Jak si vyrobit cake pop?

Jak si vyrobit cake pop?

Jak se dělají lízátka na dort

Cukr, vodu, ocet a pár kapek barviva dejte do hrnce a asi 15 minut vařte, až hmota ztuhne. Nalijte do silikonových formiček (nebo tvořte tvary na pečicím papíře) a zamáčkněte do nich špejle, aby lízátka bylo za co chytit. Můžete ozdobit cukrovými posypkami. Nechte ztuhnout a je hotovo.

Co je to Cake Pops

Cake pops jsou malé kuličky připravené z upečeného těsta (může jít o jakýkoliv koláč z piškotového nebo litého těsta, dortový korpus nebo třeba zbytky bábovky) rozmixovaného nebo rozdrobeného najemno. Drobečky se pak spojí krémem do jednolité hmoty a z ní se tvarují kuličky.
Archiv

Kde koupit tycinky na lízátka

Ze široké nabídky produktů z kategorie lízátka a cake pops si u nás na MALL.cz vybere každá hospodyňka i bytový designér. Objednané zboží z kategorie lízátka a cake pops doručíme dnes, nebo až se vám to bude hodit.

Jak upéct lízátka

Postup:Připravíme těsto; povolené máslo s vejcem a cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko s vanilkovým extraktem, vše promícháme.Těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 170-180 °C, pečeme 20-30 minut.

Jak udělat isomalt

Postup: cukr vsypeme, po menších částech, do nádoby a za stálého míchání rozpustíme až do zmizení vzduchových bublin. Jakmile je hmota dostatečně tekutá, chladíme ji ve studené lázni a přidáváme 1ml vody na 100g isomaltu + případně obarvujeme.

Jak se pracuje s Isomaltem

Vaření Isomaltu:

První 1/3 Isomaltu nasypeme do nerezového hrnce a dáme vařit. Jakmile se začne rozpouštět a vytvoří se husté bubliny, přidáme druhou třetinu isomaltu, stejné zopakujeme potřetí a přidáme poslední třetinu. Silikonovým štětcem setřeme krystalky isomaltu ze stěn hrnce.

Jak ozdobit Cake Pops

Cake pops je oblíbený a zábavný dezert, což jsou malé kulaté kuličky z dortu, které se máčejí v polevě nebo čokoládě a poté se zdobí posypem, oříšky nebo jinými zábavnými polevami. Často se podávají na špejli, takže jsou ideální pochoutkou pro každou příležitost jako oblíbené domácí sušenky pro děti.

Jak se vyrábí lízátka

Návod na výrobu cukrového lízátka:Budeme potřebovat: cukr, barvivo, lžičku, špejle, kolíčky.Smícháme 200 ml teplé vody a barvivo.Přidáme 350 g cukru a mícháme, dokud se nerozpustí.Špejli ponoříme do barevného roztoku.Mokrou špejli obalíme v cukru a necháme zaschnout.Na špejli připneme kolíček.

Jak rozpustit isomalt

Jednou zpracovaný isomalt je možné znovu tavit. Aby se zabránilo jeho křehnutí v důsledku ztráty vnitřní vlhkosti, postačí přidat několik kapek vody.

Jak ochutit isomalt

Po roztavení lze barvit a ochucovat ovocnými pastami, případně lze obarvit již hotovou dekoraci sprejem nebo práškovými barvami. Jednou zpracovaný isomalt je možné znovu tavit. Aby se zabránilo jeho křehnutí v důsledku ztráty vnitřní vlhkosti, postačí přidat několik kapek vody.

Jak krystalizuje cukr

Těžká zahuštěná šťáva, vycházející z předchozí fáze čištění šťávy, se pak znovu vaří, odpařuje a zahušťuje, až se v ní vytvoří směs krystalů cukru obalených sirobem. Sirob se pak od cukru odděluje na filtrační odstředivce a cukr se proplachuje horkou vodou, aby se z něj odstranily zbytky sirobu.

Jak na Isomalt

Isomalt je umělé sladidlo, které vydrží vysoké teploty, a proto je mimořádně vhodné pro tavení a přetváření. Protože na rozdíl od cukru zůstává čirý, lze z něj vyrobit krásné jedlé dekorace. Návod k použití: Zahřejte ve vhodné nádobě v mikrovlnné troubě nebo na pánvi na 180 ° C, dokud se nerozpustí.

Jak vyrobit krystaly z cukru

Vezmeme si sklenici, kolíček a špejli. Odměříme si nasucho kam připevnit kolíček, aby špejle nedosahovala na dno sklenice. Tu část špejle, která má být ponořená v roztoku namočíme do vody a obalíme jí krystalovým cukrem. Přebytečný cukr oklepeme a necháme uschnout.

