Jak dlouho trvá vyřízení hypotečního úvěru?

Jak dlouho trvá vyřízení hypotečního úvěru?

Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky Hypoteční banka

Sjednání a schválení hypotéky může trvat až dva měsíce

Sjednání a schválení hypotéky se může zbrzdit jak na straně banky, tak zájemce o nový úvěr na bydlení. Ještě na začátku loňského roku, pokud šlo při vyřizování úvěru vše hladce, nezabralo bankám sjednání hypotéky více než tři týdny až měsíc.
Archiv

Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky 2023

Vyřízení hypotéky obvykle zabere čtyři až šest týdnů. Na úplném začátku si sepište seznam vašich požadavků na úvěr. Následně je třeba oslovit s konkrétní poptávkou několik bank, získat od nich aktuální nabídky hypoték a poté porovnat jejich jednotlivé parametry.

Jak dlouho trvá vyřízení úvěru

Banka na schválení kompletní žádosti o úvěr potřebuje zpravidla 3-5 dnů. O rychlosti rozhoduje i to, jestli žádost o úvěr schvaluje pobočka, nebo např. krajské hypoteční centrum, případně centrála. Rychlejší vyřízení přitom čekejte na pobočce.

Jak dlouho trvá koupě bytu na hypotéku

Financování hypotečním úvěrem

Pro kupujícího je nejkratší možná lhůta ode dne podpisu rezervační smlouvy ke dni předání nemovitosti 69 dnů.

Kdy přijdou peníze z hypotéky

Čerpání hypotéky je bezhotovostní. Peníze obvykle posíláme na účet prodejce nebo dodavatele 1 až 3 dny po tom, co nám odevzdáte příkaz k úhradě.

Kdy banka uvolní peníze z hypotéky

Hypotéku je obvykle možné čerpat do dvou dnů od splnění všech podmínek čerpání, a to na základě úvěrové smlouvy – buď najednou, nebo postupně (zpravidla u výstavby). Po dobu čerpání, která je stanovena v úvěrové smlouvě, platíte pouze úroky z vyčerpané částky. Po ukončení čerpání začnete splácet hypotéku.

Jak rychle lze získat hypotéku

„Pokud má klient všechny potřebné dokumenty a spolupracuje, je možné hypotéku vyřídit za dva až tři týdny. Najdou se však také klienti, kteří na vyřízení úvěru velice spěchají, mají vše připraveno, odhadli dobře své finanční možnosti a známe jejich platební historii, protože u nás mají svůj běžný účet.

Co následuje po schválení hypotéky

Po schválení úvěru dochází k podpisu úvěrové smlouvy včetně dalších dokumentů, které banka vyžaduje (zástavní smlouva, návrh na vklad zástavní smlouvy apod.). V úvěrové smlouvě či v její příloze jsou uvedeny podmínky čerpání úvěru. Čerpání úvěru je bankou povoleno až v momentě splnění podmínek daných ve smlouvě.

Jak dlouho trva prevod peněz z hypotéky

Peníze obvykle posíláme na účet prodejce nebo dodavatele 1 až 3 dny po tom, co nám odevzdáte příkaz k úhradě.

Jak dlouho trvá Předschválení hypotéky

Pokud chcete vyřízení hypotéky maximálně urychlit, vydejte se cestou tzv. předschválené hypotéky. V rámci té už máte schválený úvěrový rámec hypotéky, zkontrolovanou bonitu a doložíte pouze dokumenty k nemovitosti a odhad tržní ceny. Hypotéku dokážete vyřídit za týden až dva.

Jak dlouho trvá převod peněz z hypotéky

Čerpání hypotéky je bezhotovostní. Peníze obvykle posíláme na účet prodejce nebo dodavatele 1 až 3 dny po tom, co nám odevzdáte příkaz k úhradě.

Jak probíhá vyřízení hypotéky

Po úspěšném scoringu je potřeba připravit veškeré dokumenty nezbytné ke schválení hypotéky (např. potvrzení o příjmech, odhad hodnoty nemovitosti apod.). Hypoteční specialista následně všechny dokumenty předá bance a začíná proces schvalování. Doba schvalování je u každé banky různá a může trvat i několik týdnů.