Na co si dát pozor v autobazaru?

Na co si dát pozor v autobazaru?

Na co se ptát v autobazaru

Na co se zeptat, když kupujete ojetý vůz 5 nejdůležitějších otázekJaký je skutečný rok výrobyNebylo číslo VIN nějak upravenoJe vozidlo bez právní vadyBylo vozidlo bouranéJe vůz v dobrém technickém stavu

Na co si dát pozor při koupi auta v bazaru

Nejprve se udělejte statickou prohlídku, při které je třeba auto pořádně prolézt zvenku i zevnitř.Prověřte všechna čísla a papíry.Pořádně obejděte karoserii.Zkontrolujte provozní kapaliny.Důkladně prohlédněte interiér.Zkontrolujte elektroinstalaci.Poslechněte motor.

Na co koukat při koupi auta

Co zkontrolovatvšechny doklady k vozidlu (včetně servisní knížky, původní kupní smlouvy atd.)všechny identifikátory (VIN, číslo karoserie, číslo motoru)prověření ve všech databázích kradených aut.vizuální prohlídka interiéru (ošoupaný volant, pedály, sedačky, švy na přístrojové desce v místech, kde je airbag…)
Archiv

Na co si dát pozor ve smlouvě při koupi auta

Dost často se setkáváme s tím, že kupní smlouvy auta pokulhávají v nedostatečném popisu stavu vozu. Značka, typ, rok výroby, výbava, počet předchozích majitelů nebo stav tachometru by měly být standardem. My doporučujeme popsat i stav karoserie, motoru, podvozku a provozních kapalin vozu.
Archiv

Proč nekupovat auto z bazaru

Nákup ojetého vozu je vždy spjat s určitými riziky a v málokterých případech je lze stlačit na nulu. Pokud se všem budete držet našich rad, rozhodně zvýšíte pravděpodobnost, že auto, které jste si právě přivezli z bazaru, není kradený vrak se stočeným tachometrem a padělanými doklady.

Jak ziskat slevu v autobazaru

“ Tak nějak zkuste zaútočit na prodejce. Pokud je auto v komisi, pak máte z 80 % vyhráno. Prodejce zavolá majiteli a řekne mu, že je tu zákazník, který by auto koupil, ale jen se slevou kvůli následným opravám. Majitele většinou přesvědčí, že jinak se auto nepodá, bazar svou marži má stále a pak si s radostí plácnete.

Jak se platí v autobazaru

Pokud je to od soukromníka lze samozřejmě platit i takovou částku hotově. Limit se vztahuje jen na osoby podnikající. Platil bych hotově, je to bez dalších nákladů s jistotou pro obě strany. Kvalitní ověřená smlouva je základem.

Co dělat když koupím auto v exekuci

Pokud někdo nevědomě koupí auto v exekuci, možnosti, jak situaci řešit, jsou bohužel velmi limitované. Kupující může zkusit podat návrh na vyškrtnutí vozu z exekučního soupisu (tj. aby bylo vyloučeno z exekuce), případně následně i žalobu na vyloučení věci ze soupisu.

Kdy se vyplatí koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak se zbavit odpovědnosti za skryté vady vozidla

Záruka na vozidlo zakoupené od soukromé osoby

Pokud reklamaci neuzná, je třeba se obrátit na právníka a případně na soud. Nepodepisujte kupní smlouvu s těmito položkami: Jak stojí a leží – pokud najdete ve smlouvě formulaci „jak stojí a leží“, prodávající se tím zbavuje odpovědnosti za možné skryté nedostatky vozidla.

Kdy je nejlepší koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak zjistit zda je někdo v exekuci zdarma

Centrální evidence exekucí (CEE)

Výpis lze získat snadno on-line na webu exekuce.cebia.cz. Vyhledávat exekuce lze: Podle jména, příjmená a data narození Podle rodného čísla.

Jak zjistit zda auto není v exekuci

Nejsnazším řešením je prověření prodávajícího v registru exekucí, což je možné na webu Kontrolaexekuce.cz. Zde se do formuláře na hlavní straně zadají údaje o prověřované osobě – jméno, příjmení a datum narození, nebo rodné číslo.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Kdy se zbavit auta

U kvalitních automobilů by neměl být problém, aby byly schopny najezdit 200 000 kilometrů a bez zásadních investic vydržet alespoň 10 let. Může se stát, že bude nutná výměna čepů, možná tlumičů, ale velké investice by neměly být potřeba. Prostě s vámi celou tuto dobu vydrží v dobré kondici.

Co se považuje za skrytou vadu u auta

Za skrytou vadu se u automobilu považuje taková, o které prodávající neinformoval kupujícího a ten ji nemohl běžnými způsoby odhalit, nebo ji nebylo možné zjistit zkušební jízdou.

Jak přepsat auto při koupi

Jaké dokumenty jsou potřeba k převodu vozidla:osobní doklady obou smluvních stran (popř.velký technický průkaz,malý technický průkaz (osvědčení o registraci vozidla),platná zelená karta,protokol o evidenční kontrole – na základě novelizace zákona č.uhrazený správní poplatek za přehlášení vozidla ve výši 800 Kč.

Jak zjistím své dluhy zdarma

Zjistit dluhy zdarma není možné, poplatek stanovuje vyhláška. Pro kontrolu veškerých možných závazků je vhodné kontaktovat i jiné instituce, u kterých by nějaký závazek mohl být evidován.

Jak zjistit všechny své dluhy

V neposlední řadě, je možné se obrátit i na Bankovní registr klientských informací (BRKI) a Nebankovní registr klientských informací (NRKI). Na stav svých dluhů se mohou lidé poptat u obou rejstříků najednou, přes jednu webovou stránku www.kolikmam.cz.

Jak prodat auto Když je v exekuci

Prodej auta v exekuci

Bohužel pro kupce je ale nutné konstatovat, že kupní smlouva na věci, na které se vztahuje exekuce, je neplatná. V praxi to znamená, že se pro vámi zakoupené auto dostaví v brzké době exekutor a vy můžete maximálně vymáhat náhradu škody po původním majiteli.

Jak zjistit jestli je auto v provozu

Informace z registru vozidel lze získat online zde.

Informace z registru vozidel získáte nejjednodušeji na webu Cebia.com po zadání VIN kódu. Ve výpisu historie vozu získáte data z registru vozidel přehledně zobrazena.

Kdy jsou nejlevnější auta

Právě v zimě je totiž nejlepší doba na pořízení auta „z druhé ruky“. Nejenže lze díky nízkým venkovním teplotám s trochu vnímavosti odhalit spoustu závad, ale také vás auto může vyjít levněji.

Jak vyřadit auto bez ekologické likvidace

Pokud vozidlo není ekologicky zlikvidované, nelze jej odhlásit. K zániku vozidla bez ekologické likvidace dochází ve chvílích, kdy je vozidlo fyzicky zničeno například při autonehodě, nikoliv však jeho rozebráním.

Jak se zbavit odpovědnosti za skryté vady

Odpovědnost za skryté vady nelze vyloučit

Jedinou možností, jak se skutečně odpovědnosti zbavit, je písemný souhlas kupujícího. V praxi se uděluje typicky v případě, kdy je prodávána „ruina“ prakticky vhodná pouze k demolici, případně rozsáhlé rekonstrukci.

Kdy můžu odstoupit od kupní smlouvy auta

Při uzavření smlouvy pomocí prostředků komunikace na dálku může kupující spotřebitel odstoupit od kupní smlouvy bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění. Lhůta je zachována, pokud do jejího skončení odešle kupující prodávajícímu oznámení o odstoupení od kupní smlouvy.