Co odpuzuje smutnice?

Co odpuzuje smutnice?

Jak se zbavit smutnic babské rady

Další jednoduchou babskou radou je aplikovat skořici. Poprašte povrch hlíny v květináči, skořice ničí fytopatogenní houby, kterými se smutnice živí. Jde tedy o přírodní dezinfekci zahnívající zeminy, která má opravdu jisté účinky.
Archiv

Odkud se berou smutnice

Odkud se smutnice berou Smutnice jsou vždy indikátorem nadměrné vlhkosti ve vaší pěstírně a často se objeví při nadměrném zalévání vašich rostlin.

Jak dlouho ziji smutnice

Životní cyklus

Larvální stadium trvá 7–14 dní. Asi 90 % vylíhlých larev jsou samice. Dospělci žijí velmi krátce (5–10 dní). Dospělci jsou charakterističtí tanečním letem.

Jak se zbavit malých mušek v bytě

Stačí pouze plastový kelímek, do kterého umístíte třeba kousky citronu či jablka. Celý kelímek důkladně překryjte potravinovou fólii a vytvořte špendlíkem několik dírek. Mušky se tak dostanou dovnitř k citronu, ale již nemají možnost úniku a tak zůstanou polapené. I takto je můžete zlikvidovat, a to svépomocí.

Jak dlouho žije muška

Octomilka obecná žije 2 až 9 týdnů. Jak vypadají vajíčka octomilky

Jak na mušky v bytě

Odpověď: Nejdřív mušky pochytejte návnadou v podobě misky s octem, kterou překryjte průhlednou folií propíchanou vidličkou a umístíte do lednice. Následně je vhodné vnitřek lednice omýt příslušným čisticím prostředkem určeném k dezinfekci ledniček.

Jak se zbavit smutnice

Létající smutnice nejsnadněji zlikvidujete pomocí lepových štítků či šipek, které zapíchnete do květináče hned vedle rostliny. Hmyz se na ně přilepí, takže nebude již moct klást další larvy do hlíny, a nebude se tak dále množit. Jedná se o rychlé, účinné a poměrně levné řešení.

Jak škodí smutnice

Jak smutnice škodí rostlinám Dospělé mušky jsou pro rostliny neškodné, ale jejich larvy požírají zahnívající kořínky, cibulky a spodní části stonků, čímž rostliny oslabují nebo způsobují jejich úhyn. Rovněž na kořínky mohou přenést fytopatogenní houby, které dále způsobují hnilobu.

Jak vypadá Larva smutnice

Popis larvy smutnice

Larvovity smutnic jsou štíhlé a nemají nohy. Jsou bílé s černou hlavičkou a jejich kůže je mírně průhledná, takže je vidět obsah jejich střevo. Jsou dlouhé 5mm napadají kořeny mladých klíčících rostlinek. Mohou tak zdecimovat Vaši sadbu.

Co funguje proti Muškám

Doporučujeme sprej značky Bros v balení 400ml. Nasměrujte sprej přímo proti poletujícím muškám a stiskněte spoušť. Sprej je toxický dlouhou dobu na ploše, na kterou dopadl. To je jeho výhoda, když jej totiž nastříkáte na parapet, zlikviduje všechny octomilky, které na něj v dalších dnech dosednou.

Co odpuzuje malé mušky

Jako prevenci proti octomilkám můžete použít esenciální oleje. Eucalytus, citronové tráva nebo máta mušky odpuzují. Můžete olejem také nasprejovat okolí koše nebo výlevky ve dřezu.

Jak se zbavit Smutniček

Hlístice na hubení smutnic jsou nejefektivnějším a také nejekologičtějším způsobem, jak na smutnice. Jejich použití je velmi jednoduché – stačí je pouze rozpustit ve vodě, kterou pak zalejete napadené rostliny. Hlístice pak samy larvy napadnou a ty po několika dnech uhynou.

Co na mušky v zemině

Prostě odeberte u rostlin vrchní 1-2 cm zeminy (zde se totiž nacházejí nakladená vajíčka) a následně dosypejte novým. Parazitické hlístice (rod Steinernema feltiae): nejšetrnější a nejúčinnější možností, jak zlikvidovat přemnožené smutnice je povolat do zbraně jejich přirozené nepřátele – parazitické hlístice.

Co odpuzuje mušky

Eucalytus, citronové tráva nebo máta mušky odpuzují. Můžete olejem také nasprejovat okolí koše nebo výlevky ve dřezu.

Co nesnáší octomilky

K hubení octomilek, ale také dalšího létajícího hmyzu můžete použít volně dostupné spreje proti létajícímu hmyzu. Pokud nejste příznivci insekticidů, vyrobte si vlastní sprej na octomilky. Do rozprašovače nalijte vysokoprocentní alkohol, ten zabije nejen dospělé octomilky, ale také zlikviduje jejich vajíčka.

Jak se rychle zbavit octomilek

Odřízněte dno plastové láhve a nalijte do něj trochu sladké šťávy. Vršek zakryjte tenkým papírem nebo fólií a upevněte gumičkou. Do papíru udělejte několik malých dírek. Vůně šťávy octomilky naláká dovnitř, ale ven se již nedostanou.

Co odpuzuje octomilky

Jako prevenci proti octomilkám můžete použít esenciální oleje. Eucalytus, citronové tráva nebo máta mušky odpuzují. Můžete olejem také nasprejovat okolí koše nebo výlevky ve dřezu. Aktualizace 2019: na blogu pasti.cz vyšel srovnávací test pastí na octomilky, doporučujeme jej přečíst.

Jak se účinné zbavit octomilek

Odřízněte dno plastové láhve a nalijte do něj trochu sladké šťávy. Vršek zakryjte tenkým papírem nebo fólií a upevněte gumičkou. Do papíru udělejte několik malých dírek. Vůně šťávy octomilky naláká dovnitř, ale ven se již nedostanou.