Kde najdu trvalé platby v Raiffeisenbank?

Kde najdu trvalé platby v Raiffeisenbank?

Jak zrušit trvalý příkaz Raiffeisenbank aplikace

Povolení k inkasu a SIPO je možné upravit. Neodeslanou platbu odvoláte přes hlavní menu v sekci "PLATBY", v levém menu vyberete "Přehled odchozích plateb". Následně kliknete na "Čekající platby" a zvolíte platbu, kterou chcete odvolat. V jejím detailu vše dokončíte kliknutím na "Odvolat" v pravém dolním rohu.
Archiv

Jak získat potvrzení o platbě z internetového bankovnictví

Stačí se přihlásit do svého internetového bankovnictví a provést pár kliknutí. Postup je následovný: Ihned po přihlášení se ocitnete v sekci Platby. Když přejdete do Historie a kliknete na již zaúčtovanou platbu, kterou potřebujete potvrdit, rozbalí se vám její podrobnosti spolu s červeným tlačítkem Tisk potvrzení.

Jak získat potvrzení o platbě z internetového bankovnictví Raiffeisenbank

Aktivujte si potvrzování plateb RB klíčem přímo v aplikaci Raiffeisen bankovnictví. Nebudete muset přepisovat žádný kód a při placení jen jednoduše potvrdíte notifikaci, kterou obdržíte. RB Klíč aktivujete v nabídce Menu – Nastavení – Správa zařízení.

Jak vymazat vzor platby Raiffeisenbank

V případě, jeden ze zadaných vzorů nechceme převádět, lze jej jednoduše odstranit přes možnost – Operace – Vymazat.

Jak zrušit trvalou platbu

Pokud vše sedí, a přesto jsou s trvalým příkazem problémy, obraťte se na banku. To, že je platba trvalá, neznamená, že je nezrušitelná. Trvalý příkaz zrušit, stejně jako jste jej založili, přes internetové bankovnictví. Trvalý příkaz můžete zadat i zrušit také na pobočce.

Jak zrušit provedenou platbu

Pokud jde o účet u nás, pošleme příjemci doporučeně žádost o vrácení platby. Případně přepošleme vaši žádost bance příjemce a ta ho kontaktuje sama. Tato služba je zdarma. Pokud příjemce peníze nevrátí, počkejte alespoň 15 pracovních dnů a potom mu můžete poslat zdarma ještě urgenci.

Jak stáhnout potvrzení o platbě

Přihlaste se do Mobilní banky, tak jak jste běžně zvyklí (heslem, otiskem prstu nebo rozpoznáním obličeje).Otevřete detail účtu. Na domovské stránce, kterou vidíte po přihlášení, otevřete detail účtu, ze kterého jste platbu, ke které potřebujete potvrzení, posílali.Vyberte platbu.Sdílejte potvrzení o platbě

Jak nastavit trvalý příkaz RB

Klikněte na žluté tlačítko Platba pod zůstatkem účtu nebo na tlačítko Platba v liště v dolní části obrazovky. Klikněte na tlačítko Trvalá platba. Vyplňte formulář pro platbu a klikněte na Nastavit datum.

Jak dlouho trvá převod peněz RB

V případě, že banka příjemce podporuje Okamžité platby, úhrada je na jeho účet připsána v řádu vteřin. Stejně tak mohou ostatní z některých bank posílat okamžité platby do limitu 400 000 Kč vám. S prostředky pak disponujete ihned.

Kde najdu detail účtu Raiffeisenbank

V hlavním menu klikněte na sekci "ÚČTY" a zvolte v přehledu běžný účet, u kterého chcete upravit vlastní název. V levém menu vyberte "Detail účtu", poté "Detail a nastavení" pro zobrazení obrazovky s nastavením účtu.

Jak zablokovat platby Raiffeisenbank

osobně na kterékoliv pobočce Raiffeisenbank. telefonicky na infolince 412 440 000. online přes internetové či mobilní bankovnictví

Kdy odchází trvalé příkazy

Trvalý příkaz s jednodenní frekvencí je prováděn pouze v obchodní dny banky. V případě, že banka provádí účtování v neobchodní dny, pak je trvalý příkaz proveden i v tento neobchodní den. Trvalý příkaz zadávaný ve prospěch termínovaného účtu musí mít stejnou frekvenci jako termínovananý účet.

