Co je to datová karta?

Co je to datová karta?

Jak funguje datová SIM

Datová SIM karta má své vlastní číslo, funguje samostatně a s hlavním číslem ji spojuje pouze sdílený datový balíček. SIM kartu lze využít i pro volání a posílání SMS, které účtujeme podle cen Nulového Tarifu na míru. Když budete chtít využít Roaming na den, je třeba ho zapnout přímo u tohoto čísla.

Kde koupit datovou kartu

Datovou SIM kartu pořídíte téměř u každého operátora, nabízí ji T-Mobile, O2, Vodafone i různí virtuálové. Získat ji můžete přímo na prodejně, nebo si o ni můžete zažádat online.
Archiv

Kde sehnat SIM kartu

Předplacené SIM karty můžete koupit prakticky kdekoli. Prodávají je například České dráhy, Česká pošta, trafiky, ale třeba i čerpací stanice nebo některé obchodní řetězce.

Jak funguje předplacená karta na mobil

Předplacená karta je bez závazků a smluv. Zákazník si tedy po jejím pořízení sám libovolně dobíjí kredit, kterým platí volání, SMS, nebo doplňkové balíčky volání a internetu. Za každé dobití kreditu získává zákazník internet na 30 dní zdarma.

Co vše se ukládá na SIM kartu

Kromě identifikačních a autentizačních údajů obsahuje SIM karta i oblast paměti pro uživatelská data, která lze použít pro ukládání kontaktů (osobní telefonní seznam) a omezeného množství zpráv SMS. Dále může obsahovat jednoduché aplikace poskytnuté telefonním operátorem (popř.

Jakou SIM kartu do Tracker

Tip Doporučujeme! K nákupu GPS lokátorů doporučujeme zakoupit SIM kartu GoMobil, která je připravena pro GPS Lokátor (je nastavena).

Jak fungují předplacené karty

Předplacená karta je alternativou k měsíčním tarifům. Namísto pravidelné platby po skončení zúčtovacího období si její majitel dobíjí částku dle libosti pomocí dobíjecí karty, případně na dobíjecích terminálech či přes podporované bankomaty.

Jak aktivovat SIM kartu

Vyměňte SIM karty ve svém telefonu, nová začne fungovat obvykle během chvíle. Po odeslání SMS provedeme výměnu v našich systémech. Nová SIM bývá aktivní během pár minut, výjimečně to může trvat déle. Pokud by SIMka nefungovala hned, zkuste po chvíli telefon vypnout a zapnout.

Jak dobít datovou kartu O2

Předplacenou GO kartu si můžete dobíjet mnoha způsoby – platební kartou přímo na webu o2.cz, v samoobsluze Moje O2, ve svém internetovém bankovnictví, v bankomatech, prostřednictvím sázkových terminálů, přímo na pokladnách některých obchodů, v jakékoliv O2 Prodejně či prostřednictvím kupónů.

Jak si dobít data T-Mobile

Mám Můj tarif, je možné si jednorázově navýšit data, když je vyčerpámV mobilní aplikaci Můj T-Mobile.SMS zprávou, pro navýšení odešlete SMS ve tvaru DATA 1GB na číslo 4603.V hlasovém automatu na čísle 4603 v sekci Služby a internet, nebo stačí po pozdravu stisknout 523.

Jaké jsou SIM karty

SIM – 54 mm × 85,6 mm (už se běžně nepoužívá) MiniSIM – 15 mm × 25 mm. MicroSIM – 12 mm × 15 mm. NanoSIM – 8,8 mm × 12,3 mm.

Jak přečíst SIM kartu

Nejoblíbenější projekční plátna. Platnost karty SIM nemá vliv na její obsah. Normálně ji vložte do telefonu a překopírujte si kontakty do telefonu. Jediný rozdíl mezi aktivní a neaktivní SIM je ten, že se nepřihlásí k síti.

Co je GPS tracker

GPS trackery pomáhají detekovat přesnou polohu zařízení, vozidel, osob nebo domácích mazlíčků. Jedná se o drobné elektronické zařízení, jež zachycuje signál GPS, na jehož základě vyhodnocuje aktuální polohu. Tu si kdykoliv jednoduše zobrazíte např. na chytrém telefonu.

