Co patří mezi benefity?

Co patří mezi benefity?

Jaké jsou firemní benefity

poskytování vybraných služeb (obvykle zvýhodněné využívání služeb firmy), rekreace ve firemních zařízeních, příspěvky na dovolené, volná (režijní) jízdenka u firem provozujících pravidelnou dopravu osob, třináctý a příp.

Jaké mohou být benefity

ZAMĚSTNANECKÉ BENEFITY – Velký přehled benefitů a jaký mají dopad na daně, mzdy a odvodyStravováníPříspěvek na kulturu, sport a rekreaci.Příspěvek na penzijní a soukromé životní pojištěníDovolená nad rámec zákona a sick days.Vzdělání a odborný rozvoj zaměstnancůJazykové kurzy.

Co to jsou benefity

Co to jsou zaměstnanecké benefity Zaměstnanecké benefity jsou určité výhody, které zaměstnavatel poskytuje svým zaměstnancům nad rámec zákonné mzdy či platu. Oblast zaměstnaneckých výhod není nikterak upravena zákonem, ba naopak, jsou poskytovány dobrovolně a z vlastní iniciativy zaměstnavatele.
Archiv

Kdy mám nárok na benefity

Kdy má zaměstnanec nárok na stravenky

Aby mohl zaměstnavatel vůbec uvažovat o daňové uznatelnosti části hodnoty stravenky, musí zaměstnanec strávit v práci alespoň 3 hodiny za směnu definovanou zaměstnavatelem dle zákoníku práce. Pokud je v práci déle než 11 hodin, může mu zaměstnavatel přidělit dvě stravenky.

Kde všude se dá platit benefity

Kde a co nakoupit za benefitní body Benefitní body nadále bez omezení uplatníte v knihkupectvích, optikách, lékárnách, laboratořích, poradnách, zubních ordinacích nebo na rehabilitaci. Seznam e-shopů, v nichž můžete nakupovat z bezpečí svého domova najdete ve vyhledavači na www.edenred.cz.

Co je to Benefitni karta

eBenefity jsou moderní zaměstnanecká cafeterie

Partnerům, u kterých je možné kartou All Inclusive zaplatit, přináší nové zákazníky a zaručuje peníze do dvou dnů. Využijte ji na dovolenou, zdraví, sport, kulturu, nebo knihy. Nabídka je tak široká, že můžete relaxovat každý den jinak.

Co jsou nepenezni benefity

Jedná se často o různé individuální úpravy pracovní doby (pružná pracovní doba, práce z domova, sickdays), navýšení počtu dní dovolené nad rámec zákona, poukazy a vstupenky nebo poskytnutí firemního automobilu pro soukromé účely. Nejznámějším nepeněžním benefitem jsou stravenky.

Na co může zaměstnavatel přispívat

Díky novele zákona mohou od ledna zaměstnavatelé svým pracovníkům přispívat na stravování nejen papírovými stravenkami či jejich elektronickými variantami, ale příslušný obnosvyplácet i v rámci mzdy. Tato částka nepodléhá zdanění ani dalším odvodům.

Kde uplatnit up benefity

Kde můžete uplatnit vaše benefityRESTAURACE HAJNOVKA. 731 111 119. [email protected]Á LÉKÁRNA PILULKA. 773 787 812.VIETNAMSKÁ RESTAURACE ASIA NGON. 775 238 096.RÁJ DĚTÍ U KOHOUTA. 224 222 262.ŘEZNICTVÍ SELAVITA. [email protected] DROGERIE. 734 176 444.CAFÉ FAUX PAS. 603 815 649.POTRAVINY. 73 m.

Kdy má zaměstnanec nárok na paragraf

Na ošetřovné má nárok zaměstnanec, který nemůže pracovat z důvodu ošetřování nemocného dítěte mladšího 10 let či jiné fyzické osoby anebo ženy, která porodila, jestliže její stav v době bezprostředně po porodu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou.

Na co jsou stravenky

Stravenka je poukázka sloužící k nepřímé platbě za jídlo. Stravenka má charakter ceniny.

Co je platba benefity

Využívání benefitního systému je pro vás vždy finančně výhodnější než běžná finanční odměna. Benefity jsou daňově zvýhodněné a neodvádí se z nich ani pojistné, ani daň z příjmu.

Co lze platit Benefitkou

Benefitka – Zaměstnanecké benefity

Představujeme jedinečnou bezkontaktní kartu, se kterou můžete platit v restauraci, supermarketu i na internetu. A pokud máte i poukazy na volnočasové aktivity, tak třeba ve fitness či lékarny.

