Jak daleko je moře v Polsku?

Jak daleko je moře v Polsku?

Jak dlouho se jede do Polska k moři

Do Polska k moři – autem rychle a pohodlně

Kromě toho, že nám cesta autem ušetřila peníze, vyšla velmi dobře i časově. Z Prahy jsme byli u moře za 6 hodin. Pokud jedete na jeden či dva týdny, doporučuji vybrat k odjezdu neděli a sobotu na cestu zpátky.
Archiv

Jak je daleko do Polska k moři

Nejkratší vzdálenost od hranic České republiky k moři činí 283 km vzdušnou čarou. Jedná se o spojnici severního cípu Šluknovského výběžku a Štětínského zálivu v Baltském moři v Polsku. Autem by však bylo potřeba najet přibližně 430 km (5 hodin cesty).
ArchivPodobné

Kde je nejteplejší moře v Polsku

1. Svinoústí – Mallorca severu

Šíře pláže dosahuje místy až 200 m a písek je nádherně zlatý podobně jako třeba v Thajsku. Baltské moře je zde nejteplejší v celém Polsku (v hlavní sezóně voda dosahuje až 25–26 °C) a oblast se pyšní také ekologickým přístupem.

Kdy je nejtepleji v Polsku u moře

Nejkrásněji je u polského moře na přelomu července a srpna. Teplota vzduchu dosahuje až 29° C, teplota vody může mít příjemných 22° C. Nejdeštivějším obdobím bývá první polovina července.
Archiv

Na co si dát pozor v Polsku

Ano, Polsko je bezpečnou destinací, přesto byste si měli dávat pozor na své osobní věci. A to především v hromadných dopravních prostředcích. Z toho plyne pravděpodobně jediné doporučení, nenoste sebou drahé cennosti, příliš velkou hotovost a cestovní doklady. Zvýšené opatrnosti byste měli dbát i na svůj vozový park.

Na co si dát pozor při cestě do Polska

Polská policie velmi přísně dohlíží na pravidla silničního provozu, především na dodržování předepsané rychlosti a řízení pod vlivem alkoholu. V Polsku se také nesmí telefonovat za volantem bez handsfree. Od začátku října do konce února musí být světla rozsvícená po celý den.

Kam na dovolenou v Polsku k moři

Kam na dovolenou do Polska k mořiStředisko Sopoty. Rychlá navigace [zobrazit]Středisko Miedzyzdroje. Redaktor.Poloostrov Hel. DRONIU.Středisko Dziwnówek. Dziwnówek je malebné letovisko s krásnými čistými a velmi širokými písečnými plážemi, na nichž jsou nízké duny.Středisko Kolobrzeg. Redaktor.Středisko Leba.

Kde se dá koupat v Polsku

Kde se koupat v Polsku nedaleko českých hranic – Přírodní plážePLÁŽ V KLIMKÓWCE U KLIMKOWSKÉHO JEZERA.PLÁŽ MUCHARZ U JEZERA MUCHARSKIE.PLÁŽ ZARABIE V GDOWĚ NA ŘECE RABA, Mapa.PLÁŽ NA CZORSZTYNSKÉM JEZEŘE.PLÁŽ NA VISLE V KRAKOVĚDIVOKÁ PLÁŽ U JEZERA BUKÓWKA.PLÁŽ ŠTĚRKOVNA PROSZKOWICE.

Kam v Polsku za koupáním

Paczkowskie, Otmuchovské a Nyské jezero

Okraje všech jezer nabízí krásné písečné pláže, které vás doslova donutí ke koupání. Nejoblíbenější je Nyské jezero, které je v letních měsících obsypáno návštěvníky. Podobně je na tom i jezero Otmuchovské, relativně největší klid tak najdete u jezera Paczkowskie.

Jak je výhodné platit v Polsku

Levnější je tu například benzín, cigarety a alkohol. Cena polských dálnic: V Polsku se na dálnicích A1, A2 a A4 platí mýtné podle ujetých kilometrů a platbu je možné provést ve zlotých, eurech, dolarech a platební kartou.

Jak se platí mýtné v Polsku

Mýtné lze u vozidel do hmotnosti 3,5 tuny platit v mýtných branách v národní měně i eurech. Platba je možná v hotovosti i platební kartou. Řidiči vozidel o hmotnosti nad 3,5 tuny jsou povinni využívat mýtný systém e-TOLL, který sleduje pohyb vozidla a automaticky počítá výši mýtného.

Co je v Polsku zakazane

V souladu s trestní legislativou Republiky Polsko je držení jakéhokoliv množství narkotických či psychotropních látek na území Republiky Polsko kvalifikováno jako trestný čin. Do Polska je zakázané přivážet a vyvážet drogy a psychotropní látky (včetně marihuany pro vlastní potřebu).

