Co vědět při koupi auta?

Co vědět při koupi auta?

Na co si dát pozor při koupi auta

Nejprve se udělejte statickou prohlídku, při které je třeba auto pořádně prolézt zvenku i zevnitř.Prověřte všechna čísla a papíry.Pořádně obejděte karoserii.Zkontrolujte provozní kapaliny.Důkladně prohlédněte interiér.Zkontrolujte elektroinstalaci.Poslechněte motor.

Co dělat při koupi ojetého auta

Čerstvě zakoupený ojetý vůz většinou potřebuje odbornou péči, a proto jej nechte překontrolovat v odborném servisu. Ojeté vozidlo vyžaduje alespoň výměnu základních kapalin a případně i výměnu rozvodů. Doporučeno je také zkontrolovat stav pneumatik a zda odpovídají ročnímu období (zimní vs. letní pneumatiky).
Archiv

Na co dát pozor při koupi ojetiny

Zaměří se na VIN kód vozu, číslo motoru, tažné zařízení, barvu karoserie, ale i na rozměry pneumatik – na autě nemohou být nasazeny libovolné pneu, ale musí souhlasit s údaji v techničáku. Pokud nechcete být na STK nepříjemně překvapeni, zkontrolujte si před prohlídkou pečlivě stav auta na vlastní pěst.

Co nechat vyměnit po koupi ojetého vozu

Pokud se chcete vyhnout placení za opravu motoru, musíte jako první po koupi ojetého auta vyměnit olej. Další věcí, kterou je třeba vyměnit, je chladicí kapalina, která poskytne motoru optimální provozní podmínky, ochrání chladič kapaliny před korozí a celou jednotku před přehřátím.
Archiv

Jak zaplatit při koupi auta

Otázka vyvstává v případě formy úhrady automobilu. Soukromí majitelé aut dříve preferovali platbu v hotovosti, s pokrokem doby je ale samozřejmostí bezhotovostní platba a žádný prodejce by s tím neměl mít problém. Pokud by prodejce doslova vyžadoval platbu v hotovosti, zvažte, zdali je prodejce opravdu věrohodný.

Kdy se vyplatí koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Jaká je záruka při koupi ojetého vozu

Pokud koupíte auto z autobazaru, tedy od obchodníka s ojetými auty, pak se na auto vztahuje záruka 24 měsíců na skryté vady. Zajímavé je pak stanovení prokazovací povinnosti – ta je do 6 měsíců od koupě na straně obchodníka.

Co menit v autě

Jaké úkony zahrnuje pravidelný servis autaVyvažování kol a jejich pravidelná údržba.Pravidelná výměna oleje každých 15 000 km.Kontrola a servis klimatizace zahrnuje dezinfekci.Diagnostika – kontrola řídících jednotek.Kontrola brzd a výměna brzdových destiček.

Jak drahé auto si koupit

Experti na osobní finance radí, aby lidé za auto dali maximálně 5-7 % hrubých příjmů domácnosti za dobu jeho předpokládaného užívání. Češi by tak měli ve dvou při průměrné mzdě lehce nad 33 000 Kč a koupi auta na 10 let vybírat mezi modely s cenovkou do 600 000 Kč.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Kdo odpovídá za přepis auta

Prodávající odpovídá za přepis vozidla

Dalším zásadním krokem při prodeji vozidla je přepis vozidla na nového majitele, o který je nutné zažádat po podpisu kupní smlouvy, a to konkrétně do 10 pracovních dnů od jejího uzavření. Za splnění této povinnosti v dané lhůtě odpovídá prodávající.

Jak se zbavit odpovědnosti za skryté vady vozidla

Záruka na vozidlo zakoupené od soukromé osoby

Pokud reklamaci neuzná, je třeba se obrátit na právníka a případně na soud. Nepodepisujte kupní smlouvu s těmito položkami: Jak stojí a leží – pokud najdete ve smlouvě formulaci „jak stojí a leží“, prodávající se tím zbavuje odpovědnosti za možné skryté nedostatky vozidla.

Jak často měnit filtry v autě

Kdy měnit vzduchový filtr

K výměně vzduchového filtru by mělo docházet 1x ročně nebo po 15 – 25 tisících km. Interval platí pro auta s přeplňovaným motorem, u atmosférických je zhruba o polovinu delší. Pokud často jezdíte v prašném prostředí, je většinou potřeba měnit filtr výrazně dříve, asi po 5 – 10 tisících km.

Jak často se mění olej v autě

Ačkoli se v servisních knížkách dočtete něco jiného, doporučení od mechaniků je – olej měňte po zhruba 15 tisících najetých kilometrech. Sváteční řidiči, kteří takovou vzdálenost v průběhu roku ani nenajezdí, by olej měli měnit alespoň jednou za 12 až 18 měsíců.

Kdy je nejlepší čas na koupi auta

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Co je výhodnější leasing nebo úvěr

Pro finanční ústav je leasing výhodnější a méně rizikový. V případě leasingu nemá problém věřitel majetek zabavit, protože si v podstatě bere to, co je jeho. U bankovního úvěru to má věřitel o něco složitější. Leasingové společnosti ve spolupráci s pojišťovnami nabízejí výhodnější pojištění předmětu.

Kdy je nejlepší koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak přimět kupce auta k převodu

Můžete mu zkusit zaslat písemnou tzv. předžalobní výzvu, ve které jej vyzvete k součinnosti, tj. aby se s Vámi dostavil na příslušný úřad a byl dokončen přepis. Druhou možností je písemně odstoupit od uzavřené smlouvy z důvodu podstatného porušení povinnosti (tj.

Co musím udělat Kdyz prodam auto

Jak postupovat při prodeji autaVytvoření inzerátu. Vložit inzerát.Připravit si kupní smlouvu. Našimi právníky prověřenou Kupní smlouvu nabízíme zdarma.Evidenční kontrola.Přepis vozidla na nového majitele.Zrušení povinného ručení

Jak poznat špatný palivový filtr

Prvním způsobem je poslechnutí si motoru – pokud bude mít motor nepravidelný chod, tak na vině může být i ucpaný filtr. Dokonce je to vysoce pravděpodobné. Dále můžete ucpaný filtr poznat podle toho, že auto přestane táhnout do kopce, případně může motor vypovídat službu v situacích, kdy prudce zrychlíte.

Jak dlouho vydrží olejový filtr

Jak často vyměňovat olejový filtr

Obecně je doporučeno jej měnit současně s olejem, tedy každých 10 – 15 tisíc km. To platí i v případě, kdy používáte aditivum, neboť to interval zásadně neprodlouží, ale primárně udržuje motor bez usazenin.

Jak poznám že mi auto žere olej

Únik motorového oleje: Pokud rychle ztrácíte olej, může být v motoru netěsnost. Pokud je únik velký, můžete si také všimnout olejových skvrn pod autem a může se také rozsvítit kontrolka motoru.

Jak poznat kdy je potreba vymenit olej

Vytáhněte měrku, olej by měl mít hnědou nebo tmavě hnědou barvu a konzistenci sirupu. Pokud je na měrce i bílá mléčná pěna, může to znamenat, že se do oleje dostala nemrznoucí směs. Pokud jsou v oleji kovové částečky, problém bude v motoru a měl by se řešit v odborném servisu.

Jak dlouho se plati leasing

Operativní leasing uzavřete na rok i více

Délku pronájmu si můžete zvolit na 12 až 60 měsíců. Největší zájem je o operativní leasing na 48 měsíců.