Jaká je nejdelší řeka na Slovensku?

Jaká je nejdelší řeka na Slovensku?

Jaké řeky protékají Slovenskem

Tabulka řek

poř. řeka délka [km]
1. Váh 403
2. Hron 298
3. Ipeľ 232,5
4. Nitra 196,7

Kam se vlévá řeka Váh

Řeka

délka: 433 km
rozloha povodí: 19 600 km²
ústí do: Dunaj

Archiv

Kam na Slovensko na vodu

Mezi nejoblíbenější na Slovensku patří rozhodně rafting v Červeném Klášteře. Tento rafting v Pieninách je nejlepší volbou pro ty, kdo mají v oblibě adrenalinové sporty. Nejvyhledávanější půjčovnou v okolí je Rafting Dunajec.

Jaká je největší řeka na světě

Seznam nejdelších řek

Řeka Délka (km)
1. Amazonka – Ucayali a její přítoky 7 062
2. Nil – Bílý Nil – Kagera 6 650
3. Jang-c'-ťiang 6 300
4. Mississippi – Missouri 6 275

Jaká je nejdelší řeka v České republice

Naší nejdelší řekou je Vltava, která na úseku mezi pramenem na Šumavě a ústím do Labe v Mělníku měří přes 430 km. Řeka protéká řadou našich významných měst, například Českým Krumlovem, Českými Budějovicemi nebo Prahou.

Kde teče řeka Dunaj

Zdrojnice Dunaje pramení ve Schwarzwaldu na jihozápadě Německa a vzniklý veletok ústí mohutnou deltou do Černého moře.

Jaké je město na řece Váh

Čierný váh (je to umístěna na přítoku Čierný váh), Liptovská Mara, Bešeňová, Orava (nachází se na přítoku, řece Oravě), Tvrdošín (také Orava), Krpeľany, Sučany, Lipovec, Žilina, Hričov, Mikšová, Považská Bystrica, Nosice (Priehrada mládeže), Ladce, Ilava, Dubnica nad Váhom, Trenčín, Kostolná, Nové Mesto nad Váhom, …

Jakou sjet Řeků

K vodáckému dobrodružství láká například Lužnice (i horní tok), Sázava (z Ledče i Týnce), Vltava, Orlice (Divoká i Tichá), Bílina, Mže, Odra, Ohře, Ploučnice, Jizera a samozřejmě Berounka nebo Morava.

Kam na vodu pro začátečníky

Kam na vodu pro začátečníky

Vše záleží na vašich možnostech a náladě. Nejlepší podmínky pro první sjezdy nabízí klidně tekoucí Berounka, kde si užijete pohodu v přírodě a zdokonalíte svůj vodácký um. Příště se už bez problému můžete vydat třeba na oblíbenou Vltavu nebo Sázavu.

Jaká je nejkratší řeka na světě

Roe (anglicky Roe River) je řeka v americkém státě Montana v USA. Se svými 61 m délky je považována za nejkratší řeku na světě.

Jaká je nejvodnatější řeka na světě

Amazonka, Jižní Amerika

Amazonka je nepochybně největší řekou na světě vypouštěním objemu vody. Je to nejvodnatější řeka s průměrem průtoku vody větším než sedm největších řek dohromady.

Která řeka je v ČR Nejvodnatější

Vltava je nejdelší a nejvodnatější česká řeka. Jméno nese tok až od soutoku Teplé a Studené Vltavy v přírodní rezervaci Mrtvý luh nedaleko Nové Pece na Šumavě.

Která řeka má nejdelší tok

Nejdelší česká řeka pramení na Šumavě pod Černou horou v nadmořské výšce 1 172 m. Od pramene k ústí Labe u Mělníka měří 430,2 km.

Která řeka protéká nejvíce státy

Dunaj má mezi světovými řekami několik prvenství: leží na něm nejvíce hlavních měst (4: Vídeň, Bratislava, Budapešť a Bělehrad), protéká nejvíce státy (10) a také na jeho povodí je nejvíce států (20 včetně Kosova).

Kde se vlévá řeka Morava

Jak známo, řeka Morava v České republice, anebo též v zemi Moravské čili na Moravě, pramení pod Kralickým Sněžníkem a vlévá se zleva do Dunaje pod Bratislavou. Její tok dosahuje 354 km.

Kam na vodu Střední Čechy

Harasov. Vodní plocha. Střední Čechy.Jezero Poděbrady. Aquapark / Koupání Poděbrady.Vestecký rybník. Vodní plocha. Střední Čechy.Aquapark Beroun. Aquapark / Koupání Střední Čechy.Aquapark Čestlice. Aquapark / KoupáníAquapark Hořovice. Aquapark / KoupáníAquapark Příbram. Aquapark / KoupáníBiotop v Jincích. Aquapark / Koupání

Kde se dá Sjizdet voda

20 tipů, kam vyrazit na voduŘeka Dyje – královna národního parku PodyjíBerounka – řeka, kterou proslavil spisovatel a vášnivý rybář Ota Pavel.Jizera – řeka mnoha tváříPloučnice – řeka bez rušivých zásahů civilizace.Sázava – užijte si nádhernou přírodu i peřeje Stvořidla.Vltava – česká vodácká klasika.

Jak se zdraví vodáci

Všeobecně je známo, že vodáci mají ve zvyku zdravit na vodě lidi svým „Ahoooj". Já osobně si vždy na řece nezkrotně funím, to mi pomáhá se dostat do cíle jako první a vyhrát minizávody s kamarády.

Jak se jmenuje nejdelší česká řeka

Naší nejdelší řekou je Vltava, která na úseku mezi pramenem na Šumavě a ústím do Labe v Mělníku měří přes 430 km.

Jaká je druhá nejdelší řeka v Evropě

Dunaj je druhou nejdelší evropskou řekou. Pramení v německém pohoří Schwarzwald, ústí do Černého moře. Délka toku činí 2811 km. Dunaj protéká deseti státy, z nichž ve čtyřech na něm leží hlavní města.

Jaká je nejdelší evropská řeka

Veletok Volha je nejdelší a nejvodnatější řekou Evropy. Od pramene u vesnice Volgoverchovje ve Valdajské vrchovině v Tverské oblasti až po ústí do Kaspického moře měří 3534 km.

Která česká řeka má největší povodí

Největší povodí má řeka Labe (49 933 km² v Česku, tj. 63,3% území republiky).

Kam se vlévá řeka Dyje

Části toku tvoří státní hranici mezi Českou a Rakouskou republikou (jihozápadně od Znojma v okolí Hardeggu, krátký úsek u Hrabětic, západní hranice Dyjského trojúhelníku). Dyje se na česko-slovensko-rakouském trojmezí vlévá do řeky Moravy jako její nejdelší přítok.

Jak bezpečně sjet jez na kanoi

Sjíždění jezů přímou jízdou. Pro ovladatelnost lodi a setrvačné projetí válcem pod jezem je nutné pádlovat dopředu. Proti je jen větší zaboření špičky ve válci, ale to nevadí, rozjetá loď se lépe vynoří. Když je na šikmém jezu málo vody, a to je skoro vždy, je možné loď urychlit širokými záběry.

Co na sebe na vodu

Vodácké bundyVodácký pytel – věci si můžete samozřejmě uložit do barelu, nevyplatí se však spoléhat jen na něj, protože ne vždy 100% těsní.Vodáckou mapku s označením rizikových míst – v případě papírové mapky se vám bude hodit voděodolný obal na mapu.Repelent.Hygienické potřeby a rychleschnoucí ručník.