Co si vzít s sebou na safari?

Co si vzít s sebou na safari?

Jaké boty na safari

Boty na safari stačí botasky a sandály s páskem přes patu. Ponožky takové, co vám nebude líto je po dvou dnech nošení vyhodit. K moři nezapomeňte na boty do vody. Stačí cvičky nebo staré tenisky.
ArchivPodobné

Kdy je nejlepší jet na safari

Doporučuje se jet na safari na konci období sucha, kdy je zvířat vidět nejvíce a je lepší viditelnost, tráva roste minimálně. Každý měsíc však má své kouzlo. Chladnější počasí na začátku období sucha,ale i krásné oblohy v období dešťů.

Na co si dát pozor v Keni

Bezpečnostní situace v Keni zůstává dlouhodobě špatná. I přes dílčí zlepšení velká města vykazují i nadále vysokou míru kriminality, v podstatě běžná jsou loupežná přepadení chodců, únosy osob i aut, dochází i k loupežným útokům ozbrojených gangů na domy v rezidenčních čtvrtích či přepadení obchodů a bank.

Co si zabalit do Afriky

Seznam vychází z vlastních zkušeností.Seznam věcí a tipy na safari v Africe:OBLEČENÍ: lehké dlouhé kalhoty, kraťasy, trika nebo košile s dlouhým i krátkým rukávem, šátek, kšiltovka, teplejší mikina, nepromokavá bunda, ručník, plavky, sandále/pantofle, pevnější obuv, tenké rukavice, termoprádlo (moira)
Archiv

Co si obléct na safari

Vezměte si sebou teplé oblečení – mikinu, bundu, někdo bude preferovat i čepici a rukavice. Vyhněte se výrazným barvám, jako je červená a modrá. Ideální je hnědá a zelená. Vezměte si sebou láhev s vodou, dalekohled, fotoaparát nebo kameru.

Kdy jet na safari do Keni

Z předcházejících řádků tedy vyplývá, že nejlepšími měsíci pro cestu do Keni jsou především leden, únor a březen, kdy jsou nejvyšší teploty a nejméně deště. Alternativní variantou pak může být cesta v září či říjnu, kdy jsou v Keni průměrné teploty, málo deště a především málo turistů.

Proč jet do Keni

Proč do Keni letět

Keňa je známá především díky safari, o tom není pochyb. Má širokou nabídku národních parků, které se liší například cenou, rozsahem, dostupností (do některých se dostanete po 1–2 dnech jízdy autem), druhy zvířat či nabídkou ubytování nebo adrenalinových zážitků.

Co se nesmi vyvazet z Keni

Nikdy nekupujte výrobky pocházející z divoké zvěře a jiných chráněných zvířat (slonovina, kůže, korály, mušle) a raději se ujistěte, že nekupujete nic, co se nesmí vyvážet. Pozor také na drogy, jejich vývoz je přísně trestný.

Co je typické pro Keňu

Typické na nich je, že je zdobí krásná lidová swahilská přísloví. Tím se řadí k velice často pořizovaným suvenýrům z Keni. Kikoi jsou barevné šátky, zhotovené ze silnější pruhované bavlny. Jedná se o velmi praktickou věc i pro všechny návštěvníky Keni.

Kdy jet do Afriky

Vzhledem k velikosti kontinentu je vlastně možné jet na safari kdykoliv, záleží na volbě konkrétní země či parku. V zemích kolem rovníku, které se nachází v tropickém pásu jako je Keňa či Tanzanie, probíhá období velkých dešťů od dubna do června. Období krátkých dešťů je pak v průběhu října a listopadu.

Co si vzít do Ugandy sebou

Co si vzít s sebou

V Ugandě je zima velice mírná a v létě bývá velmi horko. Vezměte si lehké bavlněné oblečení v neutrálních barvách včetně lehké bundy na ráno a na večer. Nezbytná je pokrývka hlavy, brýle, olej s vysokým UV filtrem a repelent.

