Jak zjistit výbavu auta dle VIN?

Jak zjistit výbavu auta dle VIN?

Jak zjistím výbavu auta

Každý automobil má přidělený unikátní kód, ve kterém jsou zašifrovány jeho vlastnosti. Takzvaný VIN najdete v technickém průkazu. Prozradí vám, odkud auto pochází, jaká byla jeho originální výbava či kolik kilometrů ukazoval tachometr při poslední prohlídce (STK).
Archiv

Jak ověřit VIN zdarma

Některé weby nabízejí základní informace po prověření VIN kódu zdarma:www.kontrolatachometru.cz (informace o ujeté vzdálenosti vozidla, web provozuje Ministerstvo dopravy ČR),www.vincheck.cz (kontrola VIN kódu i v databázích Policie ČR a SR, informace o počtu servisních prohlídek a majitelů ad.),

Jak zjistit rok výroby z VIN

Jak určit stáří s pomocí čísla VIN

Pro určení data výroby se podívejte na desátou pozici u VIN. Písmena A–Y reprezentují roky 1980– 2000 (jsou řazena jako abeceda bez háčků, čárek a písmen O, Q, U a Z). Roky 2001–2009 najdete pod číslicemi 1–9. Rok 2010 už je zase A, 2011 B a tak dále.

Kde najdu v technicaku VIN

VIN vozidla je vždy uvedenou na velkém i malém technickém průkazu, najdete ho také na zalené kartě, v servisní knížce apod.

Jak zjistit jestli je auto v exekuci

Nejsnazším řešením je prověření prodávajícího v registru exekucí, což je možné na webu Kontrolaexekuce.cz. Zde se do formuláře na hlavní straně zadají údaje o prověřované osobě – jméno, příjmení a datum narození, nebo rodné číslo.

Co jde zjistit z VIN

Co všechno jde zjistit z VIN kódu Zadáním VIN kódu do dekodérů pouze zjistíte, zda o vozidle existují v ČR a na území Evropy záznamy a jakého jsou charakteru, případně motorizaci a rok výroby.

Jak zjistit typ motoru dle VIN

Zkontrolujte, jestli není pozměněn, neodborně přeražen nebo jestli někdo nemanipuloval s dílem, na kterém je kód VIN vyražen. Typ a výrobní číslo motoru Oba údaje najdete vyražené na bloku motoru.

Jak funguje carVertical

Společnost carVertical vyhodnocuje stav prověřovaného vozu a udává jeho celkové hodnocení od 1 do 10. Skládá se ze tří hlavních faktorů: dat o poškození, záznamů najetých kilometrů, poruch modelu. Skóre carVertical vám umožní rychle porovnat různá vozidla, která zvažujete koupit.

Jak zjistit rok výroby auta zdarma

Na přední straně velkého technického průkazu najdete kromě údajů o provozovateli vozidla a jeho vlastníkovi také datum první registrace vozidla a záznamy o provedených převodech vozidla a jeho odhlášení. Ve spodní části se nacházejí záznamy o technických prohlídkách, kde také zjistíte, do kdy technická prohlídka platí.

Jak zjistím datum výroby auta

Rok výroby vozidla naleznete na přední straně malého technického průkazu v druhém řádku označený B. DATUM PRVNÍ REGISTRACE VOZIDLA.

Co Vyčtu z VIN kodu

Složení VIN kóduPrvní tři znaky VIN kódu značí výrobce vozidla, přičemž první znak označuje region výrobce (evropský region má přiřazen písmena S až Z) a druhý znak upřesňuje konkrétní zemi výrobce.Čtvrtý až devátý znak představují tzv.Posledních osm znaků tvoří jedinečné výrobní číslo konkrétního vozidla.

Kde bylo auto vyrobeno podle VIN

První znak přitom označuje region, v němž daný výrobce působí. Auta vyrobená z Afriky tak na začátku VIN čísla mají písmeno A až H, zatímco ta asijská J až R, evropská S až Z a třeba severoamerická 1 až 5. Druhý znak upřesňuje místo výroby, pro Českou republiku jsou tak vyhrazeny kódy TJ až TP.

Jak zjistím jestli jsem v registru dlužníků zdarma

Jediný registr umožňující prověření kohokoli je evidence exekucí. Výpis z registru dlužníků, resp. registru exekucí není možné zdarma získat, dle vyhlášky je vždy zpoplatněn.

