Kde je dobře prodat auto?

Kde je dobře prodat auto?

Kde dobře prodat auto

Pokud vám jde o čas a chcete vůz prodat co nejrychleji, zkuste využít služby autobazaru. Počítejte ale s tím, že bazar to neděla zadarmo, má s tím spojené náklady a s každým autem riskuje, že ho dlouho neprodá a zůstane mu na place. Proto od vás vykoupí vůz za menší cenu, než za jakou si pravděpodobně představujete.
Archiv

Jak nejlepe prodat stare auto

Prodej ojetého auta lze vlastně provést třemi různými způsoby. Buď si můžete podat soukromý inzerát a čekat, až se vám někdo ozve, postavit auto do bazaru ke komisnímu prodeji, nebo auto do bazaru odvézt a doufat, že ho od vás autobazar vykoupí.

Jak prodat auto v bazaru

Jak probíhá prodej auta přes autobazar

Vozidlo přivezete do vámi zvoleného autobazaru, předáte ho prodejci s veškerými doklady a příslušenstvím. Autobazar s vámi sepíše smlouvu o zprostředkování prodeje a vyčíslí si provizi z prodeje. Následně vaše vozidlo zaparkuje na ploše autobazaru, zainzeruje a následně nabízí.

Kdy je nejlepší čas na prodej auta

Při prodeji se nemusíte bát, že by se vaše staré auto neprodalo, protože je svým způsobem stále nové. Zájemců bude určitě dostatek. Doporučuje se zahájit prodej, když autu ještě několik měsíců záruky zbývá. Jiní doporučují, že stačí 3 měsíce před koncem záruky.
Archiv

Kde nejlépe inzerovat prodej auta

Dva největší portály, kde inzerují především dealeři aut a autobazary: Sauto.cz – nejpoužívanější český inzertní portál na auta, nabídka více než 70 000 vozidel v nabídce. Přehledný, dobře strukturované informace, poradenství ke konkrétním autům. Umožňuje prověření historie auta pomocí VIN.

Jaký je postup při prodeji auta

Jak postupovat při prodeji autaVytvoření inzerátu. Vložit inzerát.Připravit si kupní smlouvu. Našimi právníky prověřenou Kupní smlouvu nabízíme zdarma.Evidenční kontrola.Přepis vozidla na nového majitele.Zrušení povinného ručení

Na co si dát pozor při výkupu auta

Několik rad před výkupem auta u Vás doma

Nezapomeňte si především zkontrolovat, že sdělená cena za váš vůz je již konečná a nebudou Vám účtovány žádné vedlejší poplatky. Po výkupu auta doma si sami zkontrolujte, zda došlo k převodu vozidla na kupujícího.

Na co si dát pozor při prodeji auta do autobazaru

Trvejte na tom, že převod vozu na nového majitele se uskuteční až po převodu peněz a nepodepisujte žádné univerzální plné moci. Je to důležité, neboť při komisním prodeji na sebe autobazar nepřebírá žádná faktická ani právní rizika za závady, které mohou na vozidle vzniknout.

Kdy jsou nejlevnější auta

Právě v zimě je totiž nejlepší doba na pořízení auta „z druhé ruky“. Nejenže lze díky nízkým venkovním teplotám s trochu vnímavosti odhalit spoustu závad, ale také vás auto může vyjít levněji.

Jak dlouho trvá prodat auto

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Jak prodat auto na náhradní díly

Motorové vozidlo jednoduše na díly prodat nejde. Vozidlo v tomto stavu je totiž následně považováno za odpad, a musí tak s ním být nakládáno. Pokud tedy prodáte auto na náhradní díly a nemáte doklad o likvidaci, tak jednoduše nebudete moct vozidlo vyřadit z registru.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Kdo odpovídá za přepis auta

Prodávající odpovídá za přepis vozidla

Dalším zásadním krokem při prodeji vozidla je přepis vozidla na nového majitele, o který je nutné zažádat po podpisu kupní smlouvy, a to konkrétně do 10 pracovních dnů od jejího uzavření. Za splnění této povinnosti v dané lhůtě odpovídá prodávající.

