Co sladkého upéct z listového těsta?

Co sladkého upéct z listového těsta?

Co z listového těsta na sladko

Oblíbená je kombinace listového těsta, pudinkové náplně a ovoce.Listové bochánky s krémem.Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk.Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou.Listové mřížky s pudinkem a ovocem.Pudinkové řezy z lístkového těsta.Šneky z listového těsta na sladko.Koláč Piňa Colada.
Archiv

Co se dá upéct z listového těsta

Jednohubky z listového těsta.Fantastické a mega rychlé kytičky z listového těsta plněné šunkou a sýrem.Slaný závin z listového těsta.PÁRTY salámová kolečka.Listová roláda se sýrem, šunkou a párečkem.Šneci z listového těsta.Houbový závin z listového těsta za 15 minut.Cibulový koláč z listového těsta.

Čím naplnit listové těsto

Listové těsto (dříve se mu říkalo máslové) je velmi oblíbené, protože je křehké a chuťově neutrální, takže ho můžeme naplnit v podstatě čímkoliv od masa, zeleniny, uzenin až po sladké a ovocné náplně. Pochoutky z listového těsta nám pomůžou i v případě, že potřebujeme rychlé pohoštění pro návštěvu.

Jak upéct něco sladkého

Sladké pečivoZávin z listového těsta s tvarohem.Nepečený jablečný dort s piškoty a pudinkem.Jablečný závin z listového těsta.Opékance, neboli bobaľky.Nadýchané loupáčky.Rychlý švestkový koláč s mákem.Kynutá bábovka s makovou náplníNadýchaný mazanec.

Co Slaného z listového těsta

Listové těsto na slano5.0 3x. Masoví šneci.5.0 1x. Listový dort se špenátovou náplní4.8 25x. Závin plněný houbami.4.8 18x. Závin se špenátem a nivou.4.8 34x. Zapečený hermelín v listovém těstě4.7 823x. Pizza šneci z listového těsta.4.7 31x. Závin s čerstvým špenátem.4.6 44x. Špenát zapečený v listovém těstě

Jak udělat kremrole z listového těsta

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme a nakrájíme na proužky 2-3 cm široké. Proužky spirálovitě obtočíme na trubičku na kremrole. Takhle postupujeme dokud nedoděláme těsto. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby ( 200-220 °C / 10 minut ).

Jak udělat croissant z listového těsta

Listové těsto si rozválíme a vykrajujeme trojuhelníky. Doprostřed dáme trochu nuttely, nebo kousek čokolády. Zabalíme, dáme na plech, potřeme vajíčkem a dáme péct do rozehřáté trouby asi na 30 min, dozlatova.

Co udělat z listového těsta a jablek

Postup přípravyJablka nakrájíme na plátky a vykrájíme jádřince.Jablka z obou stran posypeme skořicí.Z listového těsta nakrájíme proužky a každý plátek jablka ovineme dokola listovým těstem.Potřít vajíčkem a posypat skořicovým cukrem.Péct cca 20-25 minut při 180 °C.Nakonec lehce posypat moučkovým cukrem.

Co si dát k jídlu když doma nic není

Máte málo rýže, málo čočky, zbytek ovesných vloček, jednu mrkev, cibuli nebo bramboru – takže zdánlivě nemůžete uvařit vůbec nic Pak uvařte polévku. Třeba hrstkovou, cibulovou, mrkvovou, česnekovou. Výtečná je kombinace smažená cibulka, droždí, nastrouhaná mrkev, ovesné vločky.

Co lehkého upéct

VÝBORNÉ RYCHLÉ MOUČNÍKY5.0 17x. Rychlý jogurtový koláč s ovocem.4.9 32x. Jablečné rychlovky z listového těsta.4.8 9x. Višňovo-čokoládový chlebíček.4.8 268x. Jogurtové muffiny.4.7 35x. Šalamounův koláč s mandlovými lupínky.4.7 60x. Jogurtový závin s jablky.4.7 791x. Rychlý koláč s jablky.4.7 93x. Medovník s dvojím krémem.

Co dát do Slaného štrůdlu

Na náplň použijte plátkový sýr a na plátky nebo na kostičky nakrájený sýr balkánského typu (výborná je i mozzarela), pikantní salám typu herkules nebo poličan, plátky šunky nebo uzeného, záleží jen na vás. Ze zeleniny se osvědčily plátky rajčat, paprik, na olivovém oleji opečené plátky cukety nebo lilku.