Jak udělat ozdoby z karamelu

Karamel jednoduše nalijte na pečicí papír zlehka potřený olejem, nechte ztuhnout a nalámejte na střepy. Ještě před úplným zatuhnutím můžete do hmoty obtisknout například vidličku pro zajímavější strukturu. Střepy zapíchněte do dezertu, nebo je použijte na zajímavé obložení kolem spodního okraje narozeninového dortu.

Jak si vyrobit vlastní cukr

Řepa, náležitě očistěná, opraná a na tenké řízky pořezaná, vloží se do hrnce, nejlépe kameninového, v němž se spaří vřelou vodou, v níž musí řízky ležeti 2—3 hodiny, za kteroužto dobu voda cukr vyluhuje. Voda tu s řízků slejeme a nalejeme na ně znovu horké vody, aby se cukr z nich vyluhoval všecek.

Co se vyrábí z řepy

Cukrová řepa je druh řepy, která se pěstuje pro svůj obsah cukru. Je to důležitá plodina pro výrobu cukru a sladidel. Cukrová řepa se pěstuje v mnoha zemích, včetně USA, Ruska, Indie a Číny. Je to významná plodina, protože z jedné tuny cukrové řepy lze získat přibližně 150 kg cukru.

Jak se dělají krystaly soli

Nejprve nalijte do sklenice horkou vodu a nasypte do ní tolik soli, kolik se jen rozpustí. Získáte tak nasycený roztok. Zbytek soli nechte usadit na dno a směs bez nerozpuštěných částí nalijte na talířek. Během chladnutí vody se na dně talířku začnou vytvářet tenké krystalky.

Jak vyrobit cukr z řepy

Od řepy ke Korunnímu cukru

Po sklizni na podzim se dopraví řepa z pole na zpracování do cukrovarů firmy AGRANA (viz obrázek). Po očištění a rozdrcení se cukr extrahuje z řízků. Výsledná šťáva se zahustí a následně nechá krystalizovat. Vzniklé krystaly cukru se nakonec oddělí v odstředivce od sirupu.

Jak se dělá karamel

Cukr se zahřeje v hrnci, až se rozpustí na karamel. Přilije se smetana (nebo se přidá máslo a smetana) a mícháním se v ní rozpustí zkaramelizovaný cukr. Po rozpuštění cukru je omáčka hotová; lze ji přes cedník slít do skleničky a nechat vychladnout.

Jak se dělá karamel na dort

Karamelová poleva: v kastrůlku si na rozpuštěném másle necháme pomalu zkaramelizovat cukr do zlatohnědé barvy. Pak do něj přiléváme opatrně smetanu a mícháme lžičkou. Smetana nesmí být studená, jinak nám karamel příliš prská a bublá a někdy má chuť až explodovat přes vzniklou krustu z tepelného šoku.

Jak si vyrobit melasu

Postup je jinak jednoduchý. Omyješ a okrájíš slupku řepy, tu pak rozkrájíš a rozstrouháš a vaříš až změkne. Pak to zcedíš a výluh dál sváříš tak aby se voda odpařila a vznikl hustý karamelizovaný sirup. A je hotovo.

Jak si vyrobit cukr

Cukr se vyrábí z domácí cukrové řepy. Po sklizni na podzim se dopraví řepa z pole na zpracování do cukrovarů firmy AGRANA (viz obrázek). Po očištění a rozdrcení se cukr extrahuje z řízků. Výsledná šťáva se zahustí a následně nechá krystalizovat.

Jak se dělá třtinový cukr

Od okamžiku useknutí stébla začíná boj s časem, cukrová třtina se totiž začíná do 24 hodin kazit. Rostliny se tedy rychle rozřežou a lisují. Získaná šťáva se následně několikrát povaří a nakonec rychle zchladí. Na povrchu šťávy vykrystalizuje jantarově zabarvený třtinový cukr.

Jak urychlit krystalizaci soli

Krystalizaci můžeme vyvolat i přidáním jiného rozpouštědla, ve kterém je látka nerozpustná nebo velmi málo rozpustná. Rychlost krystalizace je často velmi malá. V některých případech se tvoří krystaly už za několik minut, jindy až po týdnech stání. Proto krystalizační louh příliš brzy nevyléváme.

Co je to melasy

Melasa je hustý, mazlavý a lepkavý, hnědý sirup vzniklý jako vedlejší produkt při výrobě cukru. Získává se nejčastěji z drcené cukrové třtiny nebo cukrové řepy. Jako superpotravina je označovaná díky svému vysokému obsahu živin.