Co vše udělat po koupi auta?

Co vše udělat po koupi auta?

Co je třeba udělat po koupi auta

Nový majitel auta má totiž povinnost do 10 dnů od nákupu navštívit registr vozidel. Přepis vozidla vyřídíte na kterémkoliv registru, bez ohledu na místo prodávajícího nebo kupujícího. U přepisu s vámi nemusí být nutně původní majitel, stačí, když s sebou budete mít podepsanou plnou moc.
Archiv

Na co se zaměřit při koupi auta

Co zkontrolovatvšechny doklady k vozidlu (včetně servisní knížky, původní kupní smlouvy atd.)všechny identifikátory (VIN, číslo karoserie, číslo motoru)prověření ve všech databázích kradených aut.vizuální prohlídka interiéru (ošoupaný volant, pedály, sedačky, švy na přístrojové desce v místech, kde je airbag…)

Na co dát pozor při koupi ojetiny

Zaměří se na VIN kód vozu, číslo motoru, tažné zařízení, barvu karoserie, ale i na rozměry pneumatik – na autě nemohou být nasazeny libovolné pneu, ale musí souhlasit s údaji v techničáku. Pokud nechcete být na STK nepříjemně překvapeni, zkontrolujte si před prohlídkou pečlivě stav auta na vlastní pěst.
Archiv

Co zkontrolovat při koupi nového auta

Zde jsme pro vás dali dohromady pár praktických rad, které byste při vybírání nového auta měly určitě vzít v potaz.Kategorie vozu.Velikost auta.Výbava a náklady na údržbu.Spotřeba.Nové nebo ojetéKdy koupit auto.Benzín nebo nafta.Auto na splátky.
Archiv

Kdy se vyplatí koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Na co si dát pozor ve smlouvě při koupi auta

Dost často se setkáváme s tím, že kupní smlouvy auta pokulhávají v nedostatečném popisu stavu vozu. Značka, typ, rok výroby, výbava, počet předchozích majitelů nebo stav tachometru by měly být standardem. My doporučujeme popsat i stav karoserie, motoru, podvozku a provozních kapalin vozu.

Na co si dát pozor při převzetí auta

Při vyzvedávání auta věnujte pozornost údaji ujetých kilometrů ujetých kilometrů: obvykle 20 až 80 kilometrů, zkontrolujte, zda nejsou na žebrech chladiče vodní nádrže nečistoty, zda je neporušený ochranný obal sedadla a přední plastový papír a zda je špína v autosedačce a metrech.

Co nechat vyměnit po koupi ojetého vozu

Pokud se chcete vyhnout placení za opravu motoru, musíte jako první po koupi ojetého auta vyměnit olej. Další věcí, kterou je třeba vyměnit, je chladicí kapalina, která poskytne motoru optimální provozní podmínky, ochrání chladič kapaliny před korozí a celou jednotku před přehřátím.

Jak jezdit s novým autem

Spalovací motor – Prvních 1000 km se snažte udržovat otáčky v rozmezí od 2000 do 4000 u benzínového a od 1500 do 2500 u naftového motoru. Často měňte otáčky a vyhněte se prudké akceleraci. Prvních 2000 km nejezděte s přívěsem. Pokud u výkonných sportovních modelů N vyměníte po zajetí olej, také jim jen prospějete.

Jak dlouho trva koupě noveho auta

Administrativa je většinou na novém majiteli. „Pokud zákazník vybere auto ze skladu, je připravené během týdne k předání. Pokud objednáváme auto do výroby, dodání vozu trvá tři až šest měsíců podle specifikace, motoru a převodovky,“ popisuje Luboš Brůžek, vedoucí prodeje Seat Pyramida Centrum.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Jak drahé auto si koupit

Experti na osobní finance radí, aby lidé za auto dali maximálně 5-7 % hrubých příjmů domácnosti za dobu jeho předpokládaného užívání. Češi by tak měli ve dvou při průměrné mzdě lehce nad 33 000 Kč a koupi auta na 10 let vybírat mezi modely s cenovkou do 600 000 Kč.

