné ostré předměty.

Jak je draho v Australii

Průměrná cena za ubytování se pohybuje okolo 80-150 USD, za luxusnější ubytování od 300 USD. Návštěva praktického lékaře vás vyjde na 25 – 35 AUD, u specialisty je to už ale čtyřikrát více a rentgenové vyšetření stojí 120 AUD. Antibiotika se pohybují kolem 20 AUD, za 1 den strávený v nemocnici zaplatíte 500 a více AUD.

Co delat v Austrálii

TOP 10 míst co vidět v AustráliiPERTH. Je hlavním městem ve státě Západní Austrálie.Národní park Kakadu.Byron Bay.Velká oceánská cesta `Great Ocean Road`Ostrov Fraser.Uluru (Ayers Rock)Melbourne.Velký bariérový útes.

Kdo stojí v čele Austrálie

1.1.

Australské společenství je federativní konstituční monarchie. Hlavou státu je formálně britský panovník, který je v Austrálii zastupován generálním guvernérem (od července 2019 je jím David Hurley) a v každém spolkovém státě je zastupován dalším guvernérem.

Jak je draho v Austrálii

Průměrná cena za ubytování se pohybuje okolo 80-150 USD, za luxusnější ubytování od 300 USD. Návštěva praktického lékaře vás vyjde na 25 – 35 AUD, u specialisty je to už ale čtyřikrát více a rentgenové vyšetření stojí 120 AUD. Antibiotika se pohybují kolem 20 AUD, za 1 den strávený v nemocnici zaplatíte 500 a více AUD.

Co se jí v Austrálii

Australská jídlaLamb shanks – jehněčí nožičky, pomalu pečené ve fazolích, mrkvi, rajčatech a bylinkách.Corned beef – hovězí maso naložené delší dobu v soli, vařené, podává se s bramborovou kaší a hořčičnou omáčkou.Pie – slané koláče, kombinace sekaných nebo nadrobno krájených mas nebo jater či ledvinek v těstě.

Jak se jezdí v Austrálii

V Austrálii se jezdí na levé straně, zatímco v ostatních zemích se zpravidla jezdí vpravo. Při cestách ve vnitrozemí Austrálie se vždy ujisti, že máš dostatek benzínu pro cestu k další benzínové pumpě! Hustota osídlení je zde minimální a nedostek benzínu, případně vody, se může stát velkým problémem!

Proč do Austrálie

Jistěže najdete liduprázdná místa v Asii nebo Africe, snad i v Jižní Americe, ale Austrálie nabízí příjemné klima, krásné pobřeží, unikátní faunu i floru a navíc atraktivní kombinaci vyspělého hospodářství, kvalitních služeb, bezpečnosti a všech vymožeností západního světa v atraktivním prostředí plném sluníčka a …

Jaký je život v Austrálii

Australané jsou velice otevření, přátelští, uvolnění, vždy dobře naladění a umějí si užívat svůj volný čas. Milují slunění na pláži, grilování, surfování, potápění, jsou opravdu vášnivími sportovci. Bez pobytu na pláži a procházek podél pobřeží si nikdo v Austrálii život představit nedovede.

Jaká je životní úroveň Australanů

Australané tedy mohou očekávat, že se v průměru dožijí 82 let. Průměrný počet let školní docházky je 13 let a hrubý národní důchod na osobu je 1.055.124 Kč. Průměrný hrubý národní důchod mužů je v Austrálii výrazně vyšší (1.271.160 Kč) ve srovnání se ženami (841.086 Kč).

Kdy jet do Austrálie

Ideálními měsíci k návštěvě budou tzv. shoulder seasons, tedy říjen, listopad, březen a duben, kdy počasí bude příjemné a sezona turistů ne tak vysoká. Do Austrálie se vyplatí letět v každém měsíci. Většina upřednostňuje letní měsíce – prosinec, leden, únor, a to i kvůli kulturním akcím a Silvestru v Sydney.

Jaká zvířata žijí v Austrálii

K živým charakteristikám Austrálie patří medvídek koala, klokani, Tasmánský ďáblík, Emu a Kakadu. Z vodních druhů jsou to jak mořští, tak i sladkovodní živočichové.

Co patří k Austrálii

Austrálie sestává z šesti států a dvou pevninských a několika malých ostrovních teritorií. Státy jsou Nový Jižní Wales, Queensland, Jižní Austrálie, Tasmánie, Victoria a Západní Austrálie. Dvěma velkými pevninskými teritorii pak Severní teritorium a Teritorium hlavního města.

Proč žít v Austrálii

Austrálie je pro vášnivé cestovatele a milovníky přírody jako dělaná. Je to tak obrovská země, že i když tu žijete několik let, máte pořád co objevovat. Každý má možnost najít si to své. Ať už jsou to hory, tropické ostrovy, pláže, poušť nebo velkoměsta.

Jak se slaví Vánoce v Austrálii

V Austrálii zase sníh jako takový neznají vůbec, v době našich vánočních svátků mají australské děti letní prázdniny. V noci z 24. na 25. prosince přichází do domů americký Santa Claus a vkládá dětem dárky do punčoch na krbu, či do povlaků na polštář zavěšeném v rohu postele.

Proč se u nás jezdí vpravo

Známou teorií je i zavádění pravostranného provozu Napoleonem (1769 – 1821). Tento vojevůdce byl údajně levák, a aby udržel výhodu v případě napadení, začal zavádět pro leváky výhodnější jízdu vpravo na všech územích, která dobyl.

Kdy se u nás jezdilo vlevo

Na trati z Prahy do Benešova se jezdilo vlevo od roku 1905 až do konce 40. let, levostranný provoz byl též na trati mezi Chomutovem a Chebem, kde na posledním úseku byl zrušen roku 2006. Do roku 2009 se jezdilo vlevo v úseku Bohumín – Petrovice u Karviné.

Jaká část Austrálie je nejhustěji osídlená

Její populace, skládající se z 26 milionů lidí je vysoce urbanizovaná a vysoce koncentrovaná na východním pobřeží. Hlavním městem je Canberra a největším Sydney. Další důležité městské oblasti v zemi jsou Melbourne, Brisbane, Perth a Adelaide.

Jak dlouho trvá cesta do Austrálie

Přehledná tabulka s trváním letů

Destinace příletu Délka letu Vzdálenost z Česka
Délka letu do Austrálie ? 20:00 14 020 km
Délka letu na Zanzibar ? 7:50 6310 km
Délka letu do Brazílie ? 11:10 9700 km
Délka letu do Bulharska ? 1:20 775 km

Proč jet do Austrálie

Jistěže najdete liduprázdná místa v Asii nebo Africe, snad i v Jižní Americe, ale Austrálie nabízí příjemné klima, krásné pobřeží, unikátní faunu i floru a navíc atraktivní kombinaci vyspělého hospodářství, kvalitních služeb, bezpečnosti a všech vymožeností západního světa v atraktivním prostředí plném sluníčka a …