Jak upéct košíčky z listového těsta

Postup přípravyListové těsto vyválíme na cca 3-4 mm silný plát. Vykrojíme kolečka, přibližně velká do mafinové formy.Kolečka uložíme, lžičkou kápneme kečup, posypeme kořením a dáme cca lžíci sýru. Na sýr poskládáme salám a dáme do vyhřáté trouby na cca 15 minut.Upečeme do růžova.

Jak se dělá náplň do kremrolí

Náplň: šleháme bílky se štipcem soli a přidáváme pískový cukr. Po mírném prošlehání vložíme nádobu se sněhem do parní lázně. Pokračujeme ve šlehání, během něhož přidáme moučkový cukr, až docílíme tuhé, lesklé bílé hmoty, kterou po zchladnutí naplníme do trubiček.

Jak dlouho péct kremrole z listového těsta

Proužek těsta naviňte na připravenou „namazanou“ trubičku a dejte na plech. Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 – 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté.

Co udělat z listového těsta na slano

Listové těsto na slano5.0 3x. Masoví šneci.5.0 1x. Listový dort se špenátovou náplní4.8 25x. Závin plněný houbami.4.8 18x. Závin se špenátem a nivou.4.8 34x. Zapečený hermelín v listovém těstě4.7 823x. Pizza šneci z listového těsta.4.7 31x. Závin s čerstvým špenátem.4.6 44x. Špenát zapečený v listovém těstě

Jak udělat Skořicové šneky z listového těsta

Postup přípravyRozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem.Na těsto nasypeme skořicový cukr a rozprostřeme jemně rukou. Nařežeme cca 2 cm široké proužky, srolujeme a "splácneme". Do skořicové směsi obalíme šneky, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do předem vyhřáté trouby.Pečeme na 180 °C 15-20 minut.

Jak upéct závin z listového těsta

Postup přípravyListová těsta rozválíme na 2 větší obdélníky.Do mísy nastrouháme okrájená a vyčištěná jablka.Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.

Jak zabalit šátečky z listového těsta

Rozřízneme těsto na čtverečky jak kdo chce velké, lžičkou dáme náplň a uzavřeme. Buď do trojúhelníku a vidličkou zamačkáme okraje, nebo uzavřeme do šátečku protilehlé strany. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a počeme 15-20 min na 170st. a nakonec pocukrujeme.

Co Bezmaseho k obedu

30 receptů na rychlý bezmasý obědCizrnový salát – recept.Vegetariánské kari – recept.Quinoa se zeleninou a fetou – recept.Vegetariánská zeleninová paella – recept.Zeleninový eintopf – recept.Těstoviny s pečenou zeleninou – recept.Vegetariánské minipizzy – recept.Černá čočka se zeleninou – recept.

Co k večeři pro chlapa

masová kuchařka pro chlapy5.0 5x. Pepanovo kuře v bůčku.4.9 6656x. Kamenův guláš4.8 104x. Kořeněné jogurtové řízky.4.8 21x. Pikantní kuřecí plátky v kukuřičných lupíncích.4.8 19x. Borotínský bůček.4.7 109x. Vepřový guláš s fazolemi.4.7 14x. Pomazánka z avokáda a mascarpone.4.7 263x. Nepečená sýrová roláda.

Co si udělat sladkého

Zapékané těstoviny s tvarohem. Recept ještě nebyl hodnocen 5,0.Dokonalé lívance. Recept ještě nebyl hodnocen 5,0.Kosmatice v banánovém těstíčku.Rychlá ovesná kaše.Palačinky ze zakysané smetany a dětské krupičky.Kobližkové kytičky.Rýžový nákyp z remosky.Tvarohové lívanečky s kysanou smetanou s domácími povidly.

Jak správně upéct štrúdl

Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru. Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dozlatova.

Jak na šneky z listového těsta

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát a potřeme směsí. Poklademe salámem, sýrem, paprikou nakrájenou na proužky a cibulí. Vytvoříme roládu, nakrájíme ji na kolečka (šneky), která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a lněným semínkem.

Jak se dělají šátečky z listového těsta

Už jste vyzkoušeli variantu s povidli 1) Pláty těsta nakrájejte na čtverce o hraně 6–7 cm. 2) Doprostřed každého dejte lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a konce stiskněte k sobě. 3) Přendejte na plech, potřete vejcem, posypte cukrem a při 180 °C pečte 10 minut.

Jak dlouho vydrzi kremrole bez Naplne

Kremrole vydrží čerstvé přibližně tři dny, poté v nich bílkový krém tvrdne.