Na co si dát pozor v Benatkach?

Na co si dát pozor v Benatkach?

Co ochutnat v Benátkách

Místními specialitami jsou špagety s Venušinými mušlemi, rizoto obarvené barvivem ze sépií, grilované sépie, zapékané filé z tresky, sušená treska s polentou, špagety s ostrou sardelovou omáčkou a telecí játra s polentou.

Kam za nakupy v Benátkách

Pro čerstvé ovoce či zeleninu, ryby, sýry, uzeninu a další pochoutky se vydejte na tradiční trh Rialto v blízkosti mostu Ponte di Rialto. Na mnoha místech v Benátkách také uvidíte prodejce, nabízející ovoce a zeleninu přímo ze svých lodí, přiražených k chodníčku u některého z kanálů.

Co je k videni v Benátkách

Co byste při procházkách Benátkami neměli kromě již zmíněného Dóžecího paláce, Baziliky sv. Marka a mostu Ponte di Rialto také minout, jsou ve čtvrti Dorsoduro například sbírky Accademie a Peggy Gugenheimové a barokní kostel Santa Maria della Salute, odkud je i pěkný výhled na náměstí Sv. Marka.

Co delat večer v Benátkách

Ti, kteří si chtějí užít kulturní večer, by neměli zapomenout navštívit divadlo La Fenice a shlédnout lyrické umění či balet. Chcete-li skutečně vyzkoušet pravou atmosféru tradičních Benátek, navštivte některou z tradičních trattorií, kde ochutnáte tradiční pokrm nazývaný cicchetti (na způsob tapas).

Kdy je nejlepší jet do Benátek

Nejlepší doba pro návštěvu Benátek je od dubna do června nebo v září a říjnu, kdy si užijete jasné dny a zároveň se vyhnete davům turistů a vysoké vlhkosti.

Jak se dostat z Benátek do Burana

Na Burano jezdí z Benátek a Murana lodní linka 12, a to jednou za půl hodiny. Spolu s noční linkou N se sem dostanete 24 hodin denně. Cesta z Benátek trvá 40 minut.

Kde si dát kavu v Benátkách

Kdo si nedal v Itálii alespoň šálek italského espressa, ten jako by nebyl (v Itálii). Kde si dát skvělou kávu v Benátkách Dejte si ji v nejstarší benátské pražírně kávy, v Torrefazione Cannaregio. Je to místo, kam chodí na kávu místní a při svých pobytech v Benátkách, ji nikdy neopomenu navštívit i já.

Jak se dopravovat po Benátkách

Přímo v Benátkách je MHD zajištěna po vodě – vyplatí se denní jízdenka za 25 EUR, která platí i na lodě, které objíždí všechny okolní ostrovy Benátek (Murano, Burano apod.). Určitě se svezte linkou 1 nebo 2 a naskočte na ni už na autobusovém nádraží, kde vystoupíte cestou z letiště.

Kdy nejlépe cestovat do Říma

Do Říma lze cestovat celý rok, nejpříznivější teploty jsou od května do prosince. Během letních prázdnin v Římě panují teploty kolem 30-ti stupňů Celsia. Vhodnější je tak letět mimo červenec a srpen.

Kdy nejezdit do Říma

Nejhorší období pro návštěvu Říma je léto, kdy často panují spalující a suchá horka. Na druhou stranu jsou ulice citelně prázdnější a můžete se zajet vykoupat k moři do blízké Ostie. Pozor na období Vánoc a Velikonoc, kdy se město plní poutníky a věřícími, kteří míří do Vatikánu a výrazně zvedají ceny ubytování.

Co vidět v Murano

Za návštěvu bezpochyby stojí také blízké Murano, ostrov sklářů, a Burano, ostrov krajek. Nasedněte na vodní autobus vaporetto a nechte se převézt do vyhlášeného sklářského střediska. Projděte se malebnými uličkami ostrova Murano podél obchůdků plných zdejšího skla až ke kostelu Panny Marie a Donáta.

Jak se dostat z letiště v Benátkách do centra

Mezi letištěm a centrem Benátek jezdí linka číslo 5. Linka číslo 15 vás odveze do Mestre. První autobus do Benátek vyráží z letiště Marco Polo v 4:08 a poslední v 1:10. Během dne jezdí každých 15 minut, v ranních a nočních hodinách každých 30 minut.

