Kdy je nejlepší navštívit Provence?

Kdy je nejlepší navštívit Provence?

Kdy vyrazit do Provence

Méně vhodným termínem cesty jsou měsíce jako duben nebo říjen, kdy počasí není až tak stabilní (i když se říká, že v Provence svítí slunce 300 až 330 dní v roce) a období listopad až březen můžeme vynechat úplně. Autor článku vidí jako nejvhodnější období pro výpravu (nejen) do této části Francie měsíce květen a září.
Archiv

Kdy se sklízí levandule v Provence

Od poloviny července do poloviny srpna však začíná neméně zajímavá a oblíbená sklizeň levandule, takže si můžete užít nejrůznější slavnosti, množství domácích levandulových výrobků nebo si leckde tento proces i vyzkoušet. S nadsázkou lze tedy říct, že za levandulí se lze do Provence vydat hned tři měsíce v roce!
Archiv

Kdy jet na levandulovou farmu

Obecně se však dá říct, že levandule kvete od června do srpna. Právě v červnu a červenci je nejvhodnější navštívit levandulové farmy kvetoucí České republice. V tomto období je levandule ve své nejhezčí fázi a vy tak můžete objevovat její krásy a malebnou vůni.
Archiv

Kdy kvete Provence

Kvete od června do srpna a nádherného pohledu na levandulová pole si maximálně užijete v cisterciáckém opatství Sénanque.
Archiv

Kde je ve Francii nejtepleji

Meteorologická služba Météo France informovala, že nejtepleji bylo v Cambo-les-Bains na samém jihozápadě Francie, kde bylo denním maximem 27,8 stupňů.

Co Neminout v Provence

Místa, která nesmíte minoutbaziliku Notre-Dame-de-la-Garde a Mucem – muzeum evropských a středomořských civilizací – v Marseille.Město Aix-en-Provence.Papežský palác v Avignonu.Les Baux-de-Provence a venkovní multimediální umělecký prostor Carrières de Lumières.Kaňon řeky Verdon.Horu Mont Ventoux.

Jak cestovat do Provence

Existuje řada cest, jak se do vůní provoněné oblasti dostat. Můžete jet přes Rakousko, Itálii nebo přes Německo a Švýcarsko. Nám se však jako nejschůdnější osvědčila trasa přes celé Německo a území Francie. Cesta z Prahy vedená po dálnici D5 přes Plzeň a Rozvadov plynule pokračuje německou dálnicí A6 a A5 na Mulhouse.

Kdy sbírat květy levandule

Levandule se sklízí v plném květu, tedy ve chvíli, kdy jsou všechny rostlinky bohatě vykvetlé, ale ještě nezačaly odkvétat. Obvykle je levandule připravena ke sběru v průběhu srpna, může to však být i dříve či později v závislosti na konkrétním druhu a klimatických podmínkách.

Kdy rozkvétá levandule

Levandule je víceletá rostlina dosahující výšky až 1 m. Kvete od června do srpna.

Kdy jet do Marseille

Nejlepší měsíce pro dobré počasí v Marseille jsou Duben, Květen, červen, červenec, Srpen, Září, říjen a Listopad. V průměru jsou nejteplejší měsíce červenec a Srpen. Nejchladnější měsíce jsou Leden a únor. Nejtěžší dešťový měsíce jsou říjen a Listopad.

Kdy jet do Francie

Nejlepší čas na návštěvu Francie je od dubna do června a od září do listopadu. Nejsou zde tou dobou velké davy lidí a teploty jsou oproti parnému letnímu období mírné. Pokud si chcete zalyžovat, přijeďte kdykoli od prosince do začátku dubna.

Jaké moře je ve Francii

Francie má čtyři pobřeží: Severní moře, kanál La Manche, Atlantický oceán a Středozemní moře. Celková délka pobřeží činí 3 427 km. V severní a západní části je krajina spíše rovinatá a nachází se zde Francouzská nížina. Nejnižším bodem Francie je delta řeky Rhony v jižní části.

Kam jet ve Francii k moři

Moře a pobřeží Francie: luxus versus romantikaAzurové pobřeží nabízí krásné pláže např. v Nice.Cannes.Korsika.Marseille.Pobřeží Calais.Moře v Saint Malo.

