Jak ozdobit Cake Pops?

Jak ozdobit Cake Pops?

Jak upéct Cake Pops

Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehačem a přisypáváme cukr, šleháme až do pěny. Poté snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme mouku a máslo. Těsto vlijeme do formy, kterou přikryjeme vrchní části formy a dáme péct na 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečené těsto necháme vychladnout.
Archiv

Jak se dělají lízátka na dort

Cukr, vodu, ocet a pár kapek barviva dejte do hrnce a asi 15 minut vařte, až hmota ztuhne. Nalijte do silikonových formiček (nebo tvořte tvary na pečicím papíře) a zamáčkněte do nich špejle, aby lízátka bylo za co chytit. Můžete ozdobit cukrovými posypkami. Nechte ztuhnout a je hotovo.

Co je to Cake Pops

Cake pops jsou malé kuličky připravené z upečeného těsta (může jít o jakýkoliv koláč z piškotového nebo litého těsta, dortový korpus nebo třeba zbytky bábovky) rozmixovaného nebo rozdrobeného najemno. Drobečky se pak spojí krémem do jednolité hmoty a z ní se tvarují kuličky.

Co udělat se zbytky korpusu

Nevydařené korpusy a piškotová těsta nemusí skončit v koši stejně jako odřezky koláče. Korpus, odřezky, ale i zákusky, které vám oschly v ledničce, pomelte a přidejte tolik džemu, aby se směs pěkně spojila. Můžete přidat i sirup, krém, který zůstal ze zákusků, nebo mleté ořechy.

Jak si doma vyrobit lízátka

Návod na výrobu cukrového lízátka:Budeme potřebovat: cukr, barvivo, lžičku, špejle, kolíčky.Smícháme 200 ml teplé vody a barvivo.Přidáme 350 g cukru a mícháme, dokud se nerozpustí.Špejli ponoříme do barevného roztoku.Mokrou špejli obalíme v cukru a necháme zaschnout.Na špejli připneme kolíček.

Jak dlouho vydrží Dortova lízátka

Lízátka skladujte v lednici nebo chladné místnosti, před servírováním nechte asi 20 minut při pokojové teplotě. Bez obav vydrží několik dní.

Čím Namocit korpus na dort

Poslední patro korpusu navlhčete sirupem ze spodní strany (tedy ze strany, která přijde na krém), protože vnější strana korpusu má "kůrku" a špatně sirup vpíjí. Zvlhčený plát korpusu obraťte vzhůru nohama (řeznou plochou dolů) a přeneste na dort.

Co se zbytkem Piskotoveho těsta

co s těmi "zbytky" "Zbytky" rozdrobíme, dáme do tyčového mixéru, přidáme trochu sladkého sirupu a dochutíme. Vyzkoušená kombinace – čokoládový korpus + pomerančový džem, citronový korpus + malinový džem. Proženeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, ušouláme kuličky a obalíme – v kakau, mletých oříškách.

Jak udělat isomalt

Postup: cukr vsypeme, po menších částech, do nádoby a za stálého míchání rozpustíme až do zmizení vzduchových bublin. Jakmile je hmota dostatečně tekutá, chladíme ji ve studené lázni a přidáváme 1ml vody na 100g isomaltu + případně obarvujeme.

Jak na Isomalt

Isomalt je umělé sladidlo, které vydrží vysoké teploty, a proto je mimořádně vhodné pro tavení a přetváření. Protože na rozdíl od cukru zůstává čirý, lze z něj vyrobit krásné jedlé dekorace. Návod k použití: Zahřejte ve vhodné nádobě v mikrovlnné troubě nebo na pánvi na 180 ° C, dokud se nerozpustí.

Jak zabalit lízátko

Lízátka podávejte hostům z vlastnoručně vyrobeného jednoduchého stojanu. Kartonovou krabici zabalte do hezkého papíru, který bude barevně ladit s lízátky, propíchejte do horní části dírky a zapíchejte do ní hotová lízátka. Případně můžete vyložit vázu nebo květináč aranžovací hmotou a lízátka do ní zapíchnout.

Jak udělat kytici z lízátek

12 lízátek rozdělíme po 4, a tato 4 lízátka vždy přichytíme k sobě gumičkou. Vzniknou nám 3 malé květy a ty pak k sobě přiložíme a zpevníme ještě dalšími gumičkami. Špejle zastřihneme do požadované délky, aby se nám květina dobře držela v ruce. Na ozdobu celé květiny použijeme další barevný papír.

