Co Papa krokodýl?

Co Papa krokodýl?

Co umí krokodýl

V zajetí se umí naučit povely a pamatují si různé věci. Například poznají ošetřovatele. Jsou obdařeni celkem dobrým zrakem, sluchem i čichem. Oči, uši i nosní otvory jsou umístěny v horní části hlavy, aby krokodýl mohl mít skoro celé tělo pod vodou a přesto vnímat, co se děje.

Čím se živí krokodýli

Jejich potravou jsou různí savci, ptáci a ryby a také jiní plazi, které loví, nebo se živí na jejich mršinách. Krokodýlovití nemohou posouvat čelisti na stranu, proto kořist polykají vcelku, v případě nevyhovující velikosti ji trhají prudkými pohyby hlavy na menší části, případně prudkým otáčením kolem vlastní osy.

Jak dlouho vydrží krokodýl bez jídla

Krokodýl vydrží až 6 měsíců bez potravy. Krokodýli žijí v tropických oblastech Afriky , Asie , Ameriky i Austrálie. Jejich potravou jsou nejenom ryby , ptáci , savci , plazi ale stává se jí i člověk.

Jak slyší krokodýl

Jak slyší krokodýl Přestože krokodýli nemají ušní boltce, bez problémů poznají, odkud přichází zvuk. Jak je to možné Skupina vědců z Marylandské univerzity zjistila, že za schopnost krokodýlů rozeznat směr zvuku může kanál, který vede napříč lebkou a propojuje oba ušní bubínky.

Jak často jí krokodýl

„Větší exempláře krokodýlů se krmí dvakrát týdně, menší třikrát až čtyřikrát. To ale neznamená, že si krokodýli žijící ve volné přírodě občas nepřilepší. „Čas od času uloví nějakou tu zebru, pakoně, antilopu a podobné kopytníky. Krokodýl je schopný najednou pozřít až 23 % svojí vlastní váhy.

Jak rychle běhá krokodýl

Kajman černý: 48 km/hKrokodýli / RychlostKajman černý je velký druh krokodýla a společně s aligátorem severoamerickým jeden z největších zástupců čeledi aligátorovití. Wikipedie

Kde obvykle žije krokodýl

Původně žil krokodýl nilský v celé Africe, zasahoval dokonce na území dnešního státu Izrael. Obýval Komorské a Seychelské ostrovy, dosud žije na Madagaskaru. V současnosti se vyskytuje ve větším či menším počtu ve většině států střední a jižní Afriky.

Který krokodýl je největší

Krokodýl mořský (Crocodylus porosus Schneider, 1821), známý také jako krokodýl pobřežní nebo cejlonský, je největší z dnes žijících krokodýlů a zároveň je dnes největším a nejmohutnějším plazem na světě. Dosahuje délky přes šest metrů a hmotnosti více než jedné tuny.

Kde žije největší krokodýl

Krokodýl mořský (crocodylus porosus) žije na severním pobřeží Austrálie. Je to největší a nejmohutnější plaz na světě. Dorůstá délky až 9 metrů a váhy 1 tuny a dokáže ulovit zvíře velikosti buvola.

Jak vznikl krokodýl

Krokodýli vskutku patří mezi přežívající fosilie. Jejich předchůdci, Archosauři, obývali planetu již před 280 miliony let. Řád Crocodylia, ze kterého se postupem času vyvinuly dnešní druhy, se na zemi objevil zhruba před 195 miliony let.

Jak rychlý je krokodýl

Kajman černý: 48 km/hKrokodýli / RychlostKajman černý je velký druh krokodýla a společně s aligátorem severoamerickým jeden z největších zástupců čeledi aligátorovití. Wikipedie

Jak zabiji krokodýl

Menší kořist krokodýl usmrtí stiskem čelistí, větší savce obvykle uchopí za přední končetinu nebo za čenich, stáhne pod hladinu a utopí. Protože krokodýli nemohou žvýkat, trhají kořist nejčastěji tak, že se pevně zakousnou a pak otáčením kolem své osy vytrhnou kus masa.