Jak zablokovat trvalou platbu

Pokud vše sedí, a přesto jsou s trvalým příkazem problémy, obraťte se na banku. To, že je platba trvalá, neznamená, že je nezrušitelná. Trvalý příkaz zrušit, stejně jako jste jej založili, přes internetové bankovnictví. Trvalý příkaz můžete zadat i zrušit také na pobočce.

Jak dlouho trva storno platby

Úplné storno

Při úplném stornu vrátíte zákazníkovi celou částku původní platby. Zákazníkovi se prostředky nejčastěji vrátí do 3 dnů od provedení storna.

Jak zažádat o vrácení platby

V případě, že člověk odešle platbu na špatný účet, musí vyplnit formulář, tedy čestné prohlášení o omylem zaslané platbě, který si může stáhnout na webových stránkách své banky nebo ho vyplnit přímo na pobočce. Někdy to je možné provést i v internetovém bankovnictví.

Jak Potvrdit platbu

Platbu potvrdíte zadáním svého Bezpečnostního hesla a následně SMS kódu, který obdržíte na své registrované telefonní číslo. Pokud máte chytrý telefon, tak je pro Vás lepší variantou KB Klíč.

Co to je trvalý příkaz

Co je trvalý příkaz Trvalým příkazem dává majitel účtu svolení k zúčtování plateb, které se pravidelně opakují. Díky trvalému příkazu máte jistotu, že nezapomenete zadat svou pravidelnou platbu, a tím se vyhnete nepříjemným sankcím, které v takovém případě můžou hrozit.

Kdy chodi platby Raiffeisenbank

Odešle standardní platbu do jiné banky tentýž den Dokdy je potřeba ji zadat v on-line bankovnictví
Air Bank Ano – do 11:30
mBank Ano, ale jen do 8:00
Moneta Ano – do 12:00
Raiffeisenbank Ano, ale jen do 8:00

Kdy chodi peníze na Raiffeisenbank

Standardní platby doručené v rámci jednoho pracovního dne

Název banky zadavatele platebního příkazu Poslední možný čas (cut-off) pro doručení standardní platby ve stejný pracovní den do jiné banky (D+0)
Raiffeisen Bank V rámci jedné banky provádí převod prostředků v režimu D+0 u příkazů přijatých do 18:00.

Jak stáhnout výpis z účtu

Výpis z bankovního účtu

Ty se Vám ukládají do Internet Banky a najdete je i ve Smart Bance, nejoceňovanější aplikaci klienty i odbornou veřejností. Pokud internetové bankovnictví nevyužíváte, můžete si výpisy nechat zasílat e-mailem.

Jak získat potvrzení o vlastnictví účtu Raiffeisenbank

Pro potvrzení se můžete stavit i na kterékoli z našich poboček, nebo nám zavolejte na číslo 800 207 207.

Co dělat když omylem pošlu peníze na jiný účet Raiffeisenbank

Pokud jste poslali peníze na chybný účet, je možné, že jste poslali peníze na účet, který neexistuje. Počkejte prosím 3 pracovní dny a zkontrolujte si váš účet, zda se vám platba nevrátila. Pokud se Vám platba nevrátila ani po 3 pracovních dnech, pomůžeme vám s vrácením platby.

Jak dlouho trva prevod peněz z banky do jine banky

Když zadáte převod do oběda, pak se objeví v cizí bance ještě tentýž den. Peníze odeslané v den volna, o svátku a v pracovní den po 12:00 dorazí až následující pracovní den.

Jak změnit trvalou platbu

Běžte do Přehledu trvalých plateb, vyberte si tu, kterou potřebujete upravit, a klikněte na tlačítko “Změnit”. V zobrazeném formuláři upravte, co je potřeba, a změnu potvrďte.

Jak zrušit odchozí platbu

Pokud ale platba z vašeho účtu už odešla, není možné ji jakkoliv upravit ani zastavit. Co tedy dělat, když zjistíte, že se platba nevydala správným směrem Je vždy potřeba počkat 4 pracovní dny. Když totiž pošlete peníze na neexistující účet, právě do 4 pracovních dnů se vrátí.