Co znamená Provence

Provence (francouzská výslovnost [pʁɔ'vɑ̃s], výslovnost v češtině [prováns]; okcitánsky Provença [pʀuˈvɛnsɔ]), česky Provensálsko, je historická země, která se nachází v jihovýchodní Francii. Je součástí administrativního celku Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Jak sušit kytici levandule

Správně sušení levandule

Najděte si suché a dobře větrané místo, stonky rozložte na papír, usuší se za několik dní. Stonky pravidelně otáčejte. Stonky svažte do svazku, pověste květy dolů a sušte. Použijte klasickou sušičku na ovoce, je to nejrychlejší způsob.

Co dělat s Odkvetlou levanduli

Po odkvětu keře je nutné přistoupit k jeho prořezání. Díky tomuto zákroku levandule rychle regeneruje, znovu obrůstá a rozvětvuje se, stává se bohatší, hustší a kompaktnější a nemá sklony k rozvalování větví, což je důležité i proto, aby později ve zdraví přežila zimní období a především tíhu zimní sněhové pokrývky.

Co odpuzuje levandule

Intenzivní vůně, kterou levandule vydává, navíc odpuzuje i mravence a další hmyz, který často pobíhá po našich domovech. Stačí umístit levandulový květináč blízko vchodu do domu, abychom měli jistotu, že se do našich pokojů nedostane žádný hmyz. Zajímavé je, že levandule přitahuje včely, motýly a čmeláky.

Proč mi usychá levandule

Pokud je půda příliš vlhká, především během zimy, kořeny levandule zahnívají a odumírají, a z kořenů, kořenového krčku a báze výhonů jde snadno sloupnout pokožka.

Kdy se vydat do Paříže

Nejlepší čas na návštěvu Francie je od dubna do června a od září do listopadu. Nejsou zde tou dobou velké davy lidí a teploty jsou oproti parnému letnímu období mírné. Pokud si chcete zalyžovat, přijeďte kdykoli od prosince do začátku dubna.

Co videt v Parizi za 4 dny

Levné zájezdyEiffelova věžVersailles.Muzeum Louvre.Katedrála Notre-Dame.Bazilika Sacré Coeur.Vítězný oblouk.Moulin Rouge.Champs-Élysées.

Kde se koupat ve Francii

10 nejkrásnějších pláží na Azurovém pobřežíPřímořské letovisko Agay.Anglická promenáda v Nice.Pláž Bregancon.Záliv En-Vau.Pláž Escalet u městečka Ramatuelle.Pláž Estagnol u městečka Bormes-les-Mimosas.Pláže Almanarre, Robinson a Madrague.Pobřeží La Ciotat.

Kam v lete do Francie

10 nejkrásnějších míst FrancieOstrovní opatství Mont-Saint-Michel v Normandii.Pobřeží růžové žuly v Bretani.Středověké opevněné město Carcassonne v Languedocu.Sopky Francouzského středohoříStředověké město Sarlat-le-Canéda v Perigordu.Písečná duna Pyla v Akvitánii.Vinice v Bordeaux.

Co dělat ve Francii

10 nejkrásnějších míst FrancieOstrovní opatství Mont-Saint-Michel v Normandii.Pobřeží růžové žuly v Bretani.Středověké opevněné město Carcassonne v Languedocu.Sopky Francouzského středohoříStředověké město Sarlat-le-Canéda v Perigordu.Písečná duna Pyla v Akvitánii.Vinice v Bordeaux.

Kdy stříhat květy levandule

Nejvhodnější dobou pro řez je přelom března a dubna. V té době začíná rostlina rašit, pupeny jsou jasně viditelné a otevřené. Rány po řezu se v tomto období hojí mnohem lépe než na podzim a rostlina rychleji regeneruje. V první řadě odstraňte všechny zmrzlé části.

Kdy trhat květy levandule

Kdy sklízet levanduli Levanduli sklízejte v průběhu srpna, kdy je nejvhodnější do čajů, limonád i na výrobu oleje. Pokud ji chcete na sušení, pak sklízet musíte o dost dříve, a sice v průběhu června. Levandule nebude tolik opadávat, ale ochudíte se o krásu a vůni jejich květů.