Kde je nejtepleji v Chorvatsku?

Kde je nejtepleji v Chorvatsku?

Kde je to nejhezčí v Chorvatsku

Nejkrásnější chorvatská pobytová místa (seřazeno podle abecedy):Baška na ostrově Krk.Biograd na moru.Bol na ostrově BračDubrovník.Hvar.Makarská riviéra.Medulin.Novalja na ostrově Pag.

Kdy je nejteplejší moře v Chorvatsku

A nejteplejší moře je v srpnu. Průměrná teplota moře v srpnu je většinou kolem 24°C, přes den šplhá dokonce až k 27-28°C. V září říjnu padají v průměru pod 20°C až téměř na úroveň teplot v květnu. Tehdy také končí sezóna koupání na chorvatském pobřeží.

Kde je písečná pláž v Chorvatsku

Podívejte se, kde najdete krásné písčité pláže.Rajská pláž, Lopar, ostrov Rab.Sakarun, ostrov Dugi Otok.Pláž Bijeca v Medulinu.Prapratno, poloostrov Pelješac.Pláž Vela Pržina, ostrov Korčula.Kraljičina plaža u města Nin.Pláž Saplunara, ostrov Mljet.Pláž Slanica, ostrov Murter.

Kde se koupat v Chorvatsku

na Makarské riviéře, na Bolu, na poloostrově Pelješac, v Srebrenu jižně od Dubrovníku, ve Stinivě na Visu, na ostrově Korčula, v Solarisu u Šibeniku či na ostrově Mljetu). Čisté oblázky najdete například na plážích v letovisku Pakoštane v severní Dalmácii, na Pagu a na Kaštelské riviéře.

Kde je nejlepší dovolená v Chorvatsku

Máme pro vás 7 atraktivních tipů na chorvatské destinace, které jsou doslova jako stvořené pro rodinnou dovolenou s malými, ale i odrostlejšími dětmi.Makarská riviéra, Střední Dalmácie.Riviéra Crikvenica, Severní Dalmácie.Zaton, Zadar.Lopar, ostrov Rab.Brela, Střední Dalmácie.Baška, ostrov Krk.Žuljana, Jižní Dalmácie.

Kde je nejlevněji v Chorvatsku

Nejlevnější ubytování Přímořsko-gorskokotarské župy

Nejlevnější ubytování v přímořských oblastech Chorvatska najdete v oblasti Přímořsko-gorskokotarské župy (např. ostrov Krk), kde za noc v dvojlůžkovém pokoji zaplatíte v průměru 3 466 Kč. Kvalitní služby můžete očekávat například v hostelu Carnevale.

Kdy je nejlepší čas jet do Chorvatska

Hlavní sezona (červenec a srpen): V hlavní sezoně je nejlepší počasí. Nejvíce hodin slunečního svitu je na ostrovech Hvar a Korčula a ve městě Dubrovník. Toto období je nejlepší k cestě za mořem a koupáním, počasí je nejteplejší a nejstabilnější. Ceny jsou v hlavní sezoně nejvyšší a pobřežní destinace nejrušnější.

Kdy je v Chorvatsku nejvic turistů

Češi nejvíce cestuji v hlavní sezóně, tedy v červenci a srpnu. Průměrná doba pobytu je 7dní. Nejvíce nás láká moře, poté příroda a chorvatská města.

Kde je v Řecku nejhezčí moře

Za nejkrásnější a zároveň nejznámější pláže jsou považovány Myrtos na Kefalonii, Navagio na ostrově Zakynthos a Porto Katsiki na ostrově Lefkada. Asi nejfotografovanější pláž Řecka Myrtos má blankytně modrou barvu vody a tvoří jí větší naprosto bílé oblázky.

Kam je to Nejbliz z ČR do Chorvatska

Kdo hledá nejbližší chorvatské destinace, doporučujeme navštívit na Istriii letoviska Opatija nebo Rabac. Na místo je to z Prahy cca 900 km, najdete zde krásné moře, hezké apartmány a nemusíte mít předem nic zajištěno.

Kde jsou písečné pláže

Kouzlo v zrnku písku: 10 nejkrásnějších pláží EvropyAtrani, Itálie. Pláž v Atrani v italské Kampánii Shutterstock.Zlatni Rat, Brač, Chorvatsko. Zlatni Rat, Brač, Chorvatsko Shutterstock.Navagio, Zakynthos, Řecko. Navagio, Zakynthos, Řecko Shutterstock.Praia da Marinha, Algarve, Portugalsko.Ölüdeniz, Turecko.Vík, Island.