Kde je nejkrásnější moře

Karibik, Antigua a Barbuda, Aruba, Brazílie, Cookovy ostrovy, Ekvádor, Fiji, Francouzská Polynésie, Galapágy, Grenada, Havajské ostrovy, Kajmanské ostrovy, Maledivy, Malta, Mauricius, Seychely, Tahiti, Tanzánie, Trinidad a Tobago, Turks a Caicos, Zanzibar.

Kdy je nejlepší jet k Baltu

Vyrazit k Baltu má smysl od jara do podzimu.

Kam k moři v Polsku

Kde se koupat v Polsku nedaleko českých hranic – Přírodní plážePLÁŽ V KLIMKÓWCE U KLIMKOWSKÉHO JEZERA.PLÁŽ MUCHARZ U JEZERA MUCHARSKIE.PLÁŽ ZARABIE V GDOWĚ NA ŘECE RABA, Mapa.PLÁŽ NA CZORSZTYNSKÉM JEZEŘE.PLÁŽ NA VISLE V KRAKOVĚDIVOKÁ PLÁŽ U JEZERA BUKÓWKA.PLÁŽ ŠTĚRKOVNA PROSZKOWICE.

Jaké moře v Polsku

Baltské moře (též Balt) je okrajové moře Atlantského oceánu, ohraničené Dánskem, Německem, Polskem, Litvou, Lotyšskem, Estonskem, Ruskem (včetně Kaliningradské oblasti), Finskem a Švédskem. 58°0′0″ s.

Co je v Polsku za měnu

Označení polského zlotého je PLN. Síť směnáren je poměrně hustá. Jeden polský zlotý je přibližně 6,2 kč, avšak kurzy se stále mění. Jeden zlotý(Zl) = 100 grošů.

V jaké měně platit kartou v Polsku

Kreditní karty můžete používat naprosto stejně běžně jako u nás. Zaplatíte v restauracích i menších obchodech. Na jarmarky či vánoční trhy se však vybavte hotovostí. Dostupnost bankomatů a směnáren je v Polsku srovnatelná s Českou republikou.

Jak poznat dalnici v Polsku

K 2. červenci 2023 zde bylo 1801 km dálnic a 3103,6 km rychlostních silnic (dohromady 4904,6 km). Po ukončení všech plánovaných úseků bude v Polsku asi 2100 km dálnic a asi 6077 km rychlostních silnic (dohromady asi 8177 km). Polské dálnice se značí písmenem A jako Autostrada, rychlostní silnice se značí písmenem S.

Jakou rychlostí se jezdí v Polsku

Povolené rychlosti

V obci 50 km/h, 60 km/h (mezi 23:00 a 5:00)
Mimo obec 90 km/h, 100 km/h na silnicích 1. tříd
Silnice pro motorová vozidla 100 km/h, 120 km/h na dvouproudových silnicích (2×2 pruhy)
Dálnice 140 km/h

Jak se dostanu do Polska

Do Polska se dostanete pohodlně několikrát denně přímými vlaky EuroCity. Pro noční cestu můžete využít přímé lůžkové vozy. Spojení v příhraničí pak zajišťují osobní vlaky.

Kde je nejčistší moře v Itálii

Baia dei Turchi, Apulie

Tato rozlehlá pláž je zastrčená v chráněné přírodní rezervaci v Apulii, severně od města Otranto. Obklopuje ji hustý borový les. Má kilometr bílého písku a jedny z nejčistších vod v zemi, díky čemuž také získala Modrou vlajku.

Kde je průzračné moře

Cala Mariolu, Sardinie, Itálie – Překrásná pláž na východě Sardinie s průzračným mořem plným ryb, které Vás hned obklopí. S pískem i rozeklanými skalisky. Podle mnohých je tím nejúžasnějším místem v celé Sardinii. Agios Pavlos Beach, Rhodos, Řecko – Jedno z nejkrásnějších míst na Rhodosu.

V jaké méně platit kartou v Polsku

Kreditní karty můžete používat naprosto stejně běžně jako u nás. Zaplatíte v restauracích i menších obchodech. Na jarmarky či vánoční trhy se však vybavte hotovostí. Dostupnost bankomatů a směnáren je v Polsku srovnatelná s Českou republikou.

Čím platit v Polsku kartou

Polsko – Častým důvodem, proč Češi vyráží do Polska, jsou nákupy. Počítejte s tím, že v Polsku žádné problémy s českými platebními kartami mít nebudete. Berou je všude, kde se kartou platit dá.