Kdy dělat kokosové kuličky?

Kdy dělat kokosové kuličky?

Jak dlouho dopředu dělat vosí hnízda

2 týdny do Vánoc

Ideální čas začít péct linecké či připravit vosí hnízda (nebo také včelí úly). Ať už pečete linecké světlé, či tmavé, těsto se snažte zpracovat co nejrychleji, aby se tuk nestihl rozpustit a vsáknout do mouky. Potom by se mohlo stát, že bude cukroví po upečení moc tvrdé.
Archiv

Kdy dělat rumové kuličky

O 4. adventní neděli (letos 20.12) dělám poslední kousky nepečeného cukroví a dopeču cukroví, které je nejlepší „čerstvé“ a nepotřebuje dlouhou dobu na odležení: vosí hnízda. rumové kuličky.

Jak dlouho vydrží kokosové kuličky

2. Kuličky obalte ve strouhaném kokosu a uskladněte v chladnu. (Ne)rafaelo spotřebujte do 10–14 dní. Neobsahují máslový krém, a tak pokud je nebudete trápit v teple, vydrží vám v kondici poměrně dlouhou dobu.

Kdy delat Crinkles

Doporučuji péct cca 5 dní před Vánoci, jinak hrozí, že se sní dříve než zapálíme čtvrtou svíčku na adventním věnci. Základem úspěchu je u tohoto receptu použít dobrou 50% čokoládu. Nesáhněte po náhražkách označených "na vaření", bývají nacpané rostlinnými tuky a crinkles se vám roztečou do placky.

Kdy začít péct kokosky

Okolo Mikuláše je vhodná doba na přípravu zázvorek, vanilkových rohlíčků, kokosek, medvědích tlapek, ořechového a kokosového cukroví.

Jak nejlépe vyklopit vosí hnízda

Pomůže folie i speciální formička

Pokud chcete vosí úly hnědé a bez dalšího cukru či kokosu, zkuste přes formičku položit potravinářskou fólii a přes ní těsto do formičky napěchujte. Naplňte, uzavřete a pomocí volných okrajů folie „vosáka“ z formičky vytáhněte.

Jak dlouho vydrží rumové kuličky

Rumové kuličky vydrží zhruba týden od chvíle, kdy je připravíte. Podmínkou je, že je budete skladovat v suchu a chladu, volně překryté folií, která zabrání jejich vysychání, například alobalem.

Kdy delat Medove kulicky

1 týden do Vánoc (máslové a nepečené cukroví)

Můžete si připravit vosí hnízda (včelí úlky), rolády, rumové kuličky, Rafaelo kuličky, medové kuličky, rumové tlačenky a podobně. Teď je také ideální čas spotřebovat veškeré nashromážděné bílky – můžete z nich připravit kokosky nebo sněhové pusinky.

Jak skladovat kokosové kuličky

Jak kokosové kuličky skladovat Kokosové kuličky naskládejte do uzavíratelné dózy a skladujte v chladu a suchu. Ideální horní část lednice.

Jak se dělá kokosové kuličky

Z mletých piškotů, moučkového cukru, mletých ořechů, kakaa, másla, rumu a džemu vypracujeme těsto. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby se z těsta dobře tvořily kuličky. Tvarujeme kuličky, které můžeme nechat bez náplně, nebo do nich můžeme vložit višeň nebo ořech. Hotové kuličky nakonec obalíme v kokosu.

Jak poznam že jsou crinkles hotove

Je důležité poznat tu správnou chvíli, ve které budou sušenky již hotové, ale zároveň budou nepřepečené a uvnitř zůstanou vláčné a žvýkavé. Každopádně počítejte s tím, že horké sušenky budou hodně křehké a budou se trochu rozpadat, opatrně je tedy přesuňte na mřížku a nechte je vychladnout, poté budou držet pohromadě.

Kdy plnit ořechy krémem

Kdy plnit ořechy krémem

Ořechy naplňte krémem zhruba týden před Vánoci. Hotové kousky pak je třeba skladovat v chladu, nejlépe v lednici, jinak v místnosti s teplotou do 10 °C.