Jak se dani peněžní bonusy

K této formě nepeněžitého plnění se dnes již nepřistupuje často, neboť s takovouto formou vyplácení mzdy musí zaměstnanec souhlasit. Zaměstnanec však vesměs preferuje peněžitou formu mzdy. Pro obě strany, jak zaměstnavatele, tak zaměstnance, je tato forma nepeněžitých příjmů výhodná, jelikož nepodléhá zdanění.

Jak je to se stravenkami

Zaměstnavatel si může uplatnit náklad do výše 55 % ceny stravenky, maximálně však do výše 70 % sazby stravného. V obvyklém scénáři hradí zbylých 45 % z hodnoty stravenky zaměstnanec. Kromě stravenek může zaměstnavatel nabídnout příspěvek na jídlo v podobě dotovaného závodního stravování.

Kde všude se dá platit up kartou

Platit kartou eBenefity můžete v široké síti partnerů, mezi které patří například Slevomat, Cinestar, Neoluxor, Eiffel Optic, GoOut a Lékarna.cz. Přehled všech partnerů najdete v aplikaci Můj Up nebo na webu www.upebenefity.cz.

Jak fungují stravenkové karty

Ticket Restaurant Card funguje jako bezkontaktní předplacená karta, na níž zaměstnavatel každý měsíc posílá částku, kterou až dosud přispíval na papírové stravenky. Stav peněz na kartě si může zaměstnanec zjistit na internetovém účtu nebo prostřednictvím SMS. Při platbě do 500 korun není třeba zadávat PIN kód.

Jak dlouho můžu být na paragrafu

Ošetřovné je poskytováno 9 kalendářních dnů, u samoživitelů až 16 kalendářních dnů (pokud se starají o dítě mladší 16 let, které ještě nedokončilo povinnou školní docházku).

Kdy si můžu vzít paragraf

Na ošetřovné má nárok zaměstnanec, který nemůže pracovat z důvodu ošetřování nemocného dítěte mladšího 10 let či jiné fyzické osoby anebo ženy, která porodila, jestliže její stav v době bezprostředně po porodu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou.

Kdy není nárok na stravenku

V případě, že zaměstnanec stráví část směny na pracovišti a další část na pracovní cestě, vznikají často pochybnosti, zda mu náleží stravné či stravenka. Stravenku nelze zaměstnanci poskytnout, pokud neodpracoval alespoň tři hodiny na pracovišti a pokud mu během směny vznikl nárok na stravné.

Co je výhodnější stravenky nebo paušál

Daňová uznatelnost stravenkového paušálu z pohledu zaměstnavatele. Zatímco daňové zvýhodnění stravenky je pro zaměstnavatele limitováno částkou 107,10 Kč, u stravenkového paušálu není daňová uznatelnost naopak nijak limitována. Z tohoto pohledu je tedy pro zaměstnavatele výhodnější paušál, pro zaměstnance stravenka.

Jak funguje Benefitka

Podstatou fungování karty Benefitka je její vnitřní rozdělení na dvě aktivní peněženky – jedna pro volnočasové benefity, druhá pro stravenky. Peněženky spravuje zaměstnavatel, který je dobíjí. V případě platby pak karta sama pozná, zda má strhnout částku z peněženky na volnočasové benefity nebo ze stravenek.

Co vše se dá koupit za stravenky

Jaké zboží mohu za stravenky nakoupit Stravenky i stravenková karta slouží k nákupu potravin, nelze jimi platit zboží nepotravinového charakteru, tedy tabákové výrobky, drogerii a alkohol.

Co vše lze odečíst z dani

Jaké daňové slevy mohu odečíst od daně z příjmů fyzických osobDaňová sleva na poplatníka.Sleva pro držitele průkazu ZTP/P.Sleva na vyživovanou manželku.Sleva na invaliditu.Sleva na studenta.Sleva za umístění dítěte.Sleva na evidenci tržeb.Sleva na děti (daňové zvýhodnění)

Jaké příjmy jsou osvobozeny od daně

Od daní jsou každoročně osvobozeny příjmy podle § 10 odst. 3) zákona 568/1992 Sb a příjmy podle paragrafu 4 zákona. Jedná se například výdělky z příležitostné činnosti, výhry z loterií a sázek do milionu korun, příjmy z pojištění majetku, z nabytí vlastnického práva k pozemku (ze zřízení věcného břemene) a podobně.