Jak probiha výkup auta

Technicky celý výkup probíhá tak, že dorazíme na smluvené místo, v krátkosti si vozidlo prohlédneme ze všech stran, otevřeme dveře a kapotu, nastartujeme a připojíme na diagnostiku, kterou vyhodnotíme. Dále provedeme krátkou zkušební jízdu.

Jak vyjednávat o ceně auta

Jak se připravit na jednání Před zahájením jednání se musíme vyzbrojit co možná největším množstvím argumentů. Především si zjistěme co nejvíce o modelu, který chceme koupit. Ověřme si, jaké jsou jeho typické závady, u jakého počtu najetých kilometrů se objevují a jaká je cena jejich odstranění.

Co je třeba udělat při prodeji auta

Prodej auta krok za krokemPříprava auta – perfektní umytí a vyčištění, výpis informací z historie auta, prohlídka před prodejem v servisu.Nabízení auta – vložení inzerátu, stanovení ceny, komunikace se zájemci, vyjednávání.Kupní smlouva – sepsání kupní smlouvy s kupujícím nebo bazarem.

Na co nezapomenout při prodeji auta

Ve smlouvě na prodej auta musí být uvedeno:označení smluvní stran – to znamená vaše jméno, bydliště a další údaje.čestné prohlášení majitele vozu, že se opravdu jedná o jeho vůz a na auto není uvalena exekuce ani zástava.popsat stav vozidla, včetně jeho závad.cena a způsob úhrady.datum a podpis obou subjektů

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Jaké si koupit ojeté auto

Z dat bazarových společností vyplývá, že mezi top pět nejžádanějších vozů patří Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf, Škoda Superb a Volkswagen Passat. To jsou obecně nejoblíbenější vozy u nás, takže se není co divit. Co je ale dobré podotknout je, že za tyto vozy dostanete mnohem více, než třeba před rokem.

Jak odhlásit auto které už nemám

Máte-li ještě velký technický průkaz, můžete uzavřít už zmíněné krátkodobé povinné ručení. Když už nemáte ani auto, ani doklady, i tak můžete vůz z registru vozidel odhlásit. Úředníci s vámi zahájí správní řízení, kde do protokolu vysvětlíte, že vůz nemáte. Úředníci ho poté z registru vymažou.

Co je potřeba při přepisu auta

Jaké dokumenty jsou potřeba k převodu vozidla:osobní doklady obou smluvních stran (popř.velký technický průkaz,malý technický průkaz (osvědčení o registraci vozidla),platná zelená karta,protokol o evidenční kontrole – na základě novelizace zákona č.uhrazený správní poplatek za přehlášení vozidla ve výši 800 Kč.

Co všechno musím udělat při prodeji auta

Stručně a přehledně.Příprava auta – perfektní umytí a vyčištění, výpis informací z historie auta, prohlídka před prodejem v servisu.Nabízení auta – vložení inzerátu, stanovení ceny, komunikace se zájemci, vyjednávání.Kupní smlouva – sepsání kupní smlouvy s kupujícím nebo bazarem.

Co musím udělat Kdyz prodam auto

Jak postupovat při prodeji autaVytvoření inzerátu. Vložit inzerát.Připravit si kupní smlouvu. Našimi právníky prověřenou Kupní smlouvu nabízíme zdarma.Evidenční kontrola.Přepis vozidla na nového majitele.Zrušení povinného ručení

Jak zjistit aktuální cenu auta

Pro ocenění auta je možné použít několik způsobů – zkuste si s naší pomocí vybrat ten správný pro vás.Inzerce. Inzerce je nejjednodušší způsob, jak auto ocenit.Mobilní aplikace Carolina – ocenění zdarma.Ocenění v rámci on-line prověření Cebia.com.Autobazar/autorizovaný prodejce.Profesionální znalec.Specializovaná firma.

Proč nekupovat auto z bazaru

Nákup ojetého vozu je vždy spjat s určitými riziky a v málokterých případech je lze stlačit na nulu. Pokud se všem budete držet našich rad, rozhodně zvýšíte pravděpodobnost, že auto, které jste si právě přivezli z bazaru, není kradený vrak se stočeným tachometrem a padělanými doklady.