Co znamenají barevné pruhy na pneumatikách?

Co znamenají barevné pruhy na pneumatikách?

Co znamenají barevné tečky na pneumatikách

žlutý puntík z pravidla označuje nejlehčí místo na pneumatice. V tomto bodě by měl být montován ventil ( doporučuje se ), ale vše také závisí od stavu disku. Červený puntík – každá pneumatika má nízký a vysoký bod v kolísání při otáčení. Rozdíl mezi nimi se nazývá radiální "run out".
ArchivPodobné

Jak číst značení pneumatik

Poznejte základní parametryČíslo 205 označuje šířku běhounu v milimetrech.Číslo 55 označuje boční profil pneumatiky a udává jeho procentuální poměr výšky k jeho šířce.R znamená, že má pneumatika radiální konstrukci.Číslo 16 je značení pneumatik v palcích (1 palec = 2,54 cm) a udává jejich vnitřní průměr.

Co znamená bílá tečka na pneumatice

Umístění ventilu (montážní informace, často má charakter a formu závisející na dohodě mezi výrobcem pneumatiky a automobilovým výrobce, který kupuje větší množství pneumatik do svého modelu vozidla) Pozitivní výsledek při kontrole kvalit (bílá tečka s černým prostředkem)
Archiv

Co znamenají značky na pneumatikach

Číslo 205 v tomto případě značí šířku pneumatiky od bočnice k bočnici v milimetrech. Číslo 50 udává poměr výšky pneumatiky k její šířce v procentech. V našem případě je výška bočnice 50 % z 205 mm, tedy 102,5 mm. Označení R znamená, že se jedná o radiální pneumatiku, číslo 17 pak označuje průměr ráfku v palcích.

Co je XL u pneumatik

Označení XL znamená “extra load” a to znamená, že pneu mají vyšší nosnost než jsou standardní pneu.

Jak poznat druh pneumatiky

Písmeno obsažené v kódu označuje typ pneumatiky (viz naše odborné rady níže). V tomto případě písmeno "R" znamená radiální pneumatiky. Alternativou je písmeno "D" pro diagonální pneumatiky. Bezprostředně za písmenem označujícím typ pneumatiky následuje číslo, které udává průměr pneumatiky nebo ráfku v palcích.

Co to znamená M S

M+S je zkratka pro Mud+Snow (bahno a sníh), která označuje, že pneumatiky jsou vhodné pro užití v zimě (hrotované nebo nehrotované zimní pneumatiky). Oficiální značení zimních pneumatik je symbol sněhové vločky, který je rovněž známý jako 3PMSF značení.

Co znamená 88h

Pro zimní pneumatiky muže být rychlostní index (SI – Speed Index) nižší ten se značí písmenem, např. H je do 210km/h a hmotnostní index (LI – Load Index) čísly 88 což je 560kg na kolo a ten musí být shodný nebo vyšší.

Co znamená u pneumatik 91T

Najdete ho v technickém průkazu hned za hmotnostním indexem. Například pneu označená 205/55 R16 91T má rychlostní index T. S touto pneu byste tedy měli jet maximálně 190 km/h. Index rychlosti H značí maximální rychlost 210 km/h, rychlostní index V 240 km/h, rychlostní index W 270 km/h a rychlostní index Y 300 km/h.

Jak je to s ET u kol

Tímto údajem se označuje tzv. zális neboli (ET), což udává, jak je alu kolo zapuštěné dovnitř vozidla či vysunuté ven z automobilu. Čím je ET větší, tím je kolo více schováno v podběhu (zapuštěné dovnitř). Čím je ET menší, tím kolo více vystupuje ven z podběhu (vystupuje z blatníků).

Co znamená 7j u disku

Šířka ráfku je 7 palců. J značí typ patice (u alu kol je prakticky vždy označení J, výjimečně N). Průměr kola je 16 palců. Zális je 45 mm.

Jak se poznají zimní pneumatiky

Zimní pneumatiku poznáte podle symbolu „sněhová vločka na hoře“ vytlačeného na boční stěně. Symbol udává, že pneumatika splňuje bezpečnostní kritéria pro jízdu v zimním počasí.

Jak poznat pneumatiky

Dobrý den, pneumatiky se nedělí na pravé a levé, ani zadní a přední. Pokud vyměňujete kola, která už jste používal, můžete si pouze poznačit, kde jste je předtím měl namontované. Jinak při montáži záleží na tom, zda máte pneu symetrické, směrové nebo asymetrické.