Jak upéct dort aby se Nevyboulil

Dno formy vyložíme pečícím papírem. Okraje nemusíme řešit, po upečení stačí jen objet okraje korpusu nožem a forma jde lehce sundat nebo vyklopit. Těsto po nalití do formy doporučuji uhladit ze středu k okrajům, aby se při pečení uprostřed nevyboulilo.

Jak udělat tuhý krém

Změklé máslo rozšleháte, pak k němu přimícháte cukr a směs šleháte ještě přibližně 2 minuty, dokud není jemná a vzdušná. Na závěr se přidá podle chuti vanilkový cukr nebo extrakt a krém se vyšlehá, aby byl lesklý, vláčný a zároveň dostatečně tuhý.

Co s odřezky z dortů

Odřezky pomeleme a spojíme krémem, džemem, mascarpone nebo nutelou. Tvoříme kuličky a ty dáme vychladit do lednice. Vychlazené tuhé kuličky napichujeme na špejli, namáčíme do polevy (čokoládové, jogurtové) a následně zdobíme cukrářskými ozdobami, oříšky nebo strouhaným kokosem.

Jak ochutit isomalt

Po roztavení lze barvit a ochucovat ovocnými pastami, případně lze obarvit již hotovou dekoraci sprejem nebo práškovými barvami. Jednou zpracovaný isomalt je možné znovu tavit. Aby se zabránilo jeho křehnutí v důsledku ztráty vnitřní vlhkosti, postačí přidat několik kapek vody.

Jak se pracuje s Isomaltem

Dekorační cukr isomalt v perličkách je výborným prostředkem pro výrobu cukrových jedlých dekorací. Pokud je s cukrem správně zacházeno při jeho zpracování, je výsledný efekt v podobě lesklého skla nezaměnitelný. Hotovou dekoraci lze obarvit sprejem, nebo práškovými barvami.

Jak zabalit dárek jako bonbon

Bonbón aneb dárkové balení pro podlouhlé tvary je jednoduchý způsob, jak zabalit například řasenku, doutník nebo vázičku. Zabalte papír dokola a na jeho koncích stáhněte stuhou jako bonbón. Pytlíček z papíru je vhodný pro dárky opravdu nepravidelné.

Jak zabalit dárky pro děti

Dárky jsem zabalila do obyčejného hnědého papíru. Větší odstřižky jsem si schovala na uši a ruce (uvidíte na fotografiích). Když děti usnuly, vystříhala jsem z barevného papíru potřebné tvary a nalepila jsem je obyčejným lepidlem v tyčince na dárky. Detaily (oči, pusu, knoflíky) jsem dokreslila fixou a bylo hotovo.

Jak vyrobit jedlou kytku

Pokud jste se rozhodli pro klasickou kytici, je nutné, abyste k sobě špejle opatrně přikládali a zároveň sledovali, jak se k sobě jednotlivé suroviny hodí. Druhy dobrot můžete mezi sebou různě střídat, stejně tak můžete měnit délku špejlí. Kytici si jednou rukou přidržujte a druhou k ní přidávejte další a další špejle.

Jak vyrobit čokoládovou kytici

Je to naprosto jednoduché – řiďte se obrázkem. Bonbony zabalte do zlatého papíru a spodní část zavažte zlatou nitkou. Zabalený bonbon zabalte také do růžového krepového papíru, ze kterého jste si předem nastříhali okvětní lístky. Opět svažte zlatou nitkou.

Kdy ozdobit dort

Korpus by měl odpočívat aspoň 12 hodin, aby s ním šlo lépe manipulovat. Většinou je to tak, že jeden den upečeme korpus, můžeme připravit základ na krémy a ozdoby, druhý den připravíme krémy, dort naplníme a zdobíme.

Proč praská korpus na dort

Jak zabránit tomu, aby se dortový korpus vyboulil

Opačným problémem může být dortový korpus, který se během pečení zvláštně vyboulí. K tomuto nechtěnému vyboulení dochází tehdy, když: nastavíte vysokou teplotu při pečení a dort se rychleji upeče zespoda. jste do těsta přidali studenou surovinu (vejce, mléko, smetanu)

Jak udělat jednoduchý krém

Tip: Velmi jednoduchá formulka na pudinkovo máslový krém je: 1 pudink, 1 vanilkový cukr, 100g moučkového cukru, 250 g másla a 250 ml mléka. Pudink s cukry uvařte a vmíchejte do něj máslo ještě zahorka. Nechte zchladnout v lednici na pár hodin a pak vyšlehejte.

Jak udělat máslový krém aby se nesrazil

U pudinkového máslového krému můžete hrudkám předejít tak, že nejdříve samostatně vyšleháte mírně vychlazený pudink. Ten budete šlehat tak dlouho, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Výsledkem bude hladká kaše, která se v másle nesrazí.