Kdy mi může exekutor zabavit auto

Dobrý den, exekutor může vést exekuci všemi zákonnými způsoby, mezi které patří i exekuce prodejem movitých věcí. Žádná zákonná výjimka ohledně automobilu jako nutného prostředku pro dojíždění do práce v zákoně není; exekutor jej tak může zabavit a prodat dle jeho uvážení.

Co Vyčtu z VIN

První znak určuje region, ve kterém výrobce působí, druhý znak pak upřesňuje stát, třetí identifikuje značku (Škoda má kód TMB). Následujících pět pozic uvádí model, druh karoserie, provedení motoru a další specifikace.

Jak zjistit vlastníka auta

Legální cestou zjistíte údaje o majiteli vozidla pouze prostřednictvím Policie České republiky. Ta má ale v případě neznámého majitele svázané ruce. Ani jedna ze zmíněných institucí nesmí poskytnout údaje o majiteli bez jeho souhlasu. Pokud neznáte vlastníka vozidla, který ujel od nehody, nahlaste proto nehodu policii.

Kde je kód motoru

Na bloku motoru na straně výfuku, vedle příruby převodovky. Hned nad skříní převodovky a současně i na hlavě motoru.

Co je lepší Cebia nebo carVertical

Přehledy carVertical jsou komplexnější, obsahují údaje o historii mezinárodních vozidel, včetně údajů o nehodách, krádežích či najetých kilometrů. Naopak jiní mohou ocenit společnost Cebia a její dlouholetou působnost na českém trhu, přehledné webové stránky, PDF reporty nebo funkci AUTROTRACER.

Jak zjistit jestli auto bylo bourané

Prvním viditelným znakem, jak poznat bourané auto jsou nesourodé spáry mezi jednotlivými díly karoserie. Zvláště škvíra mezi předními a zadními dveřmi by se neměla rozšiřovat ani zužovat. Dalším vodítkem může být spára mezi kapotou a blatníkem. Na obou stranách automobilu by totiž měla být stejnou šířku.

Kdy bylo vyrobeno auto

Modelový rok – zhruba u dvou třetin vozidel se nachází ve VIN, ale pozor, to neznamená, že v tomto roce bylo vozidlo skutečně vyrobeno. Datum uvedení do provozu (v technickém průkazu je uvedeno jako datum první registrace) – jedná se o datum, kdy vozidlo bylo poprvé zaregistrováno.

Kde bylo Auto vyrobeno podle VIN

První znak přitom označuje region, v němž daný výrobce působí. Auta vyrobená z Afriky tak na začátku VIN čísla mají písmeno A až H, zatímco ta asijská J až R, evropská S až Z a třeba severoamerická 1 až 5. Druhý znak upřesňuje místo výroby, pro Českou republiku jsou tak vyhrazeny kódy TJ až TP.

Co Vyčtu z VIN kódu

Složení VIN kóduPrvní tři znaky VIN kódu značí výrobce vozidla, přičemž první znak označuje region výrobce (evropský region má přiřazen písmena S až Z) a druhý znak upřesňuje konkrétní zemi výrobce.Čtvrtý až devátý znak představují tzv.Posledních osm znaků tvoří jedinečné výrobní číslo konkrétního vozidla.

Jak poznat rok výroby

Jako čtvrtý údaj co potřebujeme znát je rok výroby automobilu, ( 2008, 2007, 1995, 2000, … ) Rok výroby vozidla naleznete na přední straně malého technického průkazu v druhém řádku označený B. DATUM PRVNÍ REGISTRACE VOZIDLA.

Kdy mě Vymazou z registru dlužníků

Insolvenční soud dlužníka ze seznamu dlužníků automaticky vyškrtne a údaje o něm v insolvenčním rejstříku znepřístupní po uplynutí 5 let od nabytí právní moci rozhodnutí, kterým bylo skončeno insolvenční řízení.

Jak zjistit zda je někdo v exekucí zdarma

Centrální evidence exekucí (CEE)

Výpis lze získat snadno on-line na webu exekuce.cebia.cz. Vyhledávat exekuce lze: Podle jména, příjmená a data narození Podle rodného čísla.