Jak rikat Albert?

Jak rikat Albert?

Kdy má svátek Vilem

Podle českého kalendáře má svátek 28. května.

Kdy má svátek Anton

Podle českého kalendáře má svátek 13. června.

Co znamená jméno Eduard

Eduard je mužské křestní jméno anglosaského původu. Jeho význam je obvykle překládán jako „hlídající štěstí, bohatý strážce“. Vzniklo spojením staroanglických slov éad ("štěstí, blaho") a weart ("strážce").

Co znamená jméno Oliver

Oliver je mužské křestní jméno starofrancouzského a středověkého britského původu. Jméno bylo obecně spojováno s latinským termínem "Olivarius", což znamená "sázeč olivovníků". Existují hypotézy, že se jedná o jméno z pocházející latiny odvozené od „olivy“, jehož ženským protějškem je Olivia.

Jak říkat vildovi

Odvozeniny a varianty

Domáckými variacemi jména jsou Vilda, Vilík, Vil, Vili, Vilémek, Viloušek, Viliček, Vilímek apod.

Co znamená jméno Vincenc

Mužské křestní jméno Vincenc (také Vincent) pochází z latiny. Jméno je odvozeno z latinského jména Vincentius. Překládá se ze slova "vincens" jako "vítězící", "vítězný" nebo jednoduše jako "vítěz". Významem jména je i "přemáhající" − z latinského "vinco" ("přemáhám").

Kdo má 13 července svátek

den roku podle gregoriánského kalendáře (195. v přestupném roce). Do konce roku zbývá 171 dní. Svátek má Markéta.

Kdo má dnes svátek 137

13. července má svátek Markéta. Oblíbenost jmen Markéta.

Jak rikat Eduardovi

Mužské křestní jméno Eduard se v češtině vyskytuje také jako jméno Edvard. Nejčastější domácí podobou jména je Eda. Dalšími domácími variantami jsou i Edy, Edík, Edánek, Edáček nebo Eduardek.

Jak říkat Edite

Edita je ženským křestním jménem, vyskytuje se i ve zkrácené variantě Edit. Jméno nemá mužský protějšek. Domáckými podobami jména jsou Eda, Edina, Dita, Ditka nebo Editka.

Co to znamená Albert

Albert (za alternativu téhož jména se někdy považuje Albrecht), je mužské jméno německého původu (Adalberaht). Vykládá se jako adal – vznešený, beraht – zářící.

Co je to Petr

Vlastní mužské jméno Petr pochází z řečtiny (πέτρος Petros), kde femininum πέτρα petra znamená „kámen“ či „skála“ . V České republice to bylo v roce 2016 třetí nejčetnější jméno.

Jak říkat Vilemovi

Odvozeniny a varianty

Domáckými variacemi jména jsou Vilda, Vilík, Vil, Vili, Vilémek, Viloušek, Viliček, Vilímek apod.

Jak se říká Vincentovi

Domácky se jméno užívá jako Vincek, Vinca, Vincík, také Vin, Viní, Vinísek apod. Jméno jako Vincent existuje i ve slovenštině, také v angličtině, ve francouzštině, v holandštině, dánštině, švédštině nebo norštině.

Kdo má 1 června svátek

Státní svátky a dny pracovního klidu – červen 2021

Datum Jméno
01.06. Laura
01.06. Laurinka
02.06. Jarmil
03.06. Tamara

Kdo má 1 července svátek

Státní svátky – červenec 2021

Datum Jméno
01.07. Jaroslava
02.07. Patricie
03.07. Radomír
03.07. Radomíra

Co se stalo 13 7

1878 – Berlínská smlouva zajistila úplnou samostatnost Srbska. 1900 – Boxerské povstání: Armáda evropských spojenců dobyla zpět Tchien-ťin.

Jak rikat Edovi

Nejčastější domácí podobou jména je Eda. Dalšími domácími variantami jsou i Edy, Edík, Edánek, Edáček nebo Eduardek. Jméno Eduard se vyskytuje také ve slovenštině, srbochorvadštině, rumunštině nebo v angličtině jako Eduard či Edward.

Kdy má svátek Leontýna

Údaje jsou k dispozici pouze do roku 2016. Svátek se slaví 13. ledna a 22. března, kdy se také slaví svátek svatého Leontýna Caesarea, který je také oficiálně veden v Kalendáři paní a dívek českých od Jana Otta.

Jak říkat David

Domáckými podobami jména jsou Davy, Dava, Dáva, Dóda, Dejv, zdrobněle Davídek. Jméno David se užívá v mnoha jazycích po celém světě.

Jak říkat Petra

Domácky se jméno Petra užívá jako Péťa, Peťa, Peťka, Petík, Petina, Petinka, také Peťule, Peťulka, Peťunka, Petrunka, Petruška, Petruš, Petřinka, Petřina, Petřička aj. Jméno Petra najdeme také ve slovenštině, v angličtině, němčině švédštině nebo maďarštině.

Jak říkat Williamovi

Viléma nebo Vilemína. Domáckými variacemi jména jsou Vilda, Vilík, Vil, Vili, Vilémek, Viloušek, Viliček, Vilímek apod. Jméno Vilém existuje v mnoha cizojazyčných verzích. Slovenština jméno užívá jako Viliam či Vilhelm, angličtina jako William a Will, němčina jako Wilhelm (stejně tak i dánština nebo švédština).

Kdo má 7 června svátek

Svátek slaví Iveta a Slavoj.

Co se stalo 2 června

1896 – Guglielmo Marconi získal patent pro svůj nejnovější vynález – rádio. 1937 – Opera Albana Berga Lulu je posmrtně premiérovaná v Curychu. 1948 – Izraelské obranné síly zvítězily v první bitvě o kibuc Negba. 1953 – Ve Velké Británii byla korunována královnou Alžběta II.

Co se stalo 23 11

1889 – V americkém San Franciscu byl nainstalován první jukebox na světě. 1897 – Andrew Jackson Beard si dal patentovat ořezávátko. 1940 – Rumunsko se přidalo se na stranu nacistického Německa a Itálie. 1942 – Rudá armáda protiútokem v operaci Uran obklíčila u Stalingradu německou armádu generála Pauluse.