Jak poznam hotove kokosky

Že jsou kokosky dobře suché, poznáte tak, že na nich péruje prst a nepropadají se. Kokoska rozpraská na povrchu. Pokud kokosku odtrhnete od papíru, je hotová. Na přípravu budete potřebovat kuchyňský robot s balonovou metlou a cukrářský sáček s hladkou špičkou.

Jak dlouho se suší kokosky

Troubu předehřejte na 140 stupňů a plechy vyložte papírem na pečení. Lžičkou vykrajujte malé hromádky a ty rovnejte v řadách na plech. Ve vyhřáté troubě pak pečte 15-20 minut do jemného zrůžovění na povrchu.

Co na vosí hnízda

Populární je například aerosolový sprej Duracid Vespe. Použití je v porovnání s jinými přípravky velmi bezpečné a jednoduché. Tento sprej totiž vytvoří proud pěny, který dosáhne až tři metry daleko. Navíc účinkuje okamžitě: jak na jednotlivé vosy, které zabije při kontaktu, tak na hnízdo.

Jak uchovávat vosí hnízda

Vosí hnízda můžete skladovat max. 7 dní v lednici, případně se dají i zamrazit. Pokud je hmota příliš lepivá, je potřeba ji vložit ještě ztuhnout do lednice. před každým použitím i vymýt.

Jak se dělají rumové kuličky

Nejprve nadrobno nasekáme rozinky, zalijeme je rumem a dáme na hodinu odležet. Piškoty nameleme nebo nadrtíme a smícháme s kakaem, ořechy a cukrem. Vše promícháme, zalijeme rozpuštěným máslem a rozinkami s rumem. Směs propracujeme a tvarujeme malé kuličky, které nakonec obalíme v kokosu.

Jak dlouho vydrzi Medove koule

Uchovávejte v chladu. Kuličky vydrží cca 14 dnů.

Jak na rafaelo kuličky

Stačit vám budou tři věci: kousek másla, strouhaný kokos a plechovka kondenzovaného slazeného mléka. Jakmile najdete pět minut času, můžete jít na věc a připravit si směs na výrobu kuliček. Stačí smíchat vše dohromady, to znamená rozpuštěné máslo, salko i kokos prachsprostě promíchat lžící v jedné společné misce.

Jak dlouho péct crinkles

Pečeme 8-14 minut na 180° (horkovzduch na 160°C), čas se dost mění dle trouby. Pečeme tak dlouho dokud krustička není zlehka zpevněná – na větší tlak se krustička propadá, ale když na ní zaklepeme nehtem, "zvoní" a je tvrdá.

Co je to crinkles

Popraskané a přitom efektní sušenky crinkles jsou pevné a křupavé na povrchu, vláčné a hutné uvnitř. Trochu jako brownies. Jen v jiné formě, která se skvěle vyjímá na misce s vánočním cukrovím.

Jak dlouho péct plněné ořechy

Postup přípravy receptu

Smíchat přísady na těsto a dát do vymazaných formiček na ořechy (cca 50 ks). Pečeme 12 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopit (jde to dobře).

Jak dlouho vydrží krém v lednici

Máslový krém samotný v lednici rozhodně několik dní vydrží, zbytky z plnění dortů ale déle než 3 dny ozkoušené nemám, děti tomu delší životnost nenechají, ale ten 3. den tomu nic není, takže by to asi vydrželo ještě chvilku. Nicméně u nastavovaných s nějakou vaječnou složkou bych čekala kratší trvanlivost.

Na jakou teplotu se pečou kokosky

Jako každé správné pusinky a sněhové pečivo, kokosky se mají péct spíš zvolna. Měly by zrůžovět, ale zase ne tolik. Ideální je teplota 130-140 stupňů. Při ní se budou péct zhruba 20 minut.

Co dělat aby změkly kokosky

Teplotním šokem změknou – dej je do mrazu nebo do mrazáku, za den vytáhni, nech povolit a ochutnej.