Kam k moři v Chorvatsku

Přečtěte si náš výběr nejčistších pláží pro Chorvatsko:Nejvíce „modrých“ pláží se nachází na Istrii mezi městy Novigrad a Rovinj, prakticky celá tato část probřeží.Ostrov Krk – až osm modrých plážíOstrov Pag – dvě pláže u města Novalja a jedna u města Nin.Zadar – dvě pláže.Biograd na moru.Šibenik.Omiš

Kam nejbliz k moři v Chorvatsku

Kdo hledá nejbližší chorvatské destinace, doporučujeme navštívit na Istriii letoviska Opatija nebo Rabac. Na místo je to z Prahy cca 900 km, najdete zde krásné moře, hezké apartmány a nemusíte mít předem nic zajištěno.

Kam do Chorvatska je to nejblíže

Kdo hledá nejbližší chorvatské destinace, doporučujeme navštívit na Istriii letoviska Opatija nebo Rabac. Na místo je to z Prahy cca 900 km, najdete zde krásné moře, hezké apartmány a nemusíte mít předem nic zajištěno.

Co se nesmí vozit do Chorvatska

Do Chorvatska je zakázán dovoz jakéhokoliv množství drog a jiných omamných prostředků, byť i pro osobní potřebu. Trestné je i užívání drog. Pokud chorvatská policie tento přestupek zjistí, pachatel je potrestán peněžitou pokutou a následně vyhoštěn se zákazem pobytu na území Chorvatska.

Co se nesmí v Chorvatsku

Co dělat a co nedělat v Chorvatsku. Respektujte místní zvyky a hlídejte si i své bezpečíDávejte si pozor na oblečeníNevydávejte se na pěší túry v žabkách.Nesnažte se vychvalovat svou domovinu.Do moře jen obuti.Pozor na jadranský vítr.Při pozvání domů pozor na jídlo.Na pláž si neberte cennosti.Nebezpečné motorové čluny.

Kdy je idealni doba na odjezd z Chorvatska

Nejvíce lidí vyráží do Chorvatska v pátek večer nebo v sobotu ráno. To znamená, že celou noc z pátku na sobotu a celou sobotu je na silnicích a na hlavních dálničních tazích do Chorvatska opravdu plno. Zvětšuje se nebezpečí kolize, prodlužuje se doba jízdy a tím se zvyšuje i stres a únava řidiče.

Kdy končí sezona v Chorvatsku

V říjnu končí hlavní turistická sezóna v Chorvatsku a průměrné denní teploty 17 °C vytváří ideální podmínky k prohlídce historických měst a památek.

Který z řeckých ostrovů je nejlepší

Nejkrásnější Řecké ostrovy jednoznačně reprezentuje ostrov Santorini, který je zároveň jedním z nejromantičtějších v celém Řecku. Kdysi nesl název Théra a zvláštností tohoto ostrova je jeho původ, neboť je to v podstatě pozůstatek po obřím výbuchu sopky, ke kterému došlo v 2. polovině minulého tisíciletí.

Kde je nejbližší moře

Nejkratší vzdálenost od hranic České republiky k moři činí 283 km vzdušnou čarou. Jedná se o spojnici severního cípu Šluknovského výběžku a Štětínského zálivu v Baltském moři v Polsku. Autem by však bylo potřeba najet přibližně 430 km (5 hodin cesty).

Kde je nejhezčí moře

Karibik, Antigua a Barbuda, Aruba, Brazílie, Cookovy ostrovy, Ekvádor, Fiji, Francouzská Polynésie, Galapágy, Grenada, Havajské ostrovy, Kajmanské ostrovy, Maledivy, Malta, Mauricius, Seychely, Tahiti, Tanzánie, Trinidad a Tobago, Turks a Caicos, Zanzibar.

Kde je nejčistší moře

Pokud hledáte to nejlepší místo pro dovolenou u moře, jsou jimi z hlediska kvality vody ostrovy Kypr a Malta. Průzračně čistá voda je tady téměř všude (99,1 % a 98,9 %). Daří se také Řecku (97 %) nebo Chorvatsku (94 %), kde ale kvalita vody mírně klesá.

Kam na dovolenou k moři 2023

Oblíbené destinace 2023

V současné době jsou nejvíce poptávanými destinacemi Řecko, Bulharsko, Turecko, Egypt a Chorvatsko. V zimě Kanárské ostrovy, Dominikánská republika a Zanzibar, zejména díky přímým letům.

Co sebou do Chorvatska 2023

Na cestudoklady* – občanský průkaz nebo pas.kartička pojištěnce.řidičský průkaz.cizí měny.drobné v cizích měnách na toalety – záleží kudy pojedete.cestovní pojištění

Co se vyváží z Chorvatska

Chorvatsko vyváží zejména textil, potraviny, paliva, dopravní prostředky a chemikálie. V dovozu dominují stroje, chemické látky, elektrická zařízení a potraviny.