Co znamená 88T na pneumatice

"T" je index rychlosti ( Si = Speed index ). Je to číslo určující maximální rychlost pneumatiky při indexu nosnosti ( Li = Load index ) za daných specifických podmínek. 88T = nosnost pneumatiky 560kg při rychlosti 190 km/hod. 92T = nosnost pneumatiky 630kg při rychlosti 190 km/hod.

Co znamená u pneu 91v

to je označení minimální přípustné nosnosti a rychlosti, co musí pneumatika osazená na Vašem voze splňovat. 91 je index nosnosti a odpovídá zatížení 615kg (na jednu pneumatiku), W je rychlostni index, ten odpovídá 270km/h.

Co znamená 91W

Číslo 17 dále označuje vnitrni průměr pneumatiky v palcích. Označení 91W na konci celého řetězce nakonec uvádí index zatížení a rychlostní index. Číslo 91 znamená, že pneumatiku lze zatížit maximálně 615 kilogramy, nicméně jedná se o index, takže spojistost mezi hodnotami nelze hledat.

Co znamená J na kolech

J značí typ patice (u alu kol je prakticky vždy označení J, výjimečně N). Průměr kola je 16 palců. Zális je 45 mm.

Co znamená 7Jx16

Jako příklad nám poslouží označení disku: 7Jx16 H2 ET45 5×112 x 57. Je uvedena v palcích (např 7). Jde o údaj, který udává výslednou šířku disku, na jejímž základě se určuje vhodný typ, resp. rozměr pneumatiky.

Co je H2 na disku

H2 – podvojný hump (může se lišit, je více tvarů humpu). Hump zamezuje sezutí pneumatiky z ráfku při velkých bočních silách při jízdě do zatáčky, aby se pneumatika nesezula a také při defektu, aby se nesesmkla z disku. Humpů je více, např. disky na run flatové pneumatiky mají specifický hump.

Co je et43

Údaj ET je uveden v mimimetrech a určuje jak bude kolo schované pod blatíkem. Čím větší hodnota ET, tím hlouběji bude disk schován pod blatníkem. ET se může lišit od hodnot v TP, ale jen v jisté toleranci, která je pro každé vozidlo individuální.

Jaké jsou nejlepší zimní pneumatiky

Nejlepší zimní pneumatiky dle srovnánímísto. Bridgestone Blizzak LM005. 2 050 Kčmísto. Dunlop SP Winter Response 2. 2 000 Kčmísto. Goodyear UltraGrip 9+ 2 000 Kčmísto. Michelin Alpin 6.místo. Goodyear UltraGrip Performance +místo. BF Goodrich g-Force 2.místo. Continental WinterContact TS 860.místo. Maxxis Premitra Snow WP6.

Jaký rozměr pneu na zimu

Jízdní vlastnosti na sněhu

Pneumatika se tak do sněhu může zabořit, čímž získává větší oporu i stabilitu. Vlastně proto nepřekvapí, že nejlepší akcelerace i čas na kolo byly naměřeny na pneumatikách o rozměru 205/55 R16. Nicméně alternativy o rozměrech 225/45 R17 a 225/40 R18 nezůstaly příliš pozadu.

Jak poznat že jsou pneumatiky sjeté

Hloubku dezénu a tedy i sjeté pneumatiky lze celkem spolehlivě zkontrolovat pomocí gumové destičky umístěné na dně podélných drážek. U letních pneumatik je tato destička tlustá 1,6 mm, což odpovídá minimální hloubce dezénu. Pro zimní pneumatiky platí minimální hloubka dezénu 4 mm.

Co znamená na pneumatice 91v

to je označení minimální přípustné nosnosti a rychlosti, co musí pneumatika osazená na Vašem voze splňovat. 91 je index nosnosti a odpovídá zatížení 615kg (na jednu pneumatiku), W je rychlostni index, ten odpovídá 270km/h.

Co znamená 75 j

Znak x mezi těmito dvěma čísly označuje tvar profilu ráfku. Někdy se za prvýcm číslem, v tomto případě za 8,5, objevuje i písmeno J. Písmeno J označuje typ patky (má ho většina hlinkových disků). Můžeme se setkat s písmeno B, H nebo jinými.