Jak funguje Tracker

GPS Tracker pracuje na principu nejmodernější technologie sítí GSM/GPRS a využívá GPS navigačního satelitního systému. Díky integrované citlivé anténě dokáže tracker určit polohu i velmi vzdálených objektů s přesností na 5 metrů.

Jak dlouho platí předplacená karta

Předplacená karta zpravidla platí po jeden rok od posledního dobití kreditu. Pokud momentálně kartu nevyužíváte a nechcete, aby propadla, stačí jednou ročně dobít libovolné množství kreditu.

Jakou předplacenou kartu na data

Nejlepší předplacenka pro mobilní data:

Celkové pořadí Mobilní služba Datový limit na měsíc
(1.) Vodafone 500 MB
(2.) Kaktus 500 MB
(3.) T-Mobile 400 MB

Kdy se aktivuje SIM karta

Aktivace vaší SIM karty proběhne automaticky s prvním úspěšně uskutečněným hovorem na libovolné placené telefonní číslo (nestačí pouze „prozvonit“). Dokud z karty alespoň jednou nezavoláte, nemůžete posílat ani textové zprávy, ani využívat další služby.

Jak aktivovat datovou kartu Vodafone

Objednání eSIM1 Přihlaste se do samoobsluhy Můj Vodafone a v sekci Služby klikněte na Objednat.2 Vyberte si jak eSIM aktivovat. Aktivovat eSIM si můžete jednoduše přes QR kód nebo vám ji rovnou pošleme do zařízení.

Jak funguje Datamanie O2

Stačí mít dostatek kreditu a tarif se vám sám automaticky obnoví. Pokud jste si nestihli dobít, o svá data a volání jste nepřišli. Jakmile si kredit dobijete, zase se vám tarif obnoví. Do té doby vás 300 MB dat s platností do konce dne vyjde na 19 Kč, minuta volání na 4,90 Kč a SMS na 1,90 Kč.

Co se stane když si Nedobiju kredit

Pokud kartu zákazník nedobijete ani během této lhůty, zbývající kredit propadá a telefonní číslo bude zrušeno. O blížícím se konci 12měsíčního období T-Mobile informuje SMSkami 6 dnů a 2 dny před ukončením období. O svůj kredit přijdete také, pokud číslo přenášíte z jedné sítě do druhé.

Jak dlouho vydrzi 2 GB dat

Kolik dat spotřebují jednotlivé činnosti

Činnost 500 MB 2 GB
Sledování videa 1 hodina 4 hodiny
Volání přes Skype 15 hodin 60 hodin
Video hovor přes Skype 2 hodiny 8 hodin
Poslech rádia 8 hodin 32 hodin

Jak zjistit datovy limit

Kde mohu zjistit aktuální stav mého datového limitupřes Můj T-Mobile či mobilní aplikaci Můj T-Mobile,přes USSD kanál, kde stačí vytočit na vašem telefonu *123*523#,v hlasovém automatu na čísle 4603 v sekci služby a internet, nebo stačí po pozdravu stisknout 523.

Co je na SIM kartě

SIM karty obsahují paměť (obvykle 64 či 128 kB) pro uložení textových zpráv SMS, seznam telefonních čísel a někdy také další aplikace, např. SIM Toolkit. Tyto služby jsou uživateli přístupné až po vložení SIM karty. Z technického pohledu představuje SIM karta mikroprocesor, který řídí základní funkce v mobilu.

Proč mi nefunguje SIM karta v mobilu

V případě, že SIM karta nefunguje ani v jiném zařízení, ještě zkontrolujte, zda SIM karta nebo slot, do kterého ji vkládáte, nejsou nějak znečištěné. Pokud žádná z výše uvedených možností nepomohla, obraťte se na svého operátora. SIM kartu vám prověří a případně vymění.

Jak sledovat svoje auto

GPS lokátor do auta vám zajistí přehled o voze

Velkou výhodou, kterou systém disponuje, je možnost sledování vozidla v reálném čase včetně zobrazení jednotlivých jízd v Google mapách. Satelitní monitoring vozidel také umožní kontrolovat, zda řidiči dodržují předepsané trasy, či povolené rychlosti.