Co si koupit v Benátkách

Benátky nejsou zaměřeny na obchodní styl, ale i přesto jsou Benátky velmi navštěvovanou destinací v Itálii. Město je jedinečné pro obchodování s hedvábím, kořením a také vám nabízí rozmanitou nabídku karnevalových masek. Město je proslaveno i Murano křišťálem a ručně malovanými tkaninami.

Jak se káva dostala do Evropy

Káva přichází do Evropy

století a první káva byla do Evropy přivezena obchodníky roku 1615. Shodou okolností se v této době začaly prosazovat také další dva nápoje: čaj a horká čokoláda, dovezená Španěli z Ameriky. Nápoj z kávovníku se stával populárním, ale měl i své odpůrce, kteří ho přezdívali „trpký nápoj satana“.

Na čem stojí Benátky

Zpočátku vráželi Benátčané do země kůly. Doufali přitom, že narazí na kamenité podloží, na němž stavby založí. Ve středověku vznikaly v Benátkách rozlehlé kamenné budovy, jejichž základy stály na borových a modřínových kmenech, naskládaných hustě vedle sebe a vtlačených do bahnité půdy.

Co si přivézt z Říma

Typickými suvenýry dovezenými z Říma jsou jak klasické figurky, trička s potiskem, tak kožené boty či kabelky. Řím byl již v dávných dobách centrem designu a módy a mnoho lidí sem i dnes míří za nákupy. Při nákupu suvenýrů se můžete nechat inspirovat římským elegantním stylem v módě.

Kdy jet na Ischii

Ischia má dvě sezony. Plážovou dovolenou si nejvíce užijete mezi polovinou června a polovinou září, kdy panují nejvyšší teploty vzduchu i moře. Už i na konci června se studené vody nemusíte bát.

Proč jet do Říma

Dopravní chaos, otevřenost místních lidí, kouzlo zdejších uliček, kulturní akce, přítomnost papeže, inspirativní výhled na římské střechy, dechberoucí pohled na západ slunce za Koloseem… Město je kosmopolitní i svoje. Najdete tu všechno, na co si vzpomenete, i moře je doslova na dosah.

Kdy je nejlepší jet do Benatek

Nejlepší doba pro návštěvu Benátek je od dubna do června nebo v září a říjnu, kdy si užijete jasné dny a zároveň se vyhnete davům turistů a vysoké vlhkosti.

Jak se dostat z Murana do Burana

Z Murana do Burana: Abyste se dostali na ostrov Burano, musíte najít stanici Murano Faro, kde nastoupíte na linku č. 12 (vaporetto připlouvá třikrát do hodiny). Plavba Murano-Burano trvá 30 minut.

Kdo vymyslel kávu

Pravlastí kávy je s největší pravděpodobností Etiopie (provincie Kaffa), kde se ještě v současné době nachází divoce rostoucí keře kávovníku. Odtud byl nejspíše přenesen ve 13. a 14. století válečníky při vojenských taženích do Jemenu, kde byl vysazen na terasovitá políčka a dále kultivován.

Kdo objevil kávu k pití

Historie kávy je velmi dlouhá a má dokonce svůj vlastní příběh. Podle etiopské legendy byly účinky kávy objeveny pastevcem Kaldim, který si všiml, že kozy, jež pásl, po pojídání plodů kávového keře večer odmítaly spát. Kaldi se s tím, čeho byl svědkem, podělil s místním mnichem, jež připravil z plodů keře nápoj.

Kdy jet do Benátek

Nejlepší doba pro návštěvu Benátek je od dubna do června nebo v září a říjnu, kdy si užijete jasné dny a zároveň se vyhnete davům turistů a vysoké vlhkosti.

Jak jsou Hluboke Benátky

Běžná hloubka benátského kanálu, správně nazývaného rio, se pohybuje kolem 1,5 metru. Ten nejznámější, Velký kanál, dosahuje hloubky 5 metrů. Největší benátský kanál, Giudecca kanál, je hluboký od 12 do 17 metrů. Dlužno podotknout, že, jeho hloubka není přirozená, ale byla uměle zvětšená v minulém století.

Co je levné v Itálii

Levnější jsou lokální produkty (zelenina, ovoce, těstoviny, …), o něco dražší jsou sýry a uzeniny, které jsou ovšem kvalitní. V supermarketech se dívejte po akcích, dobré víno můžete v akci koupit za 3–4 eura. Drahé jsou cigarety. Na trzích se prodávají místní kvalitní potraviny a oproti cenám u nás jsou dražší.