Co můžu mít místo rezervy?

Co můžu mít místo rezervy?

Co dělat když nemám rezervu

Lepící sada na opravu pneumatik

Zřejmě nejpoužívanější metodou, jak si bez rezervy poradit s píchlou pneumatikou, je použití speciální lepící sady na opravu pneumatik. Pomocí této sady pneumatiku provizorně opravíte s čistýma rukama a bez použití fyzické síly. Kolo totiž nemusíte z auta sundávat.

Kdy nemusím mít v autě rezervu

Povinnost vozit v autě rezervu je již dávno minulostí, nyní je povinností vozit prostředky na opravu nebo výměnu kola. Náhradní kolo, klíč na matice a příruční zvedák nejsou v povinné výbavě v těchto třech případech: Pokud máte sjednanou asistenční službu pro výměnu pneumatiky po celé ČR.
Archiv

Jak dlouho se muze jezdit na rezerve

Při jízdě bez tlaku je maximální rychlost jízdy omezena na 80 km/h a dojezd pouze na 80 km.
ArchivPodobné

Co je dojezdová rezerva

Dojezdové kolo – alternativa k rezervnímu kolu

Disk a pneumatika dojezdového kola jsou užší než u standardního rozměru pneumatik. Jaké výhody má dojezdové kolo Dojezdové kolo je lehčí a menší než standardní rezervní kolo. Díky tomu zabírá méně místa v zavazadlovém prostoru auta.
Archiv

Co delat při defektů bez rezervy

Moderní technologie zvyšují bezpečnost při defektu. Od 15.9. 2009 nejsou v ČR u osobních vozidel, povinná rezervní kola. Avšak v případě, že vozidlo nemá rezervní kolo, musí být vybaveno dojezdovými pneumatikami typu Runflat nebo opravnou sadou na defekty.

Co má být v autě

Co obsahuje povinná výbavavýstražný trojúhelník,reflexní vestu,autolékárničku,rezervní kolo nebo prostředky na opravu (lepicí sadu),klíč na kola,zvedák.

Jaké pneu na rezervu

Rezervní kolo

Jako rezerva se může použít i pneumatika jakékoliv konstrukce s libovolným dezénem, ovšem pouze na dojetí do místa, kde se defekt opraví. Při použití dočasné rezervní pneumatiky jiné konstrukce nesmíte překročit rychlost 50 km/h.

Jak daleko dát trojúhelník

Podle pravidel má stát výstražný trojúhelník na běžné silnici minimálně 50 metrů za autem.

Jak daleko se dá dojet na rezervu

Hodně pak záleží na jízdním stylu – v případě výkonných motorů reálně ujedete třeba jenom dvacet kilometrů do prázdné nádrže, naopak u většiny automobilů lze ujet třeba sto až stodvacet kilometrů, než nebude v nádrži ani pověstná kapka paliva.

Jak vybrat rezervu na auto

Důležitým údajem při výběru správného dojezdového kola je průměr kol používaných na vozidle. To znamená, že průměr dojezdového kola musí být v toleranci 3-4 %, ale většina výrobců se ho snaží udržet na doporučení 2,5 % (menší nebo větší).

Co je to Run Flat

Označení Runflat nesou pneumatiky, které jsou schopny pokračovat v jízdě i při defektu nebo ztrátě tlaku. Takzvané dojezdové pneumatiky používá řada automobilek a nahrazuje jimi rezervní kolo nebo sadu na opravu pneumatik. Runflatové pneumatiky však mají vyšší pořizovací cenu a jejich provoz je rovněž nákladnější.

Jak funguje lepici sada

Aplikace je jednoduchá, nalezneme díru, vyčistíme ji a popojedeme vozem tak, aby se defekt nacházel směrem dolů. Poté protřepeme sprej a připevníme ho na ventilek kola, často je zapotřebí navíc uvolnit plastovou plombu na spreji. Následně aplikujeme obsah plechovky, který zacelí díry a zvýší tlak v pneumatice.

Jak dlouho trvá oprava pneumatiky

Obecně lze říci, že oprava průrazu zabere 15 až 20 minut. Závisí to ovšem na povaze a typu průrazu v pneumatice.

Co udělat když si sednu do auta

Jakmile sednete do auta, hned poznáte, že s ním cestovala vaše manželka. Aby vás při jízdě netlačil volant do břicha nebo jste se při každém výmolu netloukli hlavou do stropu auta, seřiďte si sedačku tak, aby vyhovovala každé části vašeho těla. Není nic horšího, než bolavá záda či mravenčení v noze za jízdy.