Jak zaplatit při koupi auta

Otázka vyvstává v případě formy úhrady automobilu. Soukromí majitelé aut dříve preferovali platbu v hotovosti, s pokrokem doby je ale samozřejmostí bezhotovostní platba a žádný prodejce by s tím neměl mít problém. Pokud by prodejce doslova vyžadoval platbu v hotovosti, zvažte, zdali je prodejce opravdu věrohodný.

Jak se zbavit odpovědnosti za skryté vady vozidla

Záruka na vozidlo zakoupené od soukromé osoby

Pokud reklamaci neuzná, je třeba se obrátit na právníka a případně na soud. Nepodepisujte kupní smlouvu s těmito položkami: Jak stojí a leží – pokud najdete ve smlouvě formulaci „jak stojí a leží“, prodávající se tím zbavuje odpovědnosti za možné skryté nedostatky vozidla.

Na co si dát pozor při koupi auta z bazaru

Nejprve se udělejte statickou prohlídku, při které je třeba auto pořádně prolézt zvenku i zevnitř.Prověřte všechna čísla a papíry.Pořádně obejděte karoserii.Zkontrolujte provozní kapaliny.Důkladně prohlédněte interiér.Zkontrolujte elektroinstalaci.Poslechněte motor.

Co menit na autě

Jaké úkony zahrnuje pravidelný servis autaVyvažování kol a jejich pravidelná údržba.Pravidelná výměna oleje každých 15 000 km.Kontrola a servis klimatizace zahrnuje dezinfekci.Diagnostika – kontrola řídících jednotek.Kontrola brzd a výměna brzdových destiček.

Jak dlouho se zajíždí nové auto

Po ujetí přibližně pěti tisíc kilometrů by měl být motor již zajetý a v tu chvíli se ho nebojte občas vytočit do vysokých otáček. Tím se v něm vypálí nechtěné usazeniny a motoru to prospívá. I nadále se ale vyvarujte podtáčení, studenému chodu na volnoběh nebo svižné jízdě s turbem do posledních metrů cesty.

Kdy měnit olej u nového auta

Výměna oleje u nového vs.

U nového motoru může být předepsána první servisní výměna dříve, s čím souhlasíme a doporučuje Vám první olej vyměnit maximálně po 5.000 km čí dříve, dle výrobce vozu, pokud to tak stanovuje.

Kdy je nejlepší koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Kdy je nejlepší čas na koupi auta

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Co je výhodnější leasing nebo úvěr

Pro finanční ústav je leasing výhodnější a méně rizikový. V případě leasingu nemá problém věřitel majetek zabavit, protože si v podstatě bere to, co je jeho. U bankovního úvěru to má věřitel o něco složitější. Leasingové společnosti ve spolupráci s pojišťovnami nabízejí výhodnější pojištění předmětu.

Jak přepsat auto při koupi

Jaké dokumenty jsou potřeba k převodu vozidla:osobní doklady obou smluvních stran (popř.velký technický průkaz,malý technický průkaz (osvědčení o registraci vozidla),platná zelená karta,protokol o evidenční kontrole – na základě novelizace zákona č.uhrazený správní poplatek za přehlášení vozidla ve výši 800 Kč.

Co je skrytá závada na autě

Ale pozor, za skrytou vadu se považuje pouze ta závada, na kterou vás prodejce v době prodeje neupozornil a která se projevila nejpozději do šesti měsíců od koupě vozu. V případě, že znalecký posudek bude hovořit ve váš prospěch, má prodávající povinnost reklamaci uznat.

Jak často měnit filtry v autě

S palivovými filtry je to jednodušší než u ostatních filtrů. U benzínových aut ho měňte cca jednou za 5-6 let nebo po cca 150–160 000 km. U některých aut ani měnit nejde. U dieselových je potřeba palivový filtr měnit častěji zhruba po 60 000 km.