Jak dlouho trvá cesta letadlem do Keni

Přehledná tabulka s trváním letů

Destinace příletu Délka letu Vzdálenost z Česka
Délka letu do Keni ? 8:00 5820 km
Délka letu do Kolumbie ? 11:20 9740 km
Délka letu do Kostariky ? 12:40 9990 km
Délka letu na Kubu ? 10:50 8770 km

Kdy je nejlepší jet do Keni

Z předcházejících řádků tedy vyplývá, že nejlepšími měsíci pro cestu do Keni jsou především leden, únor a březen, kdy jsou nejvyšší teploty a nejméně deště. Alternativní variantou pak může být cesta v září či říjnu, kdy jsou v Keni průměrné teploty, málo deště a především málo turistů.

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.

Odkud se nesmí vyvážet mušle

Filipíny: Podle filipínských zákonů je úplně zakázáno vyvážet například mušle zév, přestože evropská legislativa dovoluje jejich dovoz do počtu tří kusů na osobu. Povolení nad rámec CITES Filipínci vyžadují také pro všechny korály. Chorvatsko: Zakázán je vývoz mušlí a všeho „mořského bohatství“.

Kdy na dovolenou do Keni

Z předcházejících řádků tedy vyplývá, že nejlepšími měsíci pro cestu do Keni jsou především leden, únor a březen, kdy jsou nejvyšší teploty a nejméně deště. Alternativní variantou pak může být cesta v září či říjnu, kdy jsou v Keni průměrné teploty, málo deště a především málo turistů.

Jakou řečí se mluví v Keni

Keňa

Keňská republika Jamhuri ya Kenya Republic of Kenya
Hustota zalidnění 78 ob. / km² (124. na světě)
HDI 0,575 (střední) (152. na světě, 2021)
Jazyk svahilština, angličtina (úřední), arabština a kmenové jazyky
Národnostní složení převažují Kikujové a další bantuská etnika, neafrických obyvatel je asi 1 % populace

Kam na safari v Africe

Nejlepší místa v Africe, kam vyrazit na safari!UGANDA – NÁRODNÍ PARK QUEEN ELIZABETH.BOTSWANA – NÁRODNÍ PARK CHOBE.KEŇA – REZERVACE MASAI MARA.TANZÁNIE – NÁRODNÍ PARK SERENGETI.JIHOAFRICKÁ REPUBLIKA – REZERVACE SABI SABI.ZIMBABWE – NÁRODNÍ PARK HWANGE.ZAMBIE – NÁRODNÍ PARK SOUTH LUANGWA.NAMIBIE – NÁRODNÍ PARK ETOSHA.

Kdy jet JAR

V případě celé Jižní Afriky lze doporučit letní období, tedy naše období zimní, zhruba od října do dubna, přičemž hlavní sezona trvá od listopadu do února. V tomto období jsou příjemné letní teploty kolem 27 stupňů.

Jaký je hlavní město Ugandy

MZV: Souhrnná teritoriální informace

Základní údaje
Hlavní město Kampala
Počet obyvatel 47 mil.
Jazyk angličtina, swahilština, lugandština a další místní jazyky
Náboženství křesťanství

Jak se žije v Ugandě

Dívky panenky ze starého oblečení, banánových listů a papyrusu a chlapci autíčka ze dřeva a hlavně míče na fotbal – to je jejich nejoblíbenější sport. Většina rodin na vesnici bydlí v malých domečcích – vlastní jich několik, postavených z hlíny, dřevěných trámů a rákosí. Vaří se většinou venku na ohni.

Jak dlouho trvá let do Karibiku

Nejčastější dotazy – rezervace letenek do Karibik

Průměrný zpáteční let z České republiky do [CB,ctgroup, place:'to'] trvá 22hod 32min a pokryje vzdálenost 8025 km.

Jak je dlouhý let do Keni

Let do Keni trvá asi 8 hodin.

Co se vyplatí koupit v Řecku

Co nakoupit v Řecku Z Řecka se vyplatí koupit domů jako dárek olivový olej, víno, fetu, sezamová semínka v medu. Dobrý je i zdejší med, nejlepší je tympánový z Limnu a Kalymnu, skvělý jogurt měli i na ostrově Thassos. Výborný je i místní jogurt.

Co se nesmí vyvážet z Kréty

Řecko – celní a devizové předpisy

Bez zvláštního povolení je zakázán vývoz a dovoz zbraní a střeliva, léků (vyjma těch určených pro osobní potřebu), starožitností a uměleckých předmětů, chráněných rostlin, zvířat a přírodnin. Mimo palivovou nádrž lze v kovovém kanystru převážet maximálně 10 litrů pohonných hmot.