Co kdyz nemám povinnou vybavu

Každé auto musí mít povinnou výbavu. Pokud některá věc chybí nebo není platná, hrozí řidiči pokuta až dva tisíce korun. Na druhou stranu, povinná výbava není samoúčelná, může motoristům pomoci při nehodě, případně zranění.

Jak lze kombinovat pneumatiky

Zákon ukládá povinnost mít stejné pneumatiky pouze v rámci jedné nápravy. Takže v praxi sice můžete mít na předních kolech obuté jiné než na zadních, ale různé pneu na autě není rozhodně ta nejlepší volba pro bezpečnou jízdu.

Jak vytáhnout člověka z auta

Jak na toOdepněte nebo přestřihněte bezpečností pás.Zkontrolujte, zda nejsou dolní končetiny zaklíněné pod pedály.Provlékněte ruce pod pažemi postiženého tak, abyste mohli uchopit jeho paži.Vždy se pokuste uchopit neporaněnou nebo méně poraněnou horní končetinu.Úchop provádějte oběma vašima rukama.

Kdy pouzit výstražný trojúhelník

Součástí povinné výbavy každého auta by měl být výstražný trojúhelník. Ten se má využívat nejen při dopravních nehodách, ale i v situacích, kdy se vám porouchá auto, nebo potřebujete vůz nutně odstavit ke krajnici vozovky. Tím totiž varujete ostatní řidiče před možnou překážkou a zabráníte tím tak zbytečné kolizi.

Jak dlouho vydrží plná nádrž

Třeba elektromobily uvádějí své možnosti v podstatě pouze jako dojezd na jedno nabití. Dává to smysl, ze spotřeby 14 kWh/100 km si toho člověk tolik nevezme, jako z informace, že plná baterie vydrží na 200 kilometrů. A také elektřinu nedoplníte tak snadno a na tak velkém množství míst, jako benzín nebo naftu.

Jak poznat prazdnou nadrz

Když uslyšíte známé "cinknutí", které doprovází kontrolku paliva, znamená to, že Vaše palivová nádrž dosáhla úrovně "rezervy", tedy přibližně 10-15 % objemu. Je možné vypočítat, jak dlouho to vydrží, pomocí průměrného dojezdu Vašeho vozu, ale pro jistotu to nedoporučujeme.

Co je plnohodnotná rezerva

Pokud máš z výroby kola 205/55/16 a máš rezervu 205/55/16 máš plnohodnotnou rezervu. Pokud máš kola z výroby 225/45/17 a rezerva je 205/55/16 ( větší není možná kvůli velikosti otvoru v kufru – hloubka ) máš neplnohodnotnou rezervu, která je ale bez problému k použití na dojetí do pneuservisu.

Kdy se vyplatí celoroční pneumatiky

Celoroční pneumatiky se vyplatí především svátečním řidičům, kteří se na silnice nevydávají příliš často a příliš daleko. Pokud najezdíte, řekněme, pár jednotek tisíc kilometrů ročně, a ještě po městě, má smysl vaše auto obout do celoroček. Ušetříte tím za nákup, výměnu, vyvažování a skladování dvou sad pneumatik.

Jak poznat dojezdovou pneumatiku

Dojezdové pneumatiky jsou po prasknutí či průpichu neopravitelné. S novou dojezdovou pneumatikou většinou musíte pořídit i druhou do páru kvůli rozdílnému opotřebení na jedné nápravě.

Jak použít lepící sadu

Aplikace je jednoduchá, nalezneme díru, vyčistíme ji a popojedeme vozem tak, aby se defekt nacházel směrem dolů. Poté protřepeme sprej a připevníme ho na ventilek kola, často je zapotřebí navíc uvolnit plastovou plombu na spreji. Následně aplikujeme obsah plechovky, který zacelí díry a zvýší tlak v pneumatice.

Jakou opravnou sadu na pneumatiky

Velkou oblibu si získaly speciální spreje nebo lepicí sady. Jedním z řešení je použití sady na opravu pneumatik, která zvládne opravit defekt až do průměru šesti milimetrů. Po aplikaci těsnicího prostředku se s opravenou pneumatikou dá dojet až na vzdálenost 200 kilometrů při maximální